Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Segítene valaki válás ügyben?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Segítene valaki válás ügyben?

Figyelt kérdés
Anyagi helyzetre hivatkozva lehet költségmentes a válóper? (Közös vagyon stb nincs) Mi kell hozzá egész pontosan? És mennyi idő múlva mondják ki ha pl a héten beadom?
2009. nov. 9. 06:01
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
És még ami nagyon fontos: Ha papíron még férjnél vagyok (viszont rég nem vagyok a férjemmel) és a mostani párommal babát várunk milyen módon kerülhet a párom nevére?
2009. nov. 9. 06:04
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

MEnj be a biróságra panasznapra, ott be todo adni a válást, és kérhetsz költségmentességet is.

Az, hogy mennyi idö múlva mondják k a válást, az sok mindentöl függ - ott tudsz erröl is felvilágositást kérni.

A második kérdésedhez: a babát elöször mindenképpen a volt férjed nevére anyakkönyvezik, mivel a házasság fennállása alatt lettél terhes. Hogy miként lehet a jelenlegi párodat apaként elismertetni,azt is kérdezd meg a biróságon.

2009. nov. 9. 07:12
 3/15 anonim ***** válasza:
az tuti hogy a férjed nevére kerül a gyerek!
2009. nov. 9. 08:51
 4/15 anonim ***** válasza:

Sztem ha kimondják a válást mielőtt megszületne a baba és az apuka apasági nyilatkozatot ír alá akkor nem a férjed nevére lesz anyakönyveztetve a pici.Minél hamarabb add be a válást!A végén még úgy jársz mint Bocskor Gábor.

Ő is milyen sokáig pereskedett mert a kislányának nem ő volt az apja papíron.

2009. nov. 9. 08:57
 5/15 anonim ***** válasza:

A költségmentesség jár, ha szociálisan rászorult valaki. Ezt a Biróságon az irodában kell megkérdezni, és adnak egy nyomtatványt. Kell a jövedelemigazolás hozzá.

Van egy kitétel, a válás után 300 napnak kell eltelni, hogy ne az ex nevére kerüljön a baba neve.DE ha van apasági nyilatkozat, lehet, hogy ez némileg megváltoztatja, jobb lenne ezt is megkérdezni.

Ha nincs gyermek, és közös megegyezés van, gyorsan kimondják.

2009. nov. 9. 09:17
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. nov. 9. 09:35
 7/15 anonim ***** válasza:

szia! Én nagyon benne voltam ebben a névkérdéses ügyben, remélem érthető lesz amit írok:)

Szóval: Ha a gyermek születéséig nem tudsz elválni, automatikusan a ex férjed nevét kapja.

Abban az esetben, hogy ha elválsz a szülésig, de nem telik el 365 nap, akkor is az ő nevét kapja. Kivéve: Ha hozzámész a jelenlegi párodhoz, akkor mindenképpen az ő nevét kapja!

Add be gyorsan a válást, válj el és menj hozzá a jelenlegi párodhoz!! Akkor elkerülsz egy csomó felesleges kört, és a baba az igazi apuka nevét kaphatja.

Nekem októberben volt a válás, áprilisra voltam kiírva, így mindenképpen az ex férjem nevét kapta volna. Senki sem akarta, így összeházasodtunk, és megkapta az igazi apuka nevét.

2009. nov. 9. 10:46
 8/15 A kérdező kommentje:
És mikor adtad be a válópert? Mert én most vagyok 12 hetes. Elég lesz az időm?
2009. nov. 9. 10:54
 9/15 anonim ***** válasza:
Hol laksz? Melyik bíróság az illetékes?
2009. nov. 9. 10:59
 10/15 A kérdező kommentje:
X. kerületben köttetett a házasság. Amúgy is itt lakom, bár vidéki a lakcímem.
2009. nov. 9. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!