Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogom van tudni az exem bruttó fizetését, ha levonás útján jön a gyerektartás?
Persze, olyan törvény is van, hogy nyugodtan elveheted már az összes pénzét is. Minek az neki?
Hülye férfi, minek vált el? Igya meg a levét. R.hadt hímsovinyiszta.
1. A gyerektartás a NETTÓ fizetés után jár.
2. Ha levonással kapod, akkor garantáltan annyit kapsz, amennyi jár.
3. A BRUTTÓ fizetéshez semmi közöd, de eleve nem is lenne jelentösége, mert a levonások miatt jóvan kevesebb a nettó, és csak az az, amit figyelembe lehet venni.
4. Más ember fizetéséhez eleve semmi közöd, az magánügy.
Kedves Hozzászólók!
Egy apa vagyok...
S nem vájkálni akarok,de ami jár,az jár.Csak azért tettem fel a kérdést, mert itt valahol valamikor azt olvastam, hogy a nettót nincs jogom megtudni, csak a bruttót.S olyat is olvastam, hogy ezzel csalt a tartásra KÖTELEZETT.Gyereket etetni, iskoláztatni, öltöztetni nem könnyű egy anyának se, de nekem apának se.Azért köszönöm a hozzászólásokat!Sok hasznukat nem tudtam venni.
Sem a nettót, sem a bruttót nem szabad a munkáltatónak kiadni kivülállónak, csak a dolgozóval kell közölnie. Másnak semmi köze hozzá, ha a munkáltató erröl bármit is mond, törvényszegést követ el.
Ez alól a hatóságok a kivétel, de ott is csak indokolt esetben.
Ha a gyerektartást a cég utalja levonással, akkor meg végképp semmi okod sem lehet ilyesmit kérdezni.
Ha úgy gondolod, hogy csal valaki, akkor a bírósághoz fordulhatsz és kérheted a kivizsgálást.
Itt,ha beleolvastok,azt találjátok,hogy a munkáltató KÖTELES tájékoztatni a gyermeket nevelő szülőt..
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-kon..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!