Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A szüleim elválnak, kinél...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szüleim elválnak, kinél fogok maradni?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok, anyukám be szeretné adni a válópert, én viszont mindkettő szülőmet szeretem, és nemtudom kinél maradjak. Nyílván anyukámhoz kicsit jobban húzom, de neki hivatalosan nincsen munkája, és apukám egyébként is többet keres bár most megszűnt a munkahelye, tehát nemtudom mi lesz. Úgy tudom ahhoz itélnek, aki eltud tartani, illetve megkérdeznek hogy kivel akarok maradni, így van ez? Nem szeretném egyikőjüket se "megsérteni", azáltal h kinél maradok... 16 éve házasok egyébként.
2009. dec. 1. 20:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

A szüleidnek külön-külön is pont elég bajuk van , ilyenkor össze kéne fogniuk, nem egymás torkának esni.Ettől nem lesz munkahelyük, ha egymást okolják,csak rosszabb helyzetbe kerülnek.

Beszélj velük egyenként, hogy forduljanak valami tanácsadóhoz, hátha megmenthető a kapcsolatuk.Sok sikert Neked.

2009. dec. 1. 21:25
 12/15 anonim ***** válasza:

Szia, ha ennyi ideje hazasok mar, es te is mindket szulodet szereted, akkor gondolom, hogy jol eltek a szuleid. Probalj veluk beszelni, probalj rajuk hatni, hogy maradjanak egyutt! Esetleg egy masik varosba ha elkoltoznetek, vagy Budapestre, ott biztosan talalnanak munkat.

Vagy kulfold esetleg? Az is nagyon jo lenne, de a legfontosabb, hogy maradjanak egyutt. Gondolom a munkanelkuliseg ment mindketto idegeire, ezert akarnak elvalni.

Ha nincs munka, nincs penz, sok veszekedeshez vezet ez a csaladban.

Beszelj veluk, mondd meg nekik, hogy nagyon szereted oket. Hass a szivukre, lelkukre.

Ha elvalnak, neked is rossz lesz, hidd el!

2009. dec. 1. 21:47
 13/15 anonim ***** válasza:

Szerintem az ide-oda vándorlás nem a legjobb ötlet. Nekem legalábbis nem menne. Még ez a hétvégente nagy táskával vándorlás is szörnyű, nem hogy az összes cuccot minden héten átköltöztetni. Szerintem ez borzalmas, de szíved joga eldönteni.

Sok mindent figyelembe kell venned. Érzelmi alapon látom nem tudsz dönteni, de ilyen mind a két féllel szoros kapcsolatban úgy gondolom, nem is érdemes. Hiszen bármikor találkozhatsz bármelyikükkel (hacsak nem laknak angyon messze egymástól). De gondolj végig azért néhány praktikus dolgot is. Pl. mind a két szülőd el tudna tartani? Ha anyukáddal maradsz, nem kéne túl sok mindenről lemondanod? Ha apukáddal mész, költöznöd kell? Szeretnél költözni? Lenne itt is, ott is szobád? Hol tudnál jobban tanulni? Ki az, akivel a hétköznapi életben jobban szót értesz?

De tudd, hogy bárhogyan is döntesz, nem megváltoztathatatlan.

2009. dec. 1. 21:56
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Nos a békítés nem lehetséges, ugyanis anyukám mindenféleképpen válni akar, már nem bírja tovább ezt a helyzetet, és valahol megértem... Tudja hogy ez érzelmileg rossz nekem, de nem akarom hogy boldogtalanul éljenek. Nem tudom mi lesz, lehet hogy eladják a lakást, de apukám nem akar elköltözni... Nem a pénz miatt mennek szét, ez már régóta érződik sajnos, bár sose álltunk túl fényesen.
2009. dec. 1. 22:10
 15/15 anonim ***** válasza:
Én is a helyedben azt választanám, hogy kérek közös felügyeletet és oda megyek, ahova épp akarok.
2009. dec. 2. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!