Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válófélben vagyok, van egy közös üzletünk amit elszeretnék adni, de sajnos a feleségem elérte h csak ő egyedül csinálja most, eladni nem akarja. Mit tegyek?
Olyan NINCS, hogy a saját üzletedből kizár!!! Hogy értve zárt ki? Lecserélte a zárat? Akkor törd fel, hisz a tiéd! Sőt én ezt egy rendőr jelenlétében tenném, ez talán még jól jöhet a válópernél is....
Vagy nem jutsz hozzá a bankszámládhoz? Ilyen sincs.
De gondolom a készpénzre gondolsz. Én a helyedben bent lennék az üzletben még egy ideig, és vagy én kezelném a pénzt, vagy pontosan számonkérném rajta a napi pénztári elszámolást! Ha ellenáll, akkor sem árt egy tanú...
Állj a sarkadra!
És tényleg nem árt egy ügyvéd!
Sürgősen menj el egy ügyvédhez!!!
A közös tulajdonú ingatlanból (=üzlethelyiség) egyik tulajdonostárs sem zárhatja ki a másikat!
Megértelek, hogy nem akarsz harcolni az exfeleségeddel, főleg ha ő ilyen primitív módon intézi a dolgait, de tuti van rá mód, hogy érvényesítsd a jogaidat veszekedés nélkül is.
Például : ha a közös lakásotokban az exfeleség és a gyerekeid maradtak, te költöztél ki belőle, akkor kérd a lakás értékének a felét! +Az üzlethelyiség értékének a fele is jogosan téged illet!...
Ha az exfeleséged szembesül a kifizetnivalóival, hátha kicsit észre tér...
Ugye, azt nem gondolja komolyan, hogy az egész életed munkáját, mindent kihúzhat alólad?!
Már ne is haragudj,de ha nem jársz be,mert nem akarod nézegetni,akkor miért kellene neked a bevétel fele?És a költségeket ki fizetné.A nejed a másik feléből?
Hát lehet én is kizárnálak...
Gondolom a vállalkozásodat meg azért nem akarod megszüntetni,mert a nejed 5 perc alatt csinálhatna egy sajátot.
Nem hinném,hogy most kezdett "ott "dolgozni,egy vállalkozást rendesen vezetni az hosszú idő,amíg belejön valaki.Szerintem névleg a tied,valójában mindig ő dolgozott ott.Most lelépnél és vinnéd a "felét".
Még azt se tudod ,hogy a npi bevétel fele az nem a tiszta haszon,abból még nagyon sok minden lejön...
Nem,az a logika,hogy elszámolást kell készíteni,majd azután felezni.(igen,mint valaki írta,a feleséged a "munkabérét" is beleszámolhatja.
Lehet így kellene hozzáállnod,mert "üzletileg"nézve én is bezárnám az ajtót az elött,aki a kassza felét kérné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!