Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha az exetek otthagyott egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha az exetek otthagyott egy csomó emléket, mit tesztek velük?

Figyelt kérdés

Két hónapja 15 év után elhagyott a párom. Nálam laktunk, én maradtam itthon, ő visszament az anyjához lakni. Én vagyok a férfi tagja a történetnek és tán külsők számára szentimentális és idióta a kérdés, de nekem annyira fáj az, hogy maradtak itt olyan dolgok, amik a kettőnk szép éveire emlékeztetnek. Pl nálunk a karácsony nagyon fontos és mindig meghitt dolog volt. Az összes dísz, amit évek alatt együtt választottunk ki, vettünk meg, mind itt maradt. Sok olyan holmiját itthagyott, amiket tőlem kapott ünnepekre. (Nem haraggal és nem veszekedve ment el, csak kiszürkülésre hivatkozva.) Valahogy ez olyan rossz érzéseket szül bennem. Néha legszívesebben a szemétre hajítanám, kidobnám őket, néha az jut eszembe, hogy bedobozolom és egy "mostmár okozzon neked fájdalmat" feliratú táblával átviszem és bedobom az udvarukra. Lehet, hogy hülyeség, de ezek a tárgyak mind emlékek, több kiló fénykép stb.

Érdekelne, hogy másoknál egy ilyen trauma után az ilyen nagyon személyes és közös dolgoknak mi lett a sorsa?

2013. okt. 29. 07:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
40%

10 éves kapcsolat végén én maradtam és az ex költözött. Mondtam neki mindent vigyen, ami marad, az kuka lesz. Maradt sokminden. Mindent kidobtam. Még a szekrényt meg az ágyat is, amit ő csinált. A fényképeket is. Mindent. Nem váltunk el haraggal, de új életet akartam kezdeni és nem volt benne keresnivalója régi emlékeknek.

Pár év múlva a (mostmár) férjem költözött hozzám. Neki a cuccai között imitt-amott voltak olyan dolgok amik nőktől voltak, azokat is szépen dobáltam kifelé ahogy akadtak a kezem közé. A fényképeket is. Nem volt semmi hátsó szándékom ezzel, egyszerűen a kettőnk kapcsolatába nem fér bele emléktárgy vagy fénykép más kapcsolatról. A múlt lezárult végleg. Ebben hiszek.

2013. okt. 29. 16:05
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

GTA

ez is egy hozzáállás, de biztosan elhagynám azt az embert, aki hozzá mer nyúlni a cuccaimhoz. Egy percig nem maradnék vele tovább, bár előtte megkérném, hogy legyen kedves kikukázni és letisztítani az ÉN dolgaimat, amikhez nem volt joga hozzányúlni, pláne kidobni... Nekem meg az a véleményem minderről, hogy az én cuccaim, az én emlékeim, akinek nincs annyi önbizalma, hogy együtt éljen a múltam ilyen kicsi darabkáival, mint egy pohár, egy régi futónadrág- amiben túrázni szoktam- egy pár fénykép, vagy bármi, az legyen kedves szuperszónikus sebességgel elhúzni az életemből.

2013. okt. 29. 16:45
 13/19 anonim ***** válasza:
Én voltam aki kiköltözött a gyerekekkel,mindent hagytam,közös Karácsonyidíszeket,fotókat,könyvet,még egyszer rákérdezett h biztos-e?biztos.Elvitte a családsegítőbe ami nem privát.Ha ő ment volna,bedobozoltam vna,rákérdeztem volna és ha nem kell neki,családsegítő szintén.Nem tartottam volna a pincében.A továbblépéshez tiszta lap kell.
2013. okt. 31. 06:47
 14/19 anonim válasza:

amikor 1,5 év után szakítottam volt bnőmmel,mindent elcuccoltam. plüssöket,könyveket,fényképeket. nehéz volt,főleg mikor a közös verseinket kellett elrakni.

magát a traumát nagyon nehezen éltem meg 17 évesen.ő idpsebb volt nálam,és nagyon beleéltem magam a dologba. egy idő után megszoktam,olyan beletörődés jelemezte az egészet. neki ugye alapból volt más pasija,így neki nem okozott traumát ez az egész.

(ám volt amit el is égettem xdd )

2013. okt. 31. 09:21
 15/19 anonim ***** válasza:
Én azért megkérdezném, hogy kell-e neki.
2013. nov. 7. 11:39
 16/19 A kérdező kommentje:
Mondjuk, ha ő két hónapig le se szarja a dolgot, akkor komolyan nekem kellene kezdeményeznek vele a kapcsolatfelvételt?
2013. nov. 7. 18:29
 17/19 anonim ***** válasza:

Amit úgy gondolsz, hogy szüksége lehet rá, dobozold be, és küldd el neki vagy vidd el neki. A többit, ami nem kell, és úgy érzed, dobd ki.

Fényképeket ki ne dobd. Azok is a te életedhez tartoznak. Rakd el őket, hogy ne legyenek szem előtt, de ne dobd ki.

GTA: ez durva. Ha az én cuccaim közt turkáltál volna, és az én fényképeim dobálod ki, akkor utána te repültél volna. Az emlékek azok emlékek. Nincs helye a mindennapi életünkben ezeknek a fényképeknek, viszont az emlékeink közt igenis ott a helyük. Az is a mi életünk volt. És 10-20 év távlatából igenis jó visszanézni azokat. És az még nem jelenti, hogy visszasírnánk az exet.

Én csak egyet kértem páromtól, mikor összeköltöztünk, hogy az emlékeit rakja el egy helyre, ne legyen a mindennapok része. De nem kell, hogy törölje/kidobja azokat. És én is ezt tettem. (33/N)

2013. nov. 12. 09:20
 18/19 A kérdező kommentje:
No köszönöm a hsz-eket, végső konklúzió: mivel nem szebvedek helyhiányban, így el tudok mindent dobozolni, tényleg lehet, hogy később megbánnám, ha kidobnék minden cuccot. Azonban nem viszem el neki, nem küldöm, mert elvi okokból nem keresem őt, de ha ő jelentkezik, akkor elvihet mindent. Persze a távollétemben, megbízott családtagom felügyeletével. (Ezutóbbiból nem engedek, nem akarom őt látni.)
2013. nov. 13. 06:37
 19/19 anonim ***** válasza:
Szerintem így korrekt.
2013. nov. 13. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!