Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nyerek a lottón, míg házasok vagyunk, akkor azt meg kell osztanom a párommal ha aztán szeretnék elválni?
Figyelt kérdés
2013. júl. 14. 15:40
1/16 anonim válasza:
Elvileg igen. Gyakorlatilag nem, mert nem nyersz. :)
2/16 A kérdező kommentje:
Szóval, ha én nyerek a lottón (jó,persze ez csak elméleti kérdés) nem tudok lelépni a nyereménnyel? Közösen szerzett vagyonnak számít?
2013. júl. 14. 15:43
3/16 anonim válasza:
Elvileg 90 napod van, hogy felvedd a nyereményt, annyi idő alatt általában nem lehet elválni.
4/16 anonim válasza:
Egyelőre a te főnyereményed a férjed. Igényt is tartasz rá.
5/16 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat! Nem akarok elválni és lottóm sincs, csak felmerült kérdésként egy beszélgetés folytán és érdekelt a válasz.
2013. júl. 14. 15:52
6/16 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy az közös. Mondjuk én örömmel leperkáltam volna a felét a volt férjemnek, ha úgy elhúz, hogy többet nem látom a képét.
Örökölj, az csak a különvagyonod lesz, továbbá az ajándékozás is.
7/16 anonim válasza:
Külön vagyon. Nem kell vele megosztanod, ha Te nyerted. Viszont ha abból vesztek egy hűtőt, akkor az 10 év múlva közös vagyonnak számít, tehát ergó a fele az övé
8/16 anonim válasza:
Igen, a lottó és egyéb szerencsejáték nyereményei a közös vagyonhoz tartoznak: [link]
9/16 anonim válasza:
7: Különvagyon, de ezt már linkelte valaki, amúgy az ingóságok sem szoktak közös vagyonba menni 10 év után, ezt sokan félreértik.
Pl. a házasságba visz az egyik fél egy hűtőt, egy tévét és egy mosógépet, ezek nem lesznek közös vagyon, csak akkor, ha valamelyik pl. lerobban és vesznek egy új hűtőt a házasság alatt: na ez lesz közös vagyon, az új hűtő. Az egyik válásos oldalon olvastam ügyvédtől.
10/16 anonim válasza:
A 9-esben azt akartam írni, hogy "nem különvagyon", lemaradt a nem szó..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!