Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Vajon esélyes, hogy lecsökkent...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vajon esélyes, hogy lecsökkentik a magas tartásdíjat?

Figyelt kérdés

Volt páromnak kislányunk után fizetek 80 e ft tartásdíjat minden hónapban. Ezt évek óta fizetem rendszeresen, átutalással.

A munkám ez év márciusában megszűnt. Kaptam egy magasabb összegű végkielégítést, amit hónapról hónapra felélek, mert sajnos azóta sem találok munkát, ennek már 7 hónapja. A magas összegű végkielégítés hónapról hónapra csökken.

Beadtam egy kérelmet a bíróságra, hogy csökkentsék le az összeget. Én reálisnak tartom, hogy 40-50 e ft-ot fizessek!

Van esély arra, hogy ezt megítélik?

Volt párom pedig kérelmet adott be a bíróságra, hogy emeljék meg 100 e ft-ra a tartásdíjat. Azzal indokolja, hogy nagy összegű végkielégítést kaptam, így nem okozhat gondot a magas tartásdíj kifizetése!

2013. okt. 4. 10:30
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
utolsó mivel volt párom úgysem "hinné el" amit én mondok a bíróságon, így megelőzve őt, hivatalosan kikértem az igazolást a munkahelyemtől, hogy mennyit kaptam végkielégítésnek. Mivel nem egy kis cég volt, így sumákolni sem tudtam (nem is akartam), tehát az igaz összeget csatoltam be bíróságra!
2013. okt. 4. 11:11
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

nem azt mondtam h sumákolj.....

hanem azt h az exnek nem kell tudnia róla

neked semmilyen kötelezettséged nincs arra nézve h mennyit kaptál és ez elmondani neki !

a bíróság biztos h csökkenti ha azóta nincs munkád

mint írtam az fontos h most dolgozol e !!!!

2013. okt. 4. 11:29
 13/19 A kérdező kommentje:

"hanem azt h az exnek nem kell tudnia róla

neked semmilyen kötelezettséged nincs arra nézve h mennyit kaptál és ez elmondani neki ! "

Ez így nagyon jól hangzik, de volt párom mellett ez lehetetlen. Úgyis minden követ megmozgatna, hogy kiderítse mennyi a valós végkielégítésem. Így ezt megelőzve, nem vártam meg ezt, így magam kikértem a munkáltatómtól, amit beadtam a bíróságra!

2013. okt. 4. 11:48
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha fix összeg van megállapítva, akkor a végkielégítéshez semmi köze. Mivel munkanélküli vagy, csökkenteni fogja a tartásdíj összegét a bíróság.
2013. okt. 4. 12:20
 15/19 anonim ***** válasza:
94%

100% hogy lecsökkentik a tartásdíjat.

Eleve nonszensz összeg a 80.000 Ft is egy gyerekre. Hát mi a fene kerülne 80.000 Ft-ba egy gyereken havonta? A gyerektartás a gyerek étkeztetésére, ruházására és iskoláztatására megy. Minden egyéb háztartási költség azt terheli, akivel él a gyerek. Általában 15-25 ezer Ft szokott lenni. Akkor ítélnek meg ennél magasabb összeget (de max 30-35.000 Ft-ot) ha a fizető fél nagyon sokat keres, vagy a gyerek egyéb okokból megköveteli. Te pedig 80.000 Ft-ot fizettél neki eddig??? Gratulálok :) Most meg az a kérdés fogják-e 100 ezerre emelni??? Dehogy fogják, te jó ég, már hogy emelnék... :D

Ha nem lennél munkanélküli is simán kérhetnéd a csökkentést. Így, hogy munkanélküli vagy meg evidens, hogy kéred.

Szerintem egy gyerekre a 20.000 Ft a max gyerektartás, ami reális, erre törekedj, hogy ennyi legyen, és mellette még annyit költesz a gyerekedre amennyit akarsz vagy amennyi jut.

(20.000 Ft gyerektartás + 20.000 Ft-al a másik szülő is beszáll a buliba + családi pótlék kb 15.000 = 55.000 Ft. Kizárt, hogy ennyi nem elég egy gyereknek egy havi kajára meg ruhára!)

2013. okt. 4. 12:53
 16/19 anonim ***** válasza:
Sztem is csökkenteni fogják, ha azóta sincs munkád, a munkanélküliből, nem hogy a 100e ft-ot, de még a 80-at se tudnád fizetni. Azt azért had kérdezzem meg, hogy ezt a 80e Ft-ot a bíróság ítélte meg annó? Más ennyi pénzért min. napi 8 órát dolgozik...
2013. okt. 4. 15:48
 17/19 anonim válasza:
Szerintem se fogják megítélni a 100 e Ft-ot,szinte lehetetlen úgy,hogy jelenleg munkanélküli vagy!Az én párom 1 gyerek után már 11 éve 15 e Ft-ot fizet és ezt a bíróság állapította meg anno.Szerintem is,a 15-20 e Ft a reális összeg Gyt.-nak,főleg 1 gyermek után.Teljesen ki vagyok akadva azokon az anyukákon,akik 80 e Ft-ot követelnek vagy még többet is,ilyenkor szinte le akarják nyúzni a bőrt az exférjükről.Sajnos,tapasztalat :( Mindenféle képen keres egy jó,határozott ügyvédet,mert nagy segítségedre lehet!
2013. okt. 10. 18:15
 18/19 anonim ***** válasza:
54%

15 Szívesen odaadnék neked pár gyereket csak két hónapra. Az összes lóvélehetőséget elvenném tőled, és odaadnám azt amit te reálisnak tartasz gyerekenként.

És utána, karba tenném a kezem, és meglátjuk, hogy a nagy szád után mi marad, és hogy tudod beosztani.

Jah, számolj úgy, hogy egy normális gyerekcipő egy kisiskolásra 10eFt-nál kezdődik pl.

Hajrá:D De aztán nehogy a gyerekeknek ne egyenek:D

2013. okt. 10. 20:53
 19/19 anonim ***** válasza:

Utolsó pedig nagyon is igaza van, sok családban nincs ennyi fizetése az egyik félnek mégis megélnek.

"20.000 Ft gyerektartás + 20.000 Ft-al a másik szülő is beszáll a buliba + családi pótlék kb 15.000 = 55.000 Ft"

Plusz 10 ezer adókedvezményt is ad az állam. Drága világban élünk de egy gyerekre havi 65 ezer bőven elég.

2013. okt. 11. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!