Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Segítene valaki válás ügyben?
MEnj be a biróságra panasznapra, ott be todo adni a válást, és kérhetsz költségmentességet is.
Az, hogy mennyi idö múlva mondják k a válást, az sok mindentöl függ - ott tudsz erröl is felvilágositást kérni.
A második kérdésedhez: a babát elöször mindenképpen a volt férjed nevére anyakkönyvezik, mivel a házasság fennállása alatt lettél terhes. Hogy miként lehet a jelenlegi párodat apaként elismertetni,azt is kérdezd meg a biróságon.
Sztem ha kimondják a válást mielőtt megszületne a baba és az apuka apasági nyilatkozatot ír alá akkor nem a férjed nevére lesz anyakönyveztetve a pici.Minél hamarabb add be a válást!A végén még úgy jársz mint Bocskor Gábor.
Ő is milyen sokáig pereskedett mert a kislányának nem ő volt az apja papíron.
A költségmentesség jár, ha szociálisan rászorult valaki. Ezt a Biróságon az irodában kell megkérdezni, és adnak egy nyomtatványt. Kell a jövedelemigazolás hozzá.
Van egy kitétel, a válás után 300 napnak kell eltelni, hogy ne az ex nevére kerüljön a baba neve.DE ha van apasági nyilatkozat, lehet, hogy ez némileg megváltoztatja, jobb lenne ezt is megkérdezni.
Ha nincs gyermek, és közös megegyezés van, gyorsan kimondják.
szia! Én nagyon benne voltam ebben a névkérdéses ügyben, remélem érthető lesz amit írok:)
Szóval: Ha a gyermek születéséig nem tudsz elválni, automatikusan a ex férjed nevét kapja.
Abban az esetben, hogy ha elválsz a szülésig, de nem telik el 365 nap, akkor is az ő nevét kapja. Kivéve: Ha hozzámész a jelenlegi párodhoz, akkor mindenképpen az ő nevét kapja!
Add be gyorsan a válást, válj el és menj hozzá a jelenlegi párodhoz!! Akkor elkerülsz egy csomó felesleges kört, és a baba az igazi apuka nevét kaphatja.
Nekem októberben volt a válás, áprilisra voltam kiírva, így mindenképpen az ex férjem nevét kapta volna. Senki sem akarta, így összeházasodtunk, és megkapta az igazi apuka nevét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!