Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fenyegetőzik. Mit tegyek? Mit tud tenni ellenem?
Bíróságon perelhet be. Neki kell majd bizonyítania, hogy mennyi pénzt tett bele.
A TV-t a helyedben visszaadnám. Bár ajándék volt, de azért elég nagyértékű ahhoz, hogy ilyen rövid együttlét után megtartsd.
Mivel zaklatnak, milyen formában? Ha tudod, akkor vedd fel diktafonra, amit mondtak. Zárat cseréld le. Ha van még nálad holmijuk, azt add nekik vissza (lehetőleg egy férfi társaságában). Milyen cuccaik maradtak nálad?
Ha megközelíti a házad, jelentsd fel zaklatásért, kérj távoltartási végzést.
Hiába fenyegetőzik jogilag nem tud mit tenni, úgyhogy megnyugodhatsz ez ügyben. Annyi, hogy ha számlával tudja igazolni az általa az ingatlanra költött összeget, és az a felújítás igazoltan emeli az ingatlanod értékét, akkor az az összeg jár neki, egyébként semmi.
Emberségből ha van még ott cucca, azt add vissza neki.
A tévé ugyan ajándék, és jogilag nem viheti el, de én a helyedben azt is visszaadnám neki.
Igen utolsóval egyetértek, el kellene engedned lélekben is, ez a harc a tv-ért kötődésre utal még, mindegy milyen pólusú de kötődés. Örülj neki hogy megszabadultál egy gyerektől akit inkább pátyolgatni kellett volna semmint társként élni mellette...
Én nő lennék visítva menekülnék az olyan "férfiak" elől akik a mamájukkal való életet választják az önálló, felnőtt, dolgosabb és fárasztóbb ámde saját élet helyett...
Az ajándék érdemtelenné válás esetén visszakövetelhető. A helyedben nagyvonalúan visszaadnám a tévéjét.
Amúgy összeszedném a maradék holmiját, leltárt készítenék, és amikor lejön érte, két tanúval igazoltatnám és az ő aláírásával, hogy átvette.
A ház a tied, de együtt éltetek, közös kasszán voltatok.
A közös életetek során szerzett vagyon is közös.
Tehát vigyázz, mert ha a házat akkor vetted, amikor már együtt éltetek, kérheti a vagyonmegosztást. Akkor is kérheti, ha a te neveden van!
Feltétlenül fordulj ügyvédhez. Vidd magaddal az összes papírt a házvásárlásról, arról, hogy miből vetted, házfelújítási számlákat, ha vannak stb.
16-os vagyok.
Egyébként nem törvényszerű, hogy az anyóssal nem lehet együtt élni.
Ismerek olyan családot, akik együtt élnek a nagymamával. Két lakást nyitottak egybe, és nagyon normálisan, békében, szeretetben élnek. Igaz, a két lakást összekötő ajtót bármelyikük becsukhatja maga után, és megvan a saját élettere is.
Igazad van. Egy hülyéből meg ne vonj le messzemenő következtetéseket, mert azért léteznek normális férfiak is.
Ha nem írná alá, akkor egy átvételit azért mindenképp írass vele alá, valamint nyilatkoztasd (akár hivatalos úton is), hogy nevezze meg a további követeléseit. Ha azt sem írja alá, akkor tényleg nem kell kiadnod, mert én is jártam már úgy, hogy papír nélkül elvitte az exnejem, aztán a bíróságon ismét követelte, gondolta majd így több pénzhez jut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!