Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vajon esélyes, hogy lecsökkentik a magas tartásdíjat?
Volt páromnak kislányunk után fizetek 80 e ft tartásdíjat minden hónapban. Ezt évek óta fizetem rendszeresen, átutalással.
A munkám ez év márciusában megszűnt. Kaptam egy magasabb összegű végkielégítést, amit hónapról hónapra felélek, mert sajnos azóta sem találok munkát, ennek már 7 hónapja. A magas összegű végkielégítés hónapról hónapra csökken.
Beadtam egy kérelmet a bíróságra, hogy csökkentsék le az összeget. Én reálisnak tartom, hogy 40-50 e ft-ot fizessek!
Van esély arra, hogy ezt megítélik?
Volt párom pedig kérelmet adott be a bíróságra, hogy emeljék meg 100 e ft-ra a tartásdíjat. Azzal indokolja, hogy nagy összegű végkielégítést kaptam, így nem okozhat gondot a magas tartásdíj kifizetése!
nem azt mondtam h sumákolj.....
hanem azt h az exnek nem kell tudnia róla
neked semmilyen kötelezettséged nincs arra nézve h mennyit kaptál és ez elmondani neki !
a bíróság biztos h csökkenti ha azóta nincs munkád
mint írtam az fontos h most dolgozol e !!!!
"hanem azt h az exnek nem kell tudnia róla
neked semmilyen kötelezettséged nincs arra nézve h mennyit kaptál és ez elmondani neki ! "
Ez így nagyon jól hangzik, de volt párom mellett ez lehetetlen. Úgyis minden követ megmozgatna, hogy kiderítse mennyi a valós végkielégítésem. Így ezt megelőzve, nem vártam meg ezt, így magam kikértem a munkáltatómtól, amit beadtam a bíróságra!
100% hogy lecsökkentik a tartásdíjat.
Eleve nonszensz összeg a 80.000 Ft is egy gyerekre. Hát mi a fene kerülne 80.000 Ft-ba egy gyereken havonta? A gyerektartás a gyerek étkeztetésére, ruházására és iskoláztatására megy. Minden egyéb háztartási költség azt terheli, akivel él a gyerek. Általában 15-25 ezer Ft szokott lenni. Akkor ítélnek meg ennél magasabb összeget (de max 30-35.000 Ft-ot) ha a fizető fél nagyon sokat keres, vagy a gyerek egyéb okokból megköveteli. Te pedig 80.000 Ft-ot fizettél neki eddig??? Gratulálok :) Most meg az a kérdés fogják-e 100 ezerre emelni??? Dehogy fogják, te jó ég, már hogy emelnék... :D
Ha nem lennél munkanélküli is simán kérhetnéd a csökkentést. Így, hogy munkanélküli vagy meg evidens, hogy kéred.
Szerintem egy gyerekre a 20.000 Ft a max gyerektartás, ami reális, erre törekedj, hogy ennyi legyen, és mellette még annyit költesz a gyerekedre amennyit akarsz vagy amennyi jut.
(20.000 Ft gyerektartás + 20.000 Ft-al a másik szülő is beszáll a buliba + családi pótlék kb 15.000 = 55.000 Ft. Kizárt, hogy ennyi nem elég egy gyereknek egy havi kajára meg ruhára!)
15 Szívesen odaadnék neked pár gyereket csak két hónapra. Az összes lóvélehetőséget elvenném tőled, és odaadnám azt amit te reálisnak tartasz gyerekenként.
És utána, karba tenném a kezem, és meglátjuk, hogy a nagy szád után mi marad, és hogy tudod beosztani.
Jah, számolj úgy, hogy egy normális gyerekcipő egy kisiskolásra 10eFt-nál kezdődik pl.
Hajrá:D De aztán nehogy a gyerekeknek ne egyenek:D
Utolsó pedig nagyon is igaza van, sok családban nincs ennyi fizetése az egyik félnek mégis megélnek.
"20.000 Ft gyerektartás + 20.000 Ft-al a másik szülő is beszáll a buliba + családi pótlék kb 15.000 = 55.000 Ft"
Plusz 10 ezer adókedvezményt is ad az állam. Drága világban élünk de egy gyerekre havi 65 ezer bőven elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!