Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Él valaki még kb 110 ezer ft-ból, hárman? Csak én keresek, a lányom még tanul, a fiam már nem tanul, dolgozna, de még nincs állása.
Kedves kerdezo,
nagyon sajnalom hogy ennyi nehezsegen mesz keresztul, meg azokat is akik hasonlo cipoben jarnak.
Az en csaladom is sajnos ugyanezen megy keresztul igy meg tudlak erteni.
En 20 eves koromban kijottem kulfoldre dolgozni, igy nekem valamivel jobb.Viszont en meg tanulok, igy nekem is neha ossze kell huzni a nadragszijat, hogy mindenre teljen.Ami a legrosszabb itt kint is, az az, hogy mar itt is nehez munkat kapni, meg a masik, hogy peldaul en is mielott elkezdtem az egyetemet elotte azert eleg jol volt penz mindenre de annyit en sem tudtam hazakuldeni, hogy az otthoniaknak mindig mindenre teljen :(
Amiket itt javasoltak az mind nagyon jo, meg a hozzaallasod is, es ne add fel!
Az en csaladom tobbtagu es fele ennyi penzbol elnek meg!
Amiket meg hozza tudok tenni a fentiekhez, hatha valamit tudsz belole hasznositani:
1.blahan van egy iszonyat jo hasznaltruha kereskedes, kilora veszed a ruhat :)
2.csomo dolgot ha otthon keszitesz el akkor negeyd annyi penzbol kijossz.pl nyaron ha tudsz beszerezni gyumolcsot meg zoldseget akkor lekvart,savanyut,fagyoba valot maris tudsz belole eltenni.
3.tisztitoszereken lehet sporolni mert kb az emberek 5x tobbet hasznalnak annal mint amennyire igazabol szukseg lenne
4.hasznald ki az internet adta osszes lehetoseget: munkakeresesre,tanulasra,tajekozodasra, tolts le kuponokat amikkel olcsobban vasarolhattok,stb :)
Sok kitartast es ne keseredj el!
Hidd el vannak akik sokkal rosszabb helyzetben vannak, neha erre kell gondolni!
Meg arra amink van.Egeszseg, gyermekek, elet :)
udv
Én írtam tegnap a hosszú hsz.-t, 3-an 120-130 ezerből élünk tavasz óta. Mai 01:01 fején találta a szöget. Bármilyen nehéz is, bárhogy is kell szevezkedni, ügyeskedni, jó sok dologról lemondani, hogy elég legyen a pénz, csak egyre szabad gondolni: van két gyönyörű, egészséges gyereked és van fedél a fejetek fölött! Istenem, annyian élnek még kilátástalanabb helyzetben (most nem a százgyerekes ingyenélőkre gondolok) és boldogok! Nagyon nehéz időszak előtt állsz, légy erős! Próbálj meg innen minél több tanácsot megfogadni, meglátod, csak eleinte lesz furcsa, hogy változtatnod kell a szokásaidon, aztán belejössz. Lehet, hogy 1-2 hónap múlva már te adsz másoknak spórolási tanácsot, talán olyat is, amiből mi is tanulhatunk.
Én úgy gondolom, amennyiben apa elköltözött, a támogatások, segélyek szempontjából nem számít, hogy kimondták-e már a válást, hiszen, gondolj bele, mi van, ha ne adj' ég évekig húzódik a válóper mert pl. nem tudtok megegyezni? Akkor haljatok éhen? Szerintem nyugodtan érdeklődd meg az Önkormányzatnál, hogy milyen lehetőségeid vannak (szociális osztályt hívd).
Minden jót!
11:31-es ne hasonlítgass senkihez
Apámnak már van annyi pénze,hogy nem akar akkor nem dolgozik,de ez nem ide tartozik.
Viszlát.
Még mindig irogattok a 18-as lúzernek? :)
Inkább a kérdezővel, és a hozzá hasonlók problémáival foglalkozzatok, mert ez korunk legnagyobb problémája.
Hogyan lehet megélni 100.000-ből, és mellette családot is vállalni? Mit lehet tenni munkahelyvesztés esetén?
A végletekig menő spórolás mellett élhető az élet, vagy az csak vegetálás?
Van fény az alagút végén?
9:45-ös vagyok,azért válaszolok a kérdésre:D
Ha albérletben laksz,akkor sajnos nem tudsz nagyon megélni,viszont ha saját lakásban akkor igen a rezsitől függöen. Kaját a lidlben olcsón lehet kapni,meg a tescoba is vannak mindig leárazások,főzzél mondjuk mindig nagy adagot,hogy 3 napig ehessétek pl egy nagy lábos bableves.Tisztitószereket is lehet olcsón lehet beszerezni,a vianniban pl.Nagyon jó ruhák vannak a turkálóban is,szoktam oda járni és még márkás holmik is vannak fillérekért.Ha a fiad talál munkát akkor meg már prímán meg tudtok élni,üditő helyett főzzél teát és tedd be a hűtőbe,az is finom olyan,mint az ice-tea és olcsóbb jóval. Írj bevásárló listát,hogy mondjuk kajára mennyi kell egy hónapban.Lelkileg túl lehet élni gondolom,de először persze,hogy nehéz,mert nem ezt szoktad meg. Na indulhat a lepontozás. Minden jót:D Ja tényleg a krumpli olcsó és finom nagyon sok mindent tudsz belőle csinálni,hacsak megnézed a neten akkor is kiad vagy 200 féle krumpliból készült ételt. Szeretem sütve:D
A házat, állatokat, kertet bízd a fiadra, amíg nem lesz más munkája. Ez már önmagában óriási terhet vesz le a válladról. Ha pedig lesz munkája, akkor is besegíthet, persze enyit a másik gyerkőc is segíthet a tanulás mellett.
A nyulakat apránként meg is lehet enni, itt is spórolhatsz (közben pedig szaporodhatnak is, így lesz utánpótlás). A nyuszit is el lehet készíteni sokféleképpen, nem csak vadasnak. Jó hír a kert, mert ha idén már sok mindent nem is (bár még mindig lehet fejessalátát, fokhagymát vetni, kora tavaszra finomra megnőnek!), de januárban tejfölös pohárba vetett és az ablakban nevelt palántákból + szabadföldi vetéssel egész őszig meglesz a zöldségetek, sőt még eltevésre és a fagyasztóba is bőven jut. 1 zacskó vetőmag multiknál 30-50 ft. Esetleg a nyuszik mellé vegyél 2 tyúkot, azok elkapirgálnak a kertben, némi kajakiegészítéssel, és cserébe folyamatosan adnak tojást, vagy akár le is vághatod az egyiket egy szűkebb hónapban.
A lelki oldal nagyon nehéz, hiszen felneveltetek két gyereket, most pedig vége. Gondolj arra, hány elvált nő neveli egyedül a gyerekeket kiegyensúlyozott, boldog otthont biztosítva nekik. Ez talán, példaként állítva magad elé, segíteni fog túljutni a mélyponton. Túl sok időd úgysem lesz a szomorkodásra, most komoly feladatod van, ami leköti az összes energiádat. Ne szégyeld kibeszélni a fájdalmadat a gyerekek előtt, de soha ne szidd az apjukat! Nyugodtan vond be őket a ház körüli illetve az egyéb teendőkbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!