Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerektartást, családit kérhetem saját kézbe?
Én úgy tudom, azt a szülő kapja a te tartásodra. Így te nem kérheted. A kérdés az: rád költi-e az összeget? Van-e kaja, víz, villany, télen fűtés?
A tisztálkodási szereteket, tisztítószereket, ruhákat ki fizeti?
Ha a szülő, akkor rád költi, tehát ennyi...
Ha mindent magadnak kell állnod, akkor esetleg meg lehet oldani, de szerintem csak gyámügyön, vagy bíróságon keresztül.
Nem magának zsebeli el, gondolom van mit enned, van ruhád és meleg víz, áram stb. is van.
Apádnak szólj, hogy neked utalja ezentúl a következő havit, meg adj be egy formanyomtatványt a kincstárnál.
De akkor attól a hónaptól kezdve, hogy te kapod költözz is el, mert az úgy lenne becsületes.
Kapsz otthon enni? VAn hol laknod? Van fütés, víz, áram?
Mert EZEKRE költi a szülö azt, ami utánad jár NEKI.
NEKED ebböl nem kell egyetlen egy fillért sem adnia!!!!
Ha már hivatalosan külön élsz, akkor kérheted a saját számládra, de akkortól viszont nem várhatsz el semmit a szülötöl többé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!