Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Közös megegyezéskor ugye nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Közös megegyezéskor ugye nem veszìtem el a felügyeleti jogot és közös marad mint eddig?

Figyelt kérdés

Pereskedés helyett szeretnénk megegyezni.már elmondta hogy neki csak a 15000 gyt kell és hogy nála maradjon a gyerek.én kéthetente egész hétvége és a szünetek felét kértem hogy velem lehessen.

A biróság maga dönti el a lathatast vagy amit mi megbeszéltünk irásba foglalja.az első tárgyaláson ez már meglesz vagy menni kell még másodikra is??ha már papìr lesz a láthatásról azt már nem tagadhatja meg.mert 3 hónapja nem láthattam a kicsit.fura hogy most eg,ezkedni akar....

2013. okt. 22. 08:14
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha MINDENBEN megegyeztek (Láthatás, gyerekelhelyezés, gyerektartás, vagyonmegosztás), akkor a bíróság EZT foglalja határozatba és attól kezdve kötelezö mindkét félre nézve. A bíróság CSAK akkor tér el ettöl, ha az a gyerek érdekeit súlyosan sértené.
2013. okt. 22. 08:23
 2/9 anonim ***** válasza:

Vigyázz arra, hogy a közös megegyezés nem egyenlő a közös felügyelettel. Nem lett volna joga 3 hónapig megtagadni tőled a kicsi láthatását, most betojt.

Szerintem mindenképpen fogadj ügyvédet.

2013. okt. 22. 08:24
 3/9 A kérdező kommentje:
Van ügyvéd.két hét múlva lesz az első tárgyalás.nem engedte látni.ha kerestem ugy csinált mintha otthon se lenne,ha hìvtam fel sem vette.szerintem azért csinálta hogy a bìróságon jöhessen azzal hogy a gyerek nem kötődik hozzám.tehát ha megegyezek vele akkor elveszìtem a felügyeleti jogot??
2013. okt. 22. 08:29
 4/9 anonim ***** válasza:

A bíróság is elsősorban a közös megegyezésre törekszik az első tárgyaláskor. ha nem tudtok valamiben megegyezni, akkor lesz csak további tárgyalás, ha mindenki elégedett akkor az azonnal jogerőre emelkedik. Egyezséget kell kötni: a gyerek elhelyezéséről (kinek a háztartásában marad továbbiakban a gyerek), a folyamatos kapcsolattartásról (általában kéthetente egy egész hétvége, vagy hetente az egyik hétvégi nap) és a kettős ünnepekre vonatkozó időszakos kapcsolattartásról (karácsony, húsvét ill. iskolai szünetek). Aminek ki kell terjednie:

- a folyamatos, valamint az időszakos kapcsolattartás gyakoriságára, időtartalmára.

-a gyerek átadásának és visszaadásának helyére, idejére, módjára.

-a kapcsolattartás elmaradására vonatkozó értesítési kötelezettségére

-elmaradt kapcsolattartás pótlásának rendjére

-kapcsolattartás egyéb formáira

Ezekre készülj fel, hogy mit szeretnél és vázold fel a bíróságon. Ha az ex rábólint akkor jogerőre is emelkedett.

A 15 ezer ft. gyerektartást mi alapján találtátok ki?

Ha bármiben nem tudtok megegyezni akkor további tárgyalásokra kell számítani.

2013. okt. 22. 08:47
 5/9 A kérdező kommentje:

Ezt a 15ezret az ex találta ki,hogy ő ennyit akar.

Ha nála fog lakni az én szülői jogom megszűnik??csak nem tudtam eddig mire készüljek...

2013. okt. 22. 09:22
 6/9 anonim ***** válasza:

Téged éppen kisemmiznek. Sajnálom.

A közös megegyezés alapja, hogy mindkét fél úgy érezze, jól járt vele. Nem pedig az, hogy ténylegesen jól is járjon. Te pontosan tudod, mit is szeretnél?

Te kívánhatod a közös felügyeletet, ám ha a gyerek a volt párodnál marad, Te pedig gyt-t fizetsz, az nem ez. A láthatást, ha nincs különös akadálya, simán megkaphatod.

Nálunk közös felügyelet van, egyik fél sem fizet semmit a másiknak, én egy igen szép lelépési pénzt fizettem a volt páromnak, amiből lakást vett magának. Ezzel le is tudtuk a pénzkérdést egy életre. A gyerek felváltva van hol itt, hol ott, nagyobb kiadásokról, életét érintő kérdésekről, iskolaválasztás stb. közösen döntünk. Amire Ti készültök, annak kevés köze van ehhez, amennyire meg tudom ítélni.

2013. okt. 22. 09:58
 7/9 A kérdező kommentje:
Akkor elmondom a sztorit.van egy 3éves lányom.az ex összeköltözött egy pasival.saját gyerek úton.legyenek boldogok!nekem is van új kapcsolatom.nem szeretném hogy a gyerek igya meg a mi pereskedésünk levét.nem akarja elengedni a gyereket,kistesó úton,eljegyezve.neki ìtélnék akármilyen szemét is.csak úgy van esélyem látni,elhozni a kicsit ha gyt-t fizetek,ami normális.csak annyira vagyok kiváncsi ha elfogadom akkor milyen jogaim vannak a gyerekhez,az anya dönt mindenben és már csak vendég leszek a gyerek életében???
2013. okt. 22. 12:53
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha elfogadod azt a felállást, hogy a gyerek anyunál lakik, nálad csak láthatáson van, te fizeted a gyerektartást, akkor anyukáé a kizárólagos felügyeleti jog, neked pedig láthatási jogod van. Ebben az esetben mindenről anyu dönt, kivéve a gyerek ÉLETÉT NAGYMÉRTÉKBEN befolyásoló tényezőket (tartózkodási hely, beiskolázás, különképzés). Minden mást anyuka dönt. Jogilag. (Más kérdés, hogy emberileg ilyenkor is együttműködve ketten kéne.)

A közös felügyeleti jog azt jelenti, hogy se anyuka, se apuka nem fizet a másik félnek gyerektartást, mert mindkettőjük életében ki van alakítva úgymond a gyermek helye, aki itt is lakik, meg ott is lakik. (Ez lehet heti vagy havi váltás, vagy a két szülő közös megegyezése a gyermek igényei szerint.) Ilyenkor MINDENBEN MINDKÉT szülőnek ugyanakkora joga van.

Az exed szinte biztos, hogy azért alakította így, hogy 3 hónapig ne láthatsd a gyereket, mert az egy ilyen kicsi gyereknél hatalmas idő, egyértelműen elhidegül a gyermek és ez a javára lesz döntő a bíróságon. Félt hogy esetleg neked ítélik.

A gyerektartást pedig nem azért fizeted, hogy láthasd a gyereket, hanem mert kötelességed.

2013. okt. 22. 14:02
 9/9 A kérdező kommentje:
Eddig is fizettem neki.az albérletet amiben laknak,számláit csak nem gyt. cìmszó alatt.nem gond hogy anyagilag ezután is támogassam csak nem akarom a gyereket elveszìteni.gondoltam hogy emiatt nem engedte látni.3évesen még másképp gondolkodik egy gyerek mint 6evesen.utolsó válaszoló erre voltam kiváncsi.szòval nekem láthatási jogom lesz de beleszólhatok az ovi,suli választásba...az élet egyszer őt is utoléri (az exemet)aztán nem ő fog nevetni de most ez van.vagy belemegyek ebbe vagy addig pereskedik amig láthatást sem kapok....
2013. okt. 23. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!