Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás létrejöhet az alperes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás létrejöhet az alperes jelenléte nélkül?

Figyelt kérdés
Válunk a férjemmel, én vagyok az alperes. Mindenhol azt olvastam interneten és a levélben is az volt, hogy mint alperes, nem kötelező megjelennem a tárgyaláson, semmilyen következménye nem lesz, elég a felperes jelenléte. Nincs gyerek, vagyonról, mindenről már megegyeztünk. Nem jelentem meg a váláson, majd kaptam egy levelet, miszerint a válás elhalasztódott, be kell mennem új időpontban. Felhívtam az ügyvédünket, azt mondta kötelező lett volna megjelennem már az első alkalommal, de a másodikra menjek el akkor mindenképp, mert különben nem történik meg a válás, sőt ugrik a felperes 30.000Ft-ja, ami mondjuk engem nem érdekel. Nem óhajtok megjelenni, sőt nem is leszek az országban, nem is tudnék megjelenni. Igazolást nem fogadnak el. Akkor most mi van, nélkülem sose lesz meg a válás? Miért olvasni akkor azt mindenhol, hogy elég a felperes?

2013. szept. 30. 13:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Kimondják a válást nélküled is. Csak jo sokba fog kerülni, és sokáig tart, sőt ha te nem jelensz meg folyamatosan a perköltséget rádverhetik. Ennyi törtnik.

Nem lett volna egyszerűbb megjelenni aláírni aztán kalap kabát?

2013. szept. 30. 13:53
 2/12 A kérdező kommentje:

Tényleg pénzbe kerülhet ez nekem?

Mert úgy tudtam, hogy nem kell megjelenni, a férjem agresszíven viselkedett, nem szívesen találkoztam volna személyesen, kiszámíthatatlan.

2013. szept. 30. 13:56
 3/12 anonim ***** válasza:
Az ügyvéded képiselhet én úgy tudom...
2013. szept. 30. 13:57
 4/12 A kérdező kommentje:
Úgy ügyvédünk, hogy az övé, és én is beszéltem már vele, kértem tanácsot, nekem nincs saját ügyvédem, nem vagyok hajlandó egy Ft-ot is kiadni a válásra.
2013. szept. 30. 13:59
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

1. Azt felejtsd el, hogy "ügyvédünk". Nincs közös ügyvédetek. Vagy a férjedé (felperesé) az ügyvéd, vagy a tiéd. De nem közös! Ez fontos.

2. Nem kell megjelenned. Bár szerintem a te érdeked lenne. Ott úgysem tud bántani a férjed.

Itt olvass mindennek utána:

[link]

2013. szept. 30. 14:02
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. szept. 30. 14:04
 7/12 anonim ***** válasza:

Az ap. jelenléte nélkül is kimondják a válást, akkor szokott húzódni, ha nem tudtatok megegyezni valamiben.

Ha ügyvéd készített hivatalos dokumentumot arról, hogy mindenben megegyeztetek, akkor nem értem, hogy miért nem mondták ki a válást. Az egyetlen indoka, hogy valamiben nincs egyetértés!!!

2013. szept. 30. 14:05
 8/12 A kérdező kommentje:

Mindenről megegyeztünk az ügyvédnél, ez a levélben is szerepel, úgyhogy én sem értem mi van...

Szeptember 20-án volt a válás, új időpont október 11. Ha nem jelenek meg, a válást nem tudják jóváhagyni, így ennek alapján az eljárást a vétkességi eljárás szabályai szerint fogja lefolytatni. A személyállapoti perben, mint amilyen a házasság felbontása iránti eljárás is, a peres felek személyes nyilatkozata és jelenléte elengedhetetlenül szükséges az eljárás folytatásához. Köteleznek engem azzal, hogy október 11-én csak az alperes jelenlétében mondják ki a válást, különben újabb tárgyalás lesz, ahová a feleket akként idézi meg, hogy a házasság megromlásához vezető okokat fel kell tárni és bizonyítási eljárást le kell folytatni.

Lerövidítve ez van a levélben.

2013. szept. 30. 14:19
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"ha nem mész el egy perre az per és vagyonvesztést okozhat"

Ez egy alapszöveg.

Kb. igaz is.

Én ugy tudom ha elsőre nem mész el és nem is képvisel senki akkor nem mondják ki a válást. Olyasmi ez amikor pl. egy szervezet 2/3-os tobséggel határozatképes. ha nincsenek ennyien akkor nem az. Ilyenkor uj időpontot irnak ki s ott már létszámtól függetlenül határozatképesek.

ha a per el van dölve akkor is lehetséges hogy a távolléted miatt kellett uj tárgyalást kiirni. a második tárgyalás "határozatképes lesz".

Ez azonban nem változtat azon a kérdésen hogy kötelező volt e elmenned a tárgyalásra. ha kötelező s nem mentél el annak következményei lehetnek. Pl. az hogy a második tárgyalás dijját neked kell fizetned. Szóval létrejöhet válás az alperes kötelező jelenléte nélkül egy tárgyalás helyett két tárgyalással és plusz költségek kiszámlázásával.

2013. szept. 30. 14:30
 10/12 anonim ***** válasza:

most olvastam a levélt, hát ennél bonyolultabb lesz.

kettőnél is több tárgyalás lesz mégrosszabb feltételekkel. de a válást ki fogják mondani nélküled is.

sajna ennek plusz költségei é egyébb problémák lesznek...

2013. szept. 30. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!