Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyenkor igényelhető rokontartás?
Érettségi után kitanultam egy szakmát, majd úgy döntöttem 1 évig dolgozom, hogy pénzt gyűjtsek az egyetemi tanulmányaimra.
Amíg tanultam kaptam gyerektartást-rokontartást.
Most azonban egy ilyen bekezdésre bukkantam : "A szülőtől a tanulmányok többévi megszakítása után már csak kivételesen várható el, hogy nagykorú gyermeke után újból tartásdíjat fizessen."
Ha én csak erre az egy évre szüneteltettem a tanulmányaimat, akkor az első félévem megkezdését követően újból él a rokontartás?
Ha nem akarja fizetni a szülő, akkor kérvényezhetem?
Köszönöm a válaszokat.
Gépész vagyok jelenleg.
Szakmám szerint informatikus.
Biológiára járok majd, Budapesten.
Felesleges volt feltennem a kérdést, mert olyan dolgokba szóltok bele amikről fogalmatok sincsen. Elég lett volna egy rövid mondattal megválaszolni.
Ez megtörtént, további kommentre nincs szükségem.
Tudom, hogy többet is lehet keresni, de nappalin fogok tanulni, és mellette nem lehet folyamatos műszakban dolgozni.
Ha mellette dolgozol és lesz saját jövedelmed is, nem jár a rokontartás.
Amúgy pedig nagyon szomorú, hogy erről nem tudsz megegyezni apáddal és anyáddal békében, és hogy ezt bírósági úton akarod kérni tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!