Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a maximális gyermektartás összege? Mi a bírósági gyakorlat?
Abban az esetben, ha az apának egy gyermeke után kell fizetni, és mondjuk 2MFt a havi fizetése? Annak a 20%-át gondolom nem ítélik meg, mert az irreálisan sok egy gyermek eltartásához.
Jelenlegi családjában 4 gyermek van, melyből 2 az övé.
Itt egy jó kis cikk a témában:
A lényeg, hogy nem kell ugyanazt a körülményt biztosítani a gyereknek, hiszen lényegesen megváltoztak a körülmények. Eddig egy háztartást kellett abból a pénzből fenntartani, most kettőt, stb.
A KSH szerint 62e forintba kerül átlagban egy gyerek havi szinten. Ha ebből levonjuk az adókedvezményt és a családi pótlékot, akkor kb. a felét kell a szülőknek állni, tehát 15-öt az apának, 15-öt az anyának. De legyen az apa gáláns, és adjon húszezret gyerekenként. A milliós fizetések esetében a 20% irreálisan magas összeg lenne, ez egyértelműen burkolt asszonytartás már.
Hát majdnem úgy van, ahogy az utolsó írta:). A 2 MFt-ot túlzásnak írtam, csak a felső határ feszegetése kedvéért, valójában 800 eFt körül van.
Az nő soha nem volt a házastársa, és míg együtt éltek addig is agyba-főbe csalta az férfit. A jelenlegi házasságában a két kicsit a felesége szülte akivel most is együtt él.
Az élettársnak a házat is otthagyta, és 100 eFt-ot küld, csak a nő kevesli...
én ugy tudom ha a házat odaadja akkor elintézhető h egy életre3 letudja vele a tartásdijjat s a 100 000-t se kell fizenie.
persze utólag már nem, előre valami szerződéssel.
de lehet tévedek
"Az eddigi életszínvonal amit a gyerek megszokott a havi 2 millás keresetből volt. Válás után is az eredeti életszínvonalat megközelítő körülményeket kell tudni biztosítani neki. "
Az annyira a kedvenc mondatom itt. Akkor anyuka is együtt fog élni válás után a gyerek apjával, nem fog más férfi az anya mellett élni, mos főz a férfire, mert ezt is megszokta a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!