Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válófélben vagyok, van egy közös üzletünk amit elszeretnék adni, de sajnos a feleségem elérte h csak ő egyedül csinálja most, eladni nem akarja. Mit tegyek?
Szia!
Ha közösen indítottátok, akkor neked ugyanolyan jogod van részesedni a bevételből...! Ha ez még sem megy, alkudj ki egy összeget, amit ő minden hónapban a számládra utal! Csak abban az esetben van joga a magáénak tudni a vállalkozást, ha te semmilyen papíron nem szerepelsz!
Ezt jól bekaptad! Már...bocsánat a kifejezésért.
Én simán jogi útra terelném az ügyet!
"...Az üzlet az én nevemen van de mivel már több miont 10 éve házasok vagyunk fele fele tulajdon..."
Az ÜZLET és a HÁZASSÁG két külön "tészta", semmi közük egymáshoz!
Ha a te neveden fut a vállalkozás, akkor tiszta sor, hogy te rendelkezel a saját vállalkozásod felett!!!
(Nem is értem : nem félsz, hogy a feleséged adóhátralékot vagy hiányt csinál a könyvelésben aztán majd téged fognak felelősségre vonni?)
Tudtom szerint a vállalkozás tulajdonosa rendelkezik a saját vállalkozása felett : menj be az Önkormányzathoz, Adóhivatalhoz és mindenhova, ahova kell és szüntesd meg a vállalkozásodat! ENNYI!
Ha a feleséged felerészben tulajdonrészese a vállalkozásnak, akkor kifizeted a részét és kész!
Menj el egy ügyvédhez és intézkedj!
Ha a feleséged szeretné megtartani a vállalkozást, mert ebből él ő és a lányaid, akkor vásárolja meg a tulajdonrészedet! (Nem vagy köteles eladni neki, viszont ha úgy döntesz, akkor őt kizárhatod a saját vállalkozásodból.)
Nagyon gyorsan keress egy jó ügyvédet.
A válóperrel együtt kérheted a vagyonmegosztást is.
A feleségednek el kell számolnia a bevétellel,és a neked járó részt kifizetni.De számolj arra is,hogy azt mondja,hogy csak ő dolgozott az üzletben,ezért neked kevesebb jár.
A másik,ami miatt sűrgős lehet a dolog:ha a feleséged ilyen szemét,sok aljasságra számíthatsz tőle. Pl. ha a te neveden van az üzlet: nem fizeti a közüzemi számlákat,az adót stb. és azt rajtad követelik majd.
Igaz,hogy a per akár 2-3 évig is elhúzódhat,de az ügyvéd megtudja mondni,mit tegyél az ilyen esetleges húzásai miatt.
A gyerekeid nagykorúak,de ha tanulnak,és az anyjuknál akarnak lenni,még tartásdíjat is kérhet a feleséged.
A Bíróság pedig az anya javára dönt majd.Nagyon ritka,ha nem így történik.Sajnállak és mielőbb lépj,ha nem akarsz még nagyobb bajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!