Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mindig az apuka kötelessége...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mindig az apuka kötelessége hozni és vinni a gyereket?

Figyelt kérdés

Amikor még együtt éltünk nagyon jól kerestem. Majd már nem annyira (talán ezért is lépett félre a párom), és mikor külön költöztünk a világ legtermészetesebb dolga volt, hogy én vigyem és hozzam a gyerekünket 2 hetente szombat reggel és vasárnap este.

Nem érti meg, hogy mindent otthagytam neki (lakás, bútorok, gyerektartás ezek felül), és szinte földönfutó lettem, hisz már a 6-ik X-hez közelítek, és nem kapkodnak utánam a munkáltatók.

Továbbá, mivel egy reklámszatyornyi ruhával kezdtem új életet (albérlet), így mindenem szinte el kellett adni.

Volt egy balesetem pár éve, így 50-100 méter gyaloglás is kínszenvedés. Az ex elvárja hogy én menjek a gyerekért (11 éves) szombat reggel és én vigyem vissza vasárnap késő este, de nem mindig tudom. Nem fogja fel, hogy nincs autóm, neki semmi baja, makk egészséges, és közölte hogy ha látni akarom a gyereket vagy viszem és hozom vagy felejtsem el. Ilyen dolgok nem voltak a bírósági tárgyaláson. Mit tegyek?

2013. júl. 3. 14:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
41%

"Kb. 40 éve másképp épült fel egy emberi test?"

NEM az emberi test felépítése változott meg 40 év alatt, te nagyon okos apuka,

hanem a forgalom,

a közbiztonság... stb.

Hiába vered a popódat a földhöz! Ha látni akarod a gyerekedet, ELMÉGY érte!

Később, ha nagyobb lesz, AKKOR SE kötelezheted a gyereket, hogy magától látogasson meg!

2013. júl. 3. 16:57
 12/24 anonim ***** válasza:
A láthatásod kezdetétől a végéig te felelsz a gyerekért. Ezért nem mindegy, hogy jut el hozzád.
2013. júl. 3. 16:57
 13/24 anonim ***** válasza:
67%

Tényleg ezért van annyi életképtelen gyerek, de nem baj a lényeg, hogy az apának keresztbe legyen téve.

Remélem azért a gyerekek többsége idővel rájön milyen nő nevelte ilyené őket.

2013. júl. 3. 17:10
 14/24 A kérdező kommentje:

"De hogy lehet olyan hülye, hogy mindet otthagysz a volt feleségednek aki még meg is csalt? "

Igen, így utólag meggondolva tényleg hülye voltam.

Mindent otthagytam, én fizetek mindent (a gyerek telefonszámláját is többek között, amit nagyrészt az "anyuka" telefonál le, engem fel sem hív a gyerekem)

Ha ezen múlik akkor az lesz!

Nem hiába verem a segg... akárhová!

Vagy van kompromisszum (fél út, egyszer anyuka hozza egyszer én bicegek el oda, stb) vagy nem tudok mit tenni!

Itt nem arról van szó, hogy nem akarok, hanem nem tudok menni!

Nem csak akkor vagyok apuka amikor fél milliókat hordok haza havonta, mindent mindenkinek megveszek hetente van wellness, stb, hanem akkor is amikor a hajléktalanság küszöbén vagyok.

2013. júl. 3. 17:34
 15/24 anonim ***** válasza:

Más volt 40 éve a forgalom, ezt azért vedd figyelembe. Több átszállás, 1,5 km séta, szerintem egyedül egy 11 éves gyereknek a mai forgalomban oké? Hát ne haragudj, de nagyon nem. Más az, ha anya felteszi a buszra, és apa várja a végállomáson.

Az nem megoldható? Tényleg, hogy fél útig elkíséri az anyja, utána te átveszed.

Egyébként a gyerek szívesen megy hozzád? Mert ha igen, és ő kérné az anyját mondjuk, hogy vigye át hozzád, akkor biztos nem mondana nemet. Ezt is meg lehet esetleg próbálni.

2013. júl. 3. 20:09
 16/24 anonim ***** válasza:
Meg lehet próbálni beszélni az anyával, de ha nem akar segíteni, akkor ha a fejed tetejére állsz akkor is kötelezni fog rá, hogy menj a gyerekért.
2013. júl. 3. 20:40
 17/24 anonim ***** válasza:
50%

Próbáld barát, ismerős, rokon segítségét kérni, ha nincs pénzed cserébe te is segíthetnél valamit.

Az anyuka meg szégyellje magát, mert a gyereknek kell az apa is, a gyerek érdekében erőt vehetne magán.

(elvált anya vagyok)

2013. júl. 4. 07:49
 18/24 anonim ***** válasza:
47%
Hasonló cipőben járok. Hidd el, ha makk egészséges lennél, akkor is kitalálna valamit, hogy megnehezítse a láthatást. Jogilag szerintem nem tehetsz semmit, az anyával kell megpróbálni beszélni, bár félek, hasztalan. Azt kell megpróbálni, amit más is írt már, rokonok, ismerősök segítségét kérni.
2013. júl. 4. 08:20
 19/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, eddig is úgy próbáltam, hogy a szomszéd vagy ismerős segítségét kértem.

Egyik alkalommal épp kölcsönkértem a szomszéd kocsiját (persze nem ingyen). Ott vagyok mp-re pontosan, felcsengetek, erre a gyerek ki kiabál az ablakból, hogy apu ugye kocsival jöttél, mert különben nem megyek!

Most ha én tudok BKV-zni, gyalogolni ha kell, akkor egy gyerek miért nem?

Persze hozza magával az 1 millió cuccait, ruháit meg plüssöket (nem hagyna itt egy darabot sem nálam, hogy máskor ne kelljen cipelni) amit így is úgy is én vinnék, de milyen "borzasztó" már állni egy megállóban, vagy kisétálni a villamosig.

Ja, mert az iskola is kb. 150 méterre van.

2013. júl. 4. 09:26
 20/24 anonim ***** válasza:
42%

Elég tutyi-mutyi alak lehetsz, nem csodálom, hogy asszony elhagyott, már ne is haragudj.

Megindoklod, miért nem tudsz menni a gyerekért. Ez szimpla lustaság. Ha fontos lenne neked a gyerek, örömmel mennél érte. Az én papámnak műlába volt, mégsem panaszkodott. Tette a dolgát, a kötelességét. Dolgozott, buszozott, segített az építkezésben (!) Nem panaszkodott, mint te.

Miért kéne az elvált feleségednek vinni hozzád a gyereket? Nem hiszem, hogy hetente vagy kéthetente egyszer nem tudod felemelni a feneked, és elmenni a gyerekért.

2013. júl. 4. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!