Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Fenyegetőzik. Mit tegyek? Mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fenyegetőzik. Mit tegyek? Mit tud tenni ellenem?

Figyelt kérdés
8 Hónapig voltam együtt egy férfival. Ez alatt az idő alatt vettem egy házat, saját pénzből, saját tulajdon. Felújítgattuk közösen, majd ide költözrünk, egy nap meg az anyja is ide költözött, mert összeveszett a lányával és eéjött a közös házukból. Teltek a napok, míg egyik nap már nem szóltak hozzám napokig, ellenem fordította a párom, tarthatatlan volt a helyzet, majd közölte az anyja, hogy:magamnak köszönhetem. Én meg vele, hogy akkor el lehet menni, van hova, menjen vissza a házába. Erre bepipult és a fia is és együtt elpakoltak. Több napig pakolták a cuccokat. Eltelt egy hónap és most jön, hogy akkor még az itt maradt cuccait elvinné. Mire én: elpakoltál, ne zaklass, ne keress, felejts el, ide ne gyere többet. Születésnapomra kaptam tőle egy tv-t, azt követeli rajtam. Fenyegetőzik, hogy elpereli a házam tőlem, mert neki is mennyi pénze benne van, meg hogy hatósággal jön ide és visz mindent, ami szerinte még az övé. Ez tényleg ilyen egyszerű? Csak jön és visz? Szerettem, vele akartam élni, de ő nem engem választott. Itt vagyok egy 3 éves gyerekkel és tanácstalan vagyok, hogy mi van ha jön rendőrséggel, a gyereket halálra ilyeszti és elvisz mindent? Mit tehetek?
2013. szept. 18. 09:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
93%

Bíróságon perelhet be. Neki kell majd bizonyítania, hogy mennyi pénzt tett bele.

A TV-t a helyedben visszaadnám. Bár ajándék volt, de azért elég nagyértékű ahhoz, hogy ilyen rövid együttlét után megtartsd.

Mivel zaklatnak, milyen formában? Ha tudod, akkor vedd fel diktafonra, amit mondtak. Zárat cseréld le. Ha van még nálad holmijuk, azt add nekik vissza (lehetőleg egy férfi társaságában). Milyen cuccaik maradtak nálad?

Ha megközelíti a házad, jelentsd fel zaklatásért, kérj távoltartási végzést.

2013. szept. 18. 11:04
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Lehet, hogy pert indít ellenem, mert én nem vagyok hajlandó beengedni ide őt többet. A lehetősége megvolt a pakolásra, el is pakolt. Állok elébe a pernek akkor, hiszen többen is azt írták, hogy neki kell bizonyítania mindent. Az meg nem fog menni neki, max lefizetett tanúkkal. Nekem viszont hitelérdemlő tanúim vannak. Kicsit félek, hogy mit talál még ki ellenem, de ha megint idejön, akkor tényleg távoltartásit fogok kérni ellene. Már csak a gyerek miatt is. Tanultam az ügyből, azt hiszem elkövetkezendő életem során egyetlen férfi lesz fontos csak, és az a kisfiam, többet ide én be nem engedek. Köszi mindnekinek.
2013. szept. 18. 12:08
 13/19 Shaddark ***** válasza:
79%
Biztos, hogy nem indít pert ellened, aki ennyi évesen a mamájával lakik az még nem egy felnőtt, önálló döntéseket hozó személyiség csak egy gyerek aki csinálja amit mondanak neki. Az ilyen típus nem szokott konfrontálódni, inkább a probléma - elkerülés jellemzi őket, meg a menekülés előlük...
2013. szept. 18. 12:29
 14/19 anonim ***** válasza:
67%

Hiába fenyegetőzik jogilag nem tud mit tenni, úgyhogy megnyugodhatsz ez ügyben. Annyi, hogy ha számlával tudja igazolni az általa az ingatlanra költött összeget, és az a felújítás igazoltan emeli az ingatlanod értékét, akkor az az összeg jár neki, egyébként semmi.

Emberségből ha van még ott cucca, azt add vissza neki.

A tévé ugyan ajándék, és jogilag nem viheti el, de én a helyedben azt is visszaadnám neki.

2013. szept. 18. 15:25
 15/19 Shaddark ***** válasza:
67%

Igen utolsóval egyetértek, el kellene engedned lélekben is, ez a harc a tv-ért kötődésre utal még, mindegy milyen pólusú de kötődés. Örülj neki hogy megszabadultál egy gyerektől akit inkább pátyolgatni kellett volna semmint társként élni mellette...

Én nő lennék visítva menekülnék az olyan "férfiak" elől akik a mamájukkal való életet választják az önálló, felnőtt, dolgosabb és fárasztóbb ámde saját élet helyett...

2013. szept. 18. 15:49
 16/19 anonim ***** válasza:

Az ajándék érdemtelenné válás esetén visszakövetelhető. A helyedben nagyvonalúan visszaadnám a tévéjét.

Amúgy összeszedném a maradék holmiját, leltárt készítenék, és amikor lejön érte, két tanúval igazoltatnám és az ő aláírásával, hogy átvette.

A ház a tied, de együtt éltetek, közös kasszán voltatok.

A közös életetek során szerzett vagyon is közös.

Tehát vigyázz, mert ha a házat akkor vetted, amikor már együtt éltetek, kérheti a vagyonmegosztást. Akkor is kérheti, ha a te neveden van!

Feltétlenül fordulj ügyvédhez. Vidd magaddal az összes papírt a házvásárlásról, arról, hogy miből vetted, házfelújítási számlákat, ha vannak stb.

2013. szept. 20. 06:45
 17/19 anonim ***** válasza:

16-os vagyok.

Egyébként nem törvényszerű, hogy az anyóssal nem lehet együtt élni.

Ismerek olyan családot, akik együtt élnek a nagymamával. Két lakást nyitottak egybe, és nagyon normálisan, békében, szeretetben élnek. Igaz, a két lakást összekötő ajtót bármelyikük becsukhatja maga után, és megvan a saját élettere is.

2013. szept. 20. 06:48
 18/19 A kérdező kommentje:
Holnapra van megbeszélt időpontunk, hogy jön a tv-ért. Úgy döntöttem, hogy saját minősíti ezzel a húzásával, az én nyugalmam meg többet ér egy tv-nél. aláíratok vele egy papírt, hogy semmiféle további követelése felém nincs. Csak ebben az esetben viheti a tv-t. Ha nem tetszik neki akkor állok elébe a pereskedésnek, esélytelen. Köszönöm mindneki válaszát, egy kicsit felnyílt a szemem. És elsősorban magamban próbálom keresni a hibát, mind kell változtatnom, hogy legközelebb ne hibázzak ekkorát. :)
2013. szept. 21. 21:33
 19/19 anonim ***** válasza:

Igazad van. Egy hülyéből meg ne vonj le messzemenő következtetéseket, mert azért léteznek normális férfiak is.

Ha nem írná alá, akkor egy átvételit azért mindenképp írass vele alá, valamint nyilatkoztasd (akár hivatalos úton is), hogy nevezze meg a további követeléseit. Ha azt sem írja alá, akkor tényleg nem kell kiadnod, mert én is jártam már úgy, hogy papír nélkül elvitte az exnejem, aztán a bíróságon ismét követelte, gondolta majd így több pénzhez jut.

2013. szept. 22. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!