Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan lehet egy családi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet egy családi házat megosztani?

Figyelt kérdés
Mi van akkor ha 50 %-ban feles, de én úgy gondolom, hogy 70 % az enyém szülői anyagi támogatás miatt. A részem a gyermekemnek ajándékozom haszonélvezet megtartásával, akkor mi történik a férjem részével?Ki fizeti ki őt?
2014. jan. 5. 17:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

A szülői anyagi támogatás nem számít, ha a házasság alatt kaptátok, akkor közösnek számít. Ha a szüleid nem közösnek szánták volna a pénzt, akkor ott és akkor, az ajándékozás pillanatában kellett volna erről papírt írni, hogy legyen nyoma, mert így olyan, mintha meg sem történt volna. Azért gondolom, hogy így volt, mert akkor nem ízt írtad volna, hogy "de én úgy gondolom, 70%.

Akárkinek adod a részed, közös tulajdon marad a ház, amit eladhattok és eloszthatjátok a bevételt. A másik lehetőség, hogy a férjed beköltözik, és használja a ház 50%-át továbbra is, esetleg kiadja bérbe. Mindkettőhöz joga van.

2014. jan. 5. 18:29
 2/17 A kérdező kommentje:
De, mi van akkor ha én szeretnék a házban maradni , de haszonélvezettel. A férjem nem akar a házba költözni, hogyan lesz ő kifizetve? Én a gyermekemnek adom a részem.
2014. jan. 5. 18:40
 3/17 anonim ***** válasza:

Kérvényezi a bíróságon a közös ingatlan megszüntetését és elárverezteti a bíróság lakást ennyi. Senkit sem lehet kényszeríteni közös lakás használatra.

Különben is elég féreg egy kérdés.

2014. jan. 5. 18:49
 4/17 anonim ***** válasza:

A férjed ki is adhatja a részét. Az mindegy, hogy a te 50%-odon haszonélvezet van, vagy hogy a gyerekednek adod, az övén attól még nem lesz, azaz hasznosíthatja azt a részt. Akárkit beköltöztethet, ha ki akar veletek szúrni, hiszen a saját tulajdona felett továbbra is rendelkezik.

Végső esetben kérheti a közös tulajdon megosztását bírósági úton. Ha megnyeri a pert, a házat elárverezik és a befolyt összeget felezik köztetek.

Akárhogy is, ügyeskedéssel nem lehet így kitúrni valakit a tulajdonrészéből.

2014. jan. 5. 18:50
 5/17 A kérdező kommentje:
Én nem akarom kifúrni a tulajdonrészéből.Mindent a szüleim anyagi támogatásával építettünk fel. Először a gyermekünknek adta keresetbe, most kéri a felét volt már több verzió.Én is gondolkodom. A család pénzét befektette és elveszítette sok milliót. A pénzzel ment volna el, de az nincs most a ház kell már a terve nem jött be.
2014. jan. 5. 19:06
 6/17 anonim ***** válasza:

Ha közös akkor közös, nyilván ha nyert volna te is kérnéd a felét, mert a kérdés alapján egyértelmű.

Törvényileg jár neki, hülye lenne lemondani róla.

2014. jan. 5. 19:08
 7/17 A kérdező kommentje:
A megkérdezésem nélkül fektetett be minden pénzünket. Minden a nevén van. Ha tudom, hogy ilyen befektetéseket csinál akkor biztos, hogy nem engedem. Biztosítása is több van nagy összegűek.
2014. jan. 5. 19:21
 8/17 anonim ***** válasza:
Akkor beleegyeztél mikkor a nevére utaltad a pénzt.
2014. jan. 5. 19:25
 9/17 A kérdező kommentje:
Az utolsó választ nem értem?
2014. jan. 5. 19:31
 10/17 anonim ***** válasza:
Úgy értette, hogy a te beleegyezéseddel került minden a nevére, a bankszámlák, befektetések is. Azzal, hogy ebbe belementél, felhatalmaztad rá, hogy intézze ezeknek a közös tulajdonoknak az ügyeit, akár egy befektetést, akár egy biztosítást.
2014. jan. 5. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!