Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Közös tulajdonú autónkat nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Közös tulajdonú autónkat nem adja oda a volt férjem, de eladni sem hajlandó?

Figyelt kérdés
Az autó az Ő nevén van, de közös tulajdon fele-fele arányban. A válásunk még el sem kezdődött, még csak a papír van beadva, de nekem és a kislányunknak nem akarja odaadni az autót. Teszem hozzá h anyóséknak is van egy autójuk és így 2autó áll náluk a ház előtt! Megegyeztünk h eladjuk és már küldem is hozzá több vevőt is de valahogy soha nem adja el... Ti mit tennétek? Most arra gondoltam h azt mondom neki h egyik héten nála legyen a másik héten meg nálam, vagy ha nem akkor fizesse ki nekem a felét és viheti.... Szerintem így fer. Mit gondoltok?
2013. aug. 23. 22:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
ahogy mondod. vagy heti váltogatás vagy fizesse ki a felét. tekintettel lehetne a közös lányotokra főleg h amikor nálad lenne az autó akkor se maradna autó nélkül, mert ott van a szüleié!
2013. aug. 23. 22:50
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mivel látszik, hogy apró-cseprő ügyekben sem fogtok megegyezni a válás során, érdemes ügyvédet fogadni aki segít a vagyonmegosztásban. Erre normál esetben nem lenne szükség(sokba is kerül), de váláskor az ember nem mindig használja az eszét.
2013. aug. 23. 22:52
 3/10 anonim ***** válasza:

Úgy látszik nem akarja eladni. Szerintem próbálj abba az irányba menni hogy rávedd hogy kifizesse a részed.

Bizonyítani tudod, hogy közös tulajdonú? Mert az is lehet hogy csak jogi úton lehet ezt megoldani majd a későbbiekben, de remélem azért hogy hajlandó lesz lépni valamit.

Próbálja az érzelmeire hatni. A lánya miatt azért i gazán odaadhatná, de ha amúgy is azt terveztétek hogy eladjátok, de ő nem tudja, akkor mondd meg neki hogy a felét fizesse ki.

2013. aug. 23. 22:55
 4/10 A kérdező kommentje:
A lánya nem hatja meg, mert azt mondta mikor strandra akartam vinni a kislányt h buszozzak ki a kocsiért....
2013. aug. 23. 22:57
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem nagyon tudok erre mit mondani. Ha nem adja erőszakkal nem veheted el. Inkább légy türelmes és őrizd meg a nyugalmadat, majd a válás során osztozkodtok, akkor kénytelen lesz odaadni neked azt, ami jár.

Nyilván úgy fair, ha mindketten használjátok, de a legegyszerűbb az, ha eladjátok, avagy kifizeti neked a felét.

Ha ketten használjátok, akkor majd jó vita alap lesz a benzin, ki mennyit tankolt, ha elromlik ki fizesse a szerelőt, ki tehet arról, hogy valami tönkrement benne, melyik szervízbe vigyétek, ki miatt kopott meg az ülés, vagy a kormány, hogy került rá az az alig látható, blabla... Szerintem a közös használat nem túl jó ötlet, ha már nehezére esik egy strandolásra is kölcsön adni a közös tulajdonotokat.

2013. aug. 23. 23:05
 6/10 anonim ***** válasza:

*alig látható karcolás

5-ös voltam

2013. aug. 23. 23:06
 7/10 JulesM111 ***** válasza:

Ahh, ez így nem lesz egyszerü. Persze, hogy szemétkedik egy kicsit a leendő volt párod... Egy válás ilyen.

Tanácsként csa annyit tudok mondani, hogy minél hamarabb igyekezz olyan életet kialakítani, hogy ne kelljen könyörögnöd semmiért, még ha olyan kényelmetkenséget vállalsz is be, hogy buszozol a gyermekkel :)

A bíróság meg majd elvégzi a dolgát, előbb-utóbb, ha a közös tulajdon bizonyított, úgyis megkapod a részed, de ez sajnos idő...

Plusz minél több ideig "szívóztok" egymással, annál több közös vagyont fog a per felemészteni.

2013. aug. 24. 07:59
 8/10 anonim ***** válasza:

Amit mondasz, az logikus, amit csinál, az szemétség, de jogszerű.

Majd ha vége a válásnak, és a vagyonmegosztásnak, akkor változik a helyzet, addig nem sok mindenre számíthatsz.

2013. aug. 24. 23:19
 9/10 anonim ***** válasza:

"A lánya nem hatja meg, mert azt mondta mikor strandra akartam vinni a kislányt h buszozzak ki a kocsiért...."

A kérdés szempontjából ez lényegtelen. Miért ne buszoznál ki érte? És ha kéri vissza, akkor kérd meg te is hogy buszozzon ki érte. De ez most tényleg semmiség, nem ez a fő kérdés.

Hanem az hogy el akarja e adni, mert ha nem akkor célirányosan kell tárgyalnod vele ezügyben, hogy visszaadja a részed.

Ezek alapján úgy tűnik mintha meg sem akarnád oldani a problémát, de ilyen kifogást ne keress hogy ki kell érte buszozni. Ez nem megoldáskeresés, csak problémakeresés amit te csinálsz.

2013. aug. 24. 23:23
 10/10 anonim ***** válasza:

"Persze, hogy szemétkedik egy kicsit a leendő volt párod... Egy válás ilyen."

Nem feltétlenül. Amikor én váltam, simán hátrahagytam a vadi új házat, meg mindent. Csak egy erősen mínuszba hajló folyószámlát hoztam el. Nekem a lelki békém többet ér, mint cigánykodni holmi szaros mosógépen, vagy tudomisén micsodán.

Neked azonban kérdező, az ügyvédet javasolom, mert a volt párod ott fog aládtenni, ahol tud. Vannak emberek, akik nem bírnak belerondítás nélkül szakítani.

2013. aug. 30. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!