Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A kérdésem a következő: Van...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A kérdésem a következő: Van rá esély, hogy válás esetén ne én kapjam meg a gyermekünket?

Figyelt kérdés
Én egy 30 év körüli nő vagyok. Válni szertnék 7 év után. Van egy 7 éves közös gyermekünk, aki most kezdte meg az általános iskola első osztályát. A válás oka, hogy a férjemnek nem voltam elég jó (egyfajta verbális bántalmazásnak nevezném, belekötött a külsőmbe, inteligenciámba, stb. , Fizikailag sosem bántott! ) Az is hozzátartozik a történethez, hogy én megismerkedtem valakivel, aki fontos lett nekem. A férjemnek ezt (sajnos) elmondtam. Ő kért még egy esélyt, azóta nagyon rendes, de nekem ez már késő. El szeretnék költözni a gyermekemmel másik településre, a gyermekemnek iskolát kellene váltani, mint írtam most kezdte az első osztályt. Ez hátrány nekem a gyermek-elhelyezésnél? Illetve az, hogy megismerkedtem valakivel? Régebben a férjem is találkozgatott másik nővel.
2009. nov. 13. 11:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Először teljesen úgy értettem, hogy nem is akarod megkapni a gyereket. Nos, szerintem neked ítélik, de a látszatát is kerüld el annak, hogy nem foglalkozol vele eleget a másik kapcsolatod miatt.
2009. nov. 13. 11:37
 2/6 anonim ***** válasza:
15%
Nekem az a tanácsom, hogy nem szabad elhamarkodottan cselekedni. Meg kell menteni a házasságot, mert a családban van az igazi boldogság. Ne feledd el, hogy amikor volt az esküvőtök, örök hűséget fogadtatok egymásnak Isten színe előtt. (Amit Isten egybekötött, ember szét ne válassza.)
2009. nov. 13. 11:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Én amikor elváltam a fiam harmadikos volt.Hasonló okok miatt(én is minden voltam,hogy okos,normális nem)így egy szép napon a fiammal együtt az akkor már 3 hónapja tartó élettársamhoz költöztünk..(azóta lassan 9 éve boldog házasságban is élük).A bíróság a gyermeket nekem ítélte,igaz mi barátként,kulturáltan eltudtunk válni...
2009. nov. 13. 12:00
 4/6 anonim ***** válasza:
A statisztika azt mutatja, hogy a válóperek 90%-ában a férfiak beleegyeznek, hogy a nőnél legyen elhelyezve a gyermek, ahol pedig gyermekelhelyezési pert indítanak, az arány 60%-40% az anya javára. Ezen nem változtat az sem, ha az édesanyának van valakije (hacsak az illető nem jelent veszélyt a gyermekre). Az iskolaváltoztatás a per szempontjából szerintem nem lényeges, hiszen még nem lehet azt mondani, hogy a gyermek oda kötődik. Viszont az édesapának válás után is van beleszólása abba, hogy a gyermek hol lakik, illetve az iskolaválasztásba is. Legalábbis a Csjt. szerint, a gyakorlatban nem tudom, hogy működik -e ez a törvény. Remélem nem szándékozol messzire költözni az édesapától, mert a gyermeknek szüksége van rá, főleg ha erős kötődés van köztük. Biztosíts bőséges kapcsolattartást!
2009. nov. 13. 12:41
 5/6 anonim ***** válasza:
50%

Szia:)

Szerintem nincs semmi ok arra, hogy ne te kapd meg a gyereket!

Vissza nem menj ehhez a baromhoz, úgyis utál téged. Ilyenkor már nincs miért együtt élni. Szeretőzni meg nem akarsz mellette, gondolom.

Sok sikert neked a jövődben, és remélem ezúttal egy intelligens társsal!

2009. nov. 13. 15:14
 6/6 anonim ***** válasza:

szia!

hasonló cipőben járok én is csak én két gyerekkel. A külső kapcs. a férjem nem tud, bosszúból akarja elvenni a gyerekeimet. Mi már a harmadik szakértőhöz készülünk.

Ha nem tudtok megegyezni nem lesz egyszerű. Próbáld meggyőzni a férjed, hogy mindenkinek így lesz a legjobb, mert később még nehezebb lesz.

2009. nov. 17. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!