Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Egy hónapja költözött el a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy hónapja költözött el a feleségem az édesanyjához. Magával vitte a 4 éves gyermekünket. Van e lehetőségem haza hozni a gyermekünket?

Figyelt kérdés

December elején derült ki, hogy november végén a feleségem megcsalt. 7-éves házasság volt. Mi után fény derült rá, hogy megcsalt, elköltözött az édesanyjához (anyósomhoz). Azóta minősíthetetlen a viselkedése, a környezetében mindenkivel (Anyuka, Apuka, testvérek, ismerősök), és persze velem is nagyon keményen összeveszett. Az új szeretőjéről tudni kell, hogy több rendőrségi ügye volt, (lopás, betörés, kábitószer problémák). 36-éves új szeretője összesen 2-év munkaviszonyt sem tud felmutatni. Többször kértem, a feleségemet, hogy ha el akar menni hozzá, akkor a gyermekünket hagyja a nagymamánál, vagy hozza el hozzám, de ODA ne vigye el, mert nem szeretném, hogy ilyen emberrel érintkezzen a kislányunk.

A legutolsó hétvégén elvitte magával titokban a gyermeket is, az új szeretőhöz. Én elmentem hozzájuk, hogy a gyermeket hazahozzam, de halálosan megfenyegetett a férfi, hogy kinyír, megől stb... ha még egyszer meglát ott. Rendőrt is hívtam, de ők széttárták a karjukat, hogy nem tehetnek semmit.

Mit tehetek, ha ettől az (új) környezettől szeretném megmenteni a kislányunk, és tisztességesen szeretném felnevelni? Albérletben élek már 8 éve, és tisztességes munkahellyel is folyamatosan rendelkezem, elég jó jövedelemmel. Még semmilyen hivatalos válóper, gyermek elhelyezés nem lett beadva. Hozzam el az ovodából egy délután magamhoz? Vagy mit tegyek, hogy megmentsem a kislányunkat?

Kérem segítsenek, mert nagyon el vagyok keseredve!

2014. jan. 5. 01:39
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, sajnálom, hogy pont az Ünnepek alatt kellett átmenned ezen. :(

Ahogy lehet, indítsd el a válást és a gyermekelhelyezési pert! Őszintén remélem, hogy sikerül a kislányodat kimenekíteni abból a lehetetlen helyzetből, hiszen ő a legfontosabb. Nagyon drukkolok, hogy Hozzád kerüljön a gyerek, ahogy olvastam a sztoridat, Nálad a helye, nem egy felelőtlen anyánál és egy narkós bűnözőnél.

28N

2014. jan. 5. 11:51
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Ha a gyermek ideiglenes lakcíme / tartózkodási címe a mostani albérletetek és az anyuka nem az állandó lakcímen tartózkodik a gyerekkel akkor nyugodtan menj el érte az oviba és vidd haza (magadhoz). Ha anyuka jönne, őt köteles vagy beengedni a gyerekhez (meg amúgy is, lévén az ő tartózkodási helye), de nem vagy köteles engedni, hogy elvigye a gyermeket.

Ha jönne a bakja is, akkor hívj nyugodtan rendőrt és semmiképpen se engedd be a lakásba.

Gonosz dolog, de ha balhéznak és erről rendőrségi jegyzőkönyv készülne az sokat segítene neked a gyermekelhelyezésnél (legalábbis az ideignelesben biztosan).

Indítsd el minél hamarabb.

2014. jan. 5. 12:06
 13/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a jó tanácsát.

Most jöttem a rendőrségről, bejelentettem, és jegyzőkönyvbe vették a tegnapi esetet. Holnap pedig gyámhivatal. Feljelentést nem szerettem volna tenni kiskorú veszélyeztetése miatt (még), mert nem a feleségemnek akarok ártani, hanem a kislányomat biztos helyen tudni. Ha ez nálam lenne, nyilván akkor lennék a legboldogabb, de ha csak azt tudom elérni, hogy az anyósomnál helyezzék el, nekem már az is fél siker.

A rendőrök felvilágosítottak, hogy nem tudnak jelenleg a gyermek tartózkodási helyével mit tenni, mert az nem az ő hatáskörük, és nincs semmilyen végzés, vagy papír a kezembe. De kellemesen csalódtam, mert segítőkész volt nagyon az őrnagy úr, aki gépelte a bejelentést. Nagyon nehéz ez, nem kívánom az ellenségemnek sem ezt, amin keresztül kell majd menni, nekem, és a kislányomnak. Férfi létemre egyre többször elsírom magam. Remélem isten erőt ad, hogy végig tudjam vinni ezt, ami elkezdődött.

Mindenkinek, további szép napot kívánok.

2014. jan. 5. 15:33
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

#4-nek van igaza.

Azonnal menj a rendőrségre és jelentsd fel a feleséged kiskorú lakhelyének önkényes megváltoztatasa miatt.

A rendőrségi jegyzőkönyvbe legyen benne a halálos fenyegetés, és ezt a válóperes papírokba is írd bele.

Persze add be azonnal a válopert is és kérj ideiglenes gyermekelhelyezést nálad.

2014. jan. 5. 16:37
 15/28 anonim válasza:
100%
Én gyerek vagyok de anyáék válópere is ilyesmi volt.Apa hivatkozott a pasas múltjára és hogy anya miatt válltak és így apáéknál maradtam! próbálkozz ezzel! :)
2014. jan. 6. 14:18
 16/28 A kérdező kommentje:

Szia, mindenki.

Ma voltam a gyám hivatalba. Mit mondjak, borzasztó! Még csak le sem ültettek, az ajtófélfának támaszkodva kellett elmondani nagyvonalakba, hogy mi történt. És közölték, hogy ezzel nem tudnak mit tenni, és menjek a bíróságra. Illetve még hozzá tette, hogy elhozhatom minden további nélkül az óvodából a gyermeket, és tartsam magamnál. Megkérdeztem, hogy ezt mégis, hogyan gondolja? Én fogom a jobb kezét az anyja a bal kezét, és két irányba húzzuk szegény gyermeket. Mondtam, hogy én nem bosszúból szeretném magamhoz venni a gyermeket, hanem megoldást szeretnék erre a helyzetre. Ezek után megvonta a vállát, és közölte, ö mást nem tehet. Nagyszerű!

Irány ezerrel a Bíróság. Ott már, legalább leültettek egy székre. Elmondtam a sztorit, jött a tanács (megjegyzem, fogalmam sincs kivel beszéltem) a "polgári per" feliratú szobában. De legalább értelmes tanácsot adott.

A következőt tehetem: 3 példányba levél, a történet, az ok, hogy miért szeretném kérvényezni az „azonnali” ideiglenes felügyeleti jogot. És jó esetben 2-héten belül dönt a bíróság. Egy picit elkeseredtem, hogy mindenki, aki érintett lehet az intézkedésben, magasról let..ja az egészet.

A 14# hozzászólónak külön köszönöm, hogy leírta, hogy ilyen esetben, van remény :)

2014. jan. 6. 21:34
 17/28 A kérdező kommentje:

Bocsánat.

A 15# hozzászólónak köszönöm, hogy leírta, hogy ilyen esetben, van remény :)

2014. jan. 6. 21:39
 18/28 anonim ***** válasza:
51%

Van. A kiskorú családi jogállásának önkényes és erőszakos megváltoztatása - az, amit a feleséged csinált azzal, hogy elvitte a gyereket - bűncselelmény. Menj el a rendőrségre, és jelentsd fel.

Valamint azonnal kezdeményezd a bontópert, ha eddig még nem tetted, és az utolsó csepp véredig is harcolj a gyerekedért. Hidd el, ilyen "anya" és olyan nevelőapa mellett, amilyen most van neki, egymerő pokol lesz az élete.

Ha hozzád kötődik, ha téged szeret, akkor egy normális bíró neked fogja ítélni a gyereket. Az ügyvédeddel mindenképpen kérjetek gyermekpszichiátriai szakértőt a per során.

A perben nem kell szégyenlősdködni, ha a gyereked élete és boldog gyerekkora, normális felnőttkora a tét. Mindnet el kell mondani anyuka viselt dolgairól. MINDENT!

Sok sikert! :)

2014. jan. 8. 08:06
 19/28 A kérdező kommentje:

Tudjátok azért nagyon nehéz ezt elkezdeni, és végigcsinálni, mert a hét év házasságunk, hat év 10 hónapja nagyon szeretett teljes volt. Rengeteget küzdöttünk együtt, mindig kiálltunk egymás mellett. És együtt építettük az életünket. Együtt vettünk mosógépet, hűtőgépet, és minden olyan dolgot, amire egy családnak szüksége van. A kislányunk is lombik programban jöhetett csak össze, mert természetes úton nem vagyok képes gyermeket nemzeni. Illetve nagyon kicsi az esély rá. De ennek ellenére mondhatom, hogy a világ legszebb, legaranyosabb kislánya született meg nekünk. Aki végig ment már lombik programon, az tudja, hogy azon kívül, hogy nagy anyagi erőfeszítés, rettentő kitartást, és sok álmatlan éjszakát jelent. Ezen felül, napi injekciók, kontroll vizsgálatok és még sorolhatnám. Tavaly szeptemberébe még a harmadik lombikot csináltuk végig, hogy legyen kistestvér, de sajnos sikertelenül. A beültetés után nem maradt meg. Én napokat nem alszok a történtek óta, keresem az okot, hogy mi változott meg az utolsó két hónap alatt? Nem voltam elég türelmes, vagy jobban oda kellett volna figyelnem rá? Nem tudom. Hiába próbáltam leülni vele beszélni, egyszerűen képtelenség. Akkora harag, és düh van benne, csodálkozom, hogy még önmagával nem veszett össze. (Ezt persze lírai megfogalmazásnak szántam.)

És most meg kell lépjem a legdrasztikusabb lépést, jelentsem fel a rendőrségen, a bíróságon, és az isten tudja még hol, hogy elszakítsam a gyermeket tőle? Persze a gyermek érdekében bármennyire is nehéz, megteszem. És közben esz a lelkiismeret, hogy biztos, hogy nincs más megoldás? Nincs valaki, aki lekeverne neki két atyai pofont, és rádöbbentené, hogy hova vezet ez?

Ne haragudjatok, de egyszerűen félek, hogy nem lesz ehhez gyomrom, vagy erőm, ezt végig csinálni. Most azt érzem, mint egy kígyó-harapásnál, mindkét kezemet le kell vágnom, ahhoz hogy megmentsem az életemet. Lassan ott tartok, hogy saját magamtól is kifordul a gyomrom.

Kegyetlen az élet nagyon. De, hogy a Moulin Rouge filmből a szállóigét idézzem ”A show-nak folytatódnia kell!”

2014. jan. 8. 12:25
 20/28 anonim ***** válasza:
45%
Ha megnyered akkor nem kell eltultanod az anyjat
2014. jan. 8. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!