Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Üdvözlet Mindenkinek! 21 év házasság után 2 napja közölte a férjem, hogy elválik. A trauma óriási, hogy lehet túlélni?
ilyenkor úgy örülök,hogy van annyi eszem,hogy sose menjek férjhez.bármennyire is szép és jó az első pár év ( ami szimpla biokémia),utána mind befuccsol.Jobb esetben átalakul mély szeretetté,megbecsüléssé,tiszteletté,de ennyi erővel a nagymamámat is mélyen szeretem,megbecsülöm és tisztelem,vagy akár a cicámat.Na bumm.
A házasság egy önként vállalt kalitka.
És ujjongok,hogy engem nem hülyít meg a társadalom,miszerint : Házasodj! Legyen neked is sza*r.!
Egy haladottabb gondolkodású ember könnyen rájön,hogy a házasság nem elemi dolog,mint a szaporodás például.
A házasság ugyanolyan büdöset sza*ró ember/emberek találmánya,mint te vagy én.
Viszont abban is biztos vagyok,hogy azok,akik házasságban "vezekelnek",kemény tanuló feladatuk van,és csak ezen tapasztalatok megszerzése árán fejlődhetnek magasabb szintekre.Egyfajta karma,ami kell ahhoz,hogy idővel több legyél.Van,akinek ezt baráti kapcsolatokon keresztül kell megtapasztalnia,de legalább szabad marad, és van,akinek egy rossz házasságon,vagy éppen egy váláson keresztül.Ő nem szabad.
Ha valaki képes a szabadságáról lemondani holmi házasság miatt,az benézte.És 10ből 10 szer így van.
Remélem,legalább arra megtanít a helyzet,hogy ne másnak és másért éld az életed,hanem saját magadnak és magadért.
Persze vannak az "áldozat" típusú emberek,akik nem elég erősek ahhoz,hogy elsődlegesen maguknak éljenek,de mint a te példád is alátámasztja,kellene,hogy legyenek.Még több.És akkor lehet,hogy több boldogabb ember lenne.
Számodra ez egy lehetőség,hogy szabad légy és csak a te érdekeidet tartsd szem előtt( 20 év alatt valószínűleg nem így volt,és másnál sincs így,mert kivitelezhetetlen társas kapcsolatban)
Kellenek a párkapcsolatok,kell,hogy szeressék egymást az emberek,de hogy miért kell házassággal befalazni a dolgot,azt sosem fogom megérteni.
Biztos jön majd olyan hozzászóló,aki 25 éve "boldog" házasságban teng,de ezeket nem kell komolyan venni.
A 21 évnyi házasságod szép és jó,mondhatni jól bírtátok,de mint tudjuk,nincs olyan,hogy "egyetlen".
Üdv.
"ilyenkor úgy örülök,hogy van annyi eszem,hogy sose menjek férjhez.bármennyire is szép és jó az első pár év ( ami szimpla biokémia),utána mind befuccsol."
Ilyen hozzáállással ne is házasodj, mert csak a válási statisztikákat növelnéd.
"Jobb esetben átalakul mély szeretetté,megbecsüléssé,tiszteletté,de ennyi erővel a nagymamámat is mélyen szeretem,megbecsülöm és tisztelem,vagy akár a cicámat.Na bumm."
A vérrokonokat jobb esetben teljesen máshogy szeretjük, mint a párunkat. Ha ezek között te nem tudsz különbséget tenni akkor ott veled van baj.
"A házasság egy önként vállalt kalitka.
És ujjongok,hogy engem nem hülyít meg a társadalom,miszerint : Házasodj! Legyen neked is sza*r.!"
Aki házasodik, az azért teszi mert szereti a párját, illetve ezzel egymás családtagjai lesznek törvényesen is.
Téged nem kell hogy a társadalom hülyítsen meg mert alapból az vagy, az alapján hogy mekkora bődületes marhaságokat írsz, ennyire általánosítóan.
A házasság annak szar, aki éretlen és alkalmatlan komoly kapcsolatra, és nem tud kommunikálni a párjával.
"Egy haladottabb gondolkodású ember könnyen rájön,hogy a házasság nem elemi dolog,mint a szaporodás például.
A házasság ugyanolyan büdöset sza*ró ember/emberek találmánya,mint te vagy én."
És az együtt élés nem ugyanazon büdöset sz..ró emberek kapcsolata?
"Viszont abban is biztos vagyok,hogy azok,akik házasságban "vezekelnek",kemény tanuló feladatuk van,és csak ezen tapasztalatok megszerzése árán fejlődhetnek magasabb szintekre."
Neked vezeklés, másnak beteljesedett kapcsolat. Szánalmas dolog a házasság intézményéhez hozzákötni bármi negatív dolgot....pl én már hallottam olyat hogy a házasságkötés miatt ment tönkre xy kapcsolata... Az nem azért ment tönkre mert összeházasodtak, hanem mert előtte is egy kalap kaki volt.
"Ha valaki képes a szabadságáról lemondani holmi házasság miatt,az benézte.És 10ből 10 szer így van."
Szerinted. Mellesleg, a házasság nem azt jelenti 2 ember között, hogy onnantól kezdve be vannak zárva a 4 fal közé, és nem szabadok. Szintén hülyeséget írtál...
Vagy ha úgy érted a szabadságot, hogy szétteheted a lábad másoknak, az nem szabadságvágy, csak hűtlenségre való hajlam és rib..ckodás.
"Kellenek a párkapcsolatok,kell,hogy szeressék egymást az emberek,de hogy miért kell házassággal befalazni a dolgot,azt sosem fogom megérteni."
Nem fogod megérteni, hogy a házasság nem befalazás, mert ahhoz ész is kéne. De az irományod alapján ilyesmi meglétét nem feltételezem.
"Biztos jön majd olyan hozzászóló,aki 25 éve "boldog" házasságban teng,de ezeket nem kell komolyan venni."
Tehát aki házasságban boldog azt te lenézed, elítéled, és az nem is igaz, csak mert házasságban él:D Ne is haragudj de nevetséges amiket írsz...
A végére pedig egy megjegyzés. Biztos csak nekem tűnik úgy , de szerintem aki ennyire kardoskodik a házasság ellen, és szidja mint te , az valójában vágyik rá, hogy elvegyék, csak nincs akkora marha aki meglépné ezt veled....amin nem is csodálkozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!