Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Exférjem nem tartja be a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Exférjem nem tartja be a bírósági határozatban lévő dolgokat. Beszéltem már vele, nem használt. Forduljak bírósághoz?

Figyelt kérdés

6 évesek a gyerekeink.

Közös felügyelet van, heti 2x megy értük iskolába és váltjuk a hétvégét. Ennek megfelelően a gyerektartás is kevesebb, mint a szokásos.

Amióta új barátnője van, rendszeresen nem megy értük az iskolába. Ez azért gond nekem, mert akkor tudok pluszmunkát végezni, túlórázni. Már több, mint 1 hónapja nem ment értük, ami nekem komoly kiesés anyagilag.

Arra gondoltam, bíróságra megyek és kérem, hogy nálam helyezzék el őket és emeljék a tartásdíjat.

Szerintetek jogos?

2014. jan. 13. 10:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Kérdező, a "közös felügyeleti jog" az azt jelenti, hogy a válás után is mindkét szülő azonos módon és mértékben járhat el a gyerek életét érintő ügyekben, az, ahogy a neve is mutatja, egy JOG. (triviális példát mondjak, ha van felügyelezti jogom, aláírhatom a műtéti beleegyezést, ha nincs, nem)

Az elhelyezés meg az elhelyezés.

Ha csakugyan egy éve tart, és egyre rosszabb, akkor viszont lépjél - viszont szerintem ne a bíróságon kezd, hanem a gyámügynél kérj mediációs eljárást első körben.

(ha épeszű a bíró, ő is odaküld először, és csak annak kudarca vagy elszabotálása esetén változtat a megegyezéseteken)

2014. jan. 13. 11:33
 12/12 anonim ***** válasza:
Én már 1 évig sem vártam volna. Akinek gyereke van, az legyen az első, ne a farka.
2014. jan. 13. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!