Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan indul egy válási folyamat? Mi az első lépés?
Férjemmel 6 éve vagyunk együtt, 2,5 éve házasok.1 hónapja született meg a Picink, de azóta végleg eldurvult a helyzet itthon.
Már a terhesség alatt is elhanyagolt, semmibe nézett, nem várta a gyereket.Pont abban a hónapban már szét akartunk menni, amikor a Kicsi fogant, de mégis úgy döntöttünk, adunk magunknak még egy esélyt. Aztán meg jött a jóhír,hogy babánk lesz. Jóhír volt nekem, ő nem akarta (de arról nem volt szó, hogy elvetessük).
Biztam benne, hogy formálódni, változni fog ő is, de nem. Egészen, míg haza nem jöttünk a Babóval. Mostmár persze az ő gyereke is! Viszont semmiben nem segít, csak azt hajtja, hogy itthon vagyok, ennyi dolgom van 8mármint gyerek, háztartás,háziállatok,főzés, stb.)
Egy szolgaként kezel.
Ott tartunk, hogy nem mozdultam még ki itthonról csak egyszer, amikor védőnőhöz mentünk 2 hetesen. Nem engedi, hogy a Kicsivel felsétájak a városba, vagy kocsival vigyem valahova(pontosabban csak osztja az eszet, amikor megtudja, hol voltam, mit csináltam).
Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor 2 napja megütött!Pongtosabban megmarkolta az arcom és megrángatott miközben szoptattam. Persze a gyerek is rögtön elkezdett sírni, nem kellett neki acici sem, s erre hogy reagált? Én nem vagyok jó anya, mert nincs türelmem a gyerekhez.
Azóta is cseszeget mindenért, de mostmár félek, mert atzt hajtja, hoyg szedhetem a cuccom, de a gyerek marad.
Sajna a ház,a mit ketten építettünk és ketten fizetjük évek óta a törlesztőrészletét az anyósom nevén van. + Ő ráadásul jól is keres.
Ugye nincs rá esély, hogy a gyereket elvegyék tőlem?
Akkor tűrjem ezt a megalázást még ki tudja meddig?
Kihez forduljak? Hogyan zajlik egy válás?
Úgy néz ki, nálunk nem lesz közös megegyezés a baba miatt. Teljesen készen vagyok...
A legelso lepes, hogy irsz a birosagnak egy levelet, hogy valni szeretnel. A levelnek nem kell sok mindent tartalmaznia, az adataitokat kell hogy leird, es hogy valni szeretnel mert megromlott a kapcsolat. Gyerekelhelyezesrol is lesz szo. A birosag visszair, felveszi veled a kapcsolatot.
De, van ingyenes tanacsadas is oda is elmehetsz, vagy ugyvedhez.
Valas utan tudsz az onkormanyzatnal kulonfele segelyeket igenyelni, ez attol fugg, hogy megkapja-e valaki, hogy mennyi a csalad bevetele. A kettotok bevetele majd a kicsivel mennyi lesz. Van atmeneti segely, futesi, lakasfenntartasi segely, rendkivuli segely...stb. A csaladsegito szolgalatnal is nagyon rendesek es segitokeszek, oda is elmehetsz.
De gondolom a ferjed azert nem enged ki a hazbol a kicsivel, nehogy lelepjel.
Ugy gondolom, hogy mint a legtobb nonek, neked is egy kicsi teljesen normalis ilyenkor!!! szules utani depressziod van. Ilyenkor szules utan a csaladnak nagyon ossze kellene tartania, de neked szomorkodnod kell es mergelodnod a ferjed miatt. Ezert van ez a depresszio.
Szuleid, testvered tudnak-e segiteni neked, mert most a picivel segitsegre van szukseged.
A vedonod milyen, vele lehet beszelgetni? Kedves hozzad, erdeklodo?
Nagyon gondold meg, hogy most a szules utan mindjart eltudnad-e inditani a valast? Kesobb egy picivel nem lenne jobb? A ferjed mindig bunkoskodik vagy csak neha amikor rajon az 5 perc? Vannak baratnoid?
Neked kell a haziallatokat is rendezned?
Kerdezz itt az ugyvedektol jogiforum.hu
Es irjal mindenkepp, majd visszanezek!
Szopizik a babukad?
Köszönöm, hogy erőt adtatok kedves utobbi hozzászólók!
A baba szopik, de nagyon lusta, így fejem is a tejcsit és abból pótolom. Szóval abszolút rám van utalva. Egyelőre.
A férjemnek egyébként tényleg vannak jó pillanatai is, de utóbbi időben nagyon ritkán. S annyi a dúrvaság, hogy ezek már szinte fel sem tűnnek.
Úgy érzem magam, mint ha pár évszázaddal visszább mentünk volna az időben, amikor a nőnek csak kötelessége van, s alsóbrendú, mint az "ura".
Szüleim segítenek, mellettem állnak, valószínűleg hozzájuk megyek, ha tényleg elindul ez az egész.
Már nem bízok abban, hogy jobb lesz. Lehet azonban, hogy még pár hónapot vhogy kihúzok, hogy a Pici nőjön egy kicsit. De ezt sem tudom, hogy jó ötlet-e...
A netről le lehet tölteni a nyomtatványt, amit be kell adni a bírósághoz
Házasság felbontása iránti kereset (közös megegyezéssel) (tájékoztató jellegű iratminta)
Kereseti kérelem a házasság közös megegyezéssel történő felbontására
T. …………………… Bíróság!
……………………… (cím)
Én,
név: ……………………………………….
születési hely és idő: ………………….
anyja neve: ………………………………
lakcím: ……………… …………………..
sz. ig. sz.: ………………………………..
mint felperes
név: ……………………………………….
születési hely és idő: ………………….
anyja neve: ………………………………
sz. ig. sz.: ………………………………..
lakcím: ……………… …………………..
mint alperessel
……… év …………… hónap ……napján kötöttem házasságot. A házasságkötés helye: …………………………. A házassági anyakönyvi kivonat folyószáma: ………………….
Ez a házasság mindkettőnknek első házassága volt. /A házasságunk nekem ………, alperesnek ……………… házassága volt.
Korábbi házasságunk megszűnésének oka : bírósági felbontás / házastársam halála.
Az alperessel kötött házasságomból született gyermekünk / gyermekeink adatai:
………………………… (név) (………… születési hely …… év …………… hónap … nap)
………………………… (név) (………… születési hely …… év …………… hónap … nap)
Utolsó közös lakhelyünk ……………………………………………………… (cím) sz. alatti ingatlan, amely közös tulajdonunk / önkormányzati bérlakás / albérlet / szívességi lakáshasználat / egyéb: ………… .
Az életközösségünk véglegesen …… év …… hónap …… napján szakadt meg.
Mivel a házasságunk véglegesen és helyrehozhatatlanul megromlott, a bírósághoz az alábbi
k e r e s e t i k é r e l m e t
terjesztem elő:
Kérem, hogy a bíróság a Csjt. 18. § (2) bekezdés a) pontja alapján az alperessel kötött házasságomat bontsa fel.
A bíróság előtt egyezséget kívánunk kötni az alábbiak szerint:
1.) A házasságunkból született …… utónevű gyermekünket az anyánál / apánál kívánjuk elhelyezni.
2.) Az alperes arra vállal kötelezettséget, hogy megfizet ……… év ………….. hónap …… napjától ……………………… Ft-ot gyermektartásdíj címén.
3.) Az alperes a gyermekünkkel minden hónap ……... hétvégéjén, …… nap …… órájától …… nap …… órájáig tarthat kapcsolatot.
4.) A házasságunk alatt szerzett ingó vagyonunkat megosztottuk és birtokba vettük.
5.) Utolsó közös lakásunkat : megosztva használjuk / kizárólag a felperes használja.
A felek közötti jogvitában közvetítői eljárás nem volt folyamatban.
Kérelmemhez csatolom:
- házassági anyakönyvi kivonatunkat,
- gyermekünk születési anyakönyvi kivonatát,
- vagyonmegosztásunkról készült megállapodásunkat,
- 12 000 Ft illetéket.
Kelt: ………………(város/község neve), ……… év ………… hónap ……napján.
Tisztelettel:
………………………
felperes
Előttünk mint tanúk előtt:
............................................................
név
lakcím
név
lakcím
Köszönöm a mintát!
Sajnálatos, hogy erre van szükségem:-(
De tényleg köszi!
Sajnálatos, hogy ilyen férfiak léteznek!!!
Írtad, hogy eddig azért nem léptél, mert túlságosan szeretted. Ha már válóperig jut a dolog egyetlen dolgot tudok tanácsolni : Légy erős! Egyik kedves kolléganőm jár jelenleg is hasonló cipőben. Elmentek válni, és annál az ominózus kérdésnél (fenntartják e szándékukat) mindketten : nem-el válaszoltak, így nem váltak el, és kolléganőm mikor már úgy érezhette volna hogy minden rendbe jön, mély nyomot hagytak benne a történtek, és most gondolkodik, vajon jó választ mondott e a bíróságon...
Szia!
tegnapi 14.00-ás vagyok.
Okvetlen írd meg hogy döntöttél, mi itt mind melletted vagyunk, az oltogatással meg ne törődj.
Na mi történt?
Megvolt a válás? a pici felügyeleti jogát megkaptad? :)
írd meg kérlek, érdekel, hogy mi lett veletek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!