Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyermekelhelyezéskor mennyi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyermekelhelyezéskor mennyi esélye van az apának?

Figyelt kérdés
Szeretném kikérni a véleményeket és tanácsokat, ha van esetleg. Páromnak van egy 8 éves kisfia. Idén februárban költöztek végleg külön a volt párjától, a gyerek anyukájától. Az anyuka ireálisan magas gyermektartást követel tőlünk, és mindehez hozzá jön, hogy a gyereknek megparancsolta, hogy ha nálunk van ne egyen, ne igyon, még pisilni sem nagyon mer elmenni. A páromnak élnek a szülei, van egy testvére is, aki közel lakik hozzánk, akármikor tud vigyázni a gyerekre. Viszont az anyukának senkije sincsen. Ha beteg lesz a gyerek nem is tudjuk, hogy kire bízza majd. A párom már kétségbe van esve, azon gondolkodik, hogy kérni kellene hogy velünk éljen a gyerek. Mindkettőnknek van bejelentett állása, és az össz jövedelmünk 230 000 forint havonta. Mekkora esélyünk lehet? Jó ügyvéd ilyen esetre?
2013. okt. 15. 20:40
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
84%
A te jövedelmed, állásod, vagy egyáltalán, a léted, ebben az esetben lényegtelen.
2013. okt. 15. 21:29
 22/34 A kérdező kommentje:

Az apa most 130 000-et keres.

Így nincs is baj a 25 000-el!!!!!!!

Csak az a gondunk, hogy az anyuka minimum ennyit akarna, még akkor is, ha épp nincs melója :s

2013. okt. 15. 21:30
 23/34 anonim ***** válasza:
65%

Én meg az ötös lottót akarom megnyerni, azért ez nem így működik.

Olyan nincs, hogy minimum 25 csak 10 ezer.

2013. okt. 15. 21:32
 24/34 anonim ***** válasza:
29%
Csak nehogy tényleg kivigye külföldre, mert aztán hiába nem szabad neki, ha ott meg aztán eltűnik vele. Sztem ezt is meg kell említeni a bíróságon, vagy a kereset levélben, h van egy ilyen félelmetek. Igenis számít, hogy van-e rokon, aki be tud segíteni. Nekünk a gyámügyön olyat mondtak, h egy apa azért nyerte meg a gyermekelhelyezést, mert az anyjával lakott, aki tudott segíteni neki gyermeknevelésben.
2013. okt. 15. 21:33
 25/34 anonim ***** válasza:
82%
Nekem gyanus az az ember, aki a fix 25 ezerre bólint, a %-os arányra meg húzza a száját, főleg ha azt állítja, hogy fix jö vedelme van.
2013. okt. 15. 21:37
 26/34 A kérdező kommentje:

A párom testvére is közel lakik hozzánk, ő is és a párom szülei is tudnak segíteni ha kell!!

Az anyukának nincs sajnos senkije sem.....

Lehet a bíróságon azt kérni, hogy ne %-osan ítéljék meg a gyermektartást?

Tudom, hogy az én jelenlétem nem számít az ügyben természetesen!!!!!!!!

Csak nem tudom, hogy szabad e támogatnom a páromat abban, hogy vegye el az anyjától a kisfiút:(

Szereti a gyerek nagyon és az anyja is szereti őt!!

DE nem elég felnőtt sajnos, hogy gondoskodjon magukról :(

Rosszat meg nem akarok a gyereknek azzal, hogy elvesszük!

2013. okt. 15. 21:40
 27/34 anonim ***** válasza:
56%

Ez nem így megy, hogy ő mennyit akar. Ha nincs munkája, kérvényezitek a csökkentést és kész, megkapjátok, ez az anya akaratától teljesen független. Nem ő kéri a gyerektartást, hanem a bíróság ítéli meg.

Ha külföldre viszi és az Unión belül, visszahozzák és tiétek a gyerek. Ha kiviszi olyan országba, amivel nincs kiadatási egyezmény, tehetetlenek vagytok.

2013. okt. 15. 21:47
 28/34 A kérdező kommentje:

Az előző komentelőnek üzenem:

Van fix jövedelem, de a helyzet az, hogy nem a gyerektől, hanem anyukától sajnáljuk az összeget!

Legyen havi fix 25 000, de annál többet nem látunk jogosnak!

A gyermek minden hétvégén nálunk van, akármire van szüksége megkapja!

%-os helyzetben, hogyha a párom olyan melót talál, ahol 1 milliót keres, anyukának miért járna annak is a minimum 20%-a??? Ez nem igen fair szerintem.

Ez inkább asszonytartás ebben az esetben szerintem.

A gyerek kéne, hogy fontos legyen, nem az, hogy tudjon műkörmöt csináltatni nem???

2013. okt. 15. 21:56
 29/34 anonim ***** válasza:
68%

Ne haragudj de olvass kicsit.

Milliós fizetésnél megállnak azt hiszem hatvanezer forintnál, ennél többet nem kap.

Te neveltél már gyereket? Mert ha nem akkor jobb ha tőlem tudod, hogy a 25 ezer nem elég szinte semmire sem, ezt nem rosszindulatból mondom. Még ha azt is számolom, hogy az anya is hozzátesz 25 ezret, egy pubertás gyereknek sokszor az sem elég. Barátnőmet a fia meg a lányai kieszi a vagyonából, szó szerint, főleg, hogy a fia még sportol is. Nekem másfél évesem van, de az sem 2 fillér.

Ha munkanélküli lesz akkor minimális összeget kell fizetni, ezt nem az ex határozza meg hanem a bíróság.

2013. okt. 15. 22:31
 30/34 A kérdező kommentje:

persze!

Tiinél ez teljesen máshogy néz majd ki :)

Ez tény, én is voltam az, úgyhogy értem!

Nem igen vagyok sajnos képben ezekkel a gyermektartási dolgokkal..még csak tapogatózunk, hogy mi merre hány óra!

2013. okt. 16. 00:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!