Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mire számithatok gyermekelhelyezésben?
Ha még nincs határozat a gyermekelhelyezés ügyében, akkor visszatarthatod a gyereket jogi következmények nélkül.
2013. jún. 30. 10:52
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm gyors reagálásodat! Én is igy gondolom,de ő azt mondja neki is ugyan olyan joga van a gyermekhez mint nekem!Eddig nem akadályoztam a "láthatást",de ahogy a telefonban beszélt velem (mert megkapta a válási papirokat ),most ugy gondoltam nem adom addig,mig a biróság meg nem mondja mikor láthatja!!
Joga mindenkinek van, a kötelességet meg szeretjük elfelejteni.
A bántalmazás erősen felülírja a jogait.
2013. jún. 30. 11:09
Első hülyeséget ír.
Amíg nincs gyerekelhelyezési ítélet, addig közös felügyeleti jog van, így mindkét szülőnek pont ugyan azt teheti meg. Így ha holnap úgy dönt most ő viszi el 2-3 hétre azt is teljesen törvényes.
2013. jún. 30. 11:10
Pont rossz az elso válasza. Ha nincs meg gyermekelhelyezesrol ideiglenes ítélet se, akkor mindkét szülőnek azonos jogai vannak. Ha te költöztel el a gyerekkel, akkor meg fel is jelenthet érte....
2013. jún. 30. 11:13
Utolsónak igaza van,amìg a bìróság nem hoz határozatot addig ugyan annyi jogotok van a gyerekhez és azzal hogy visszatartod ahogy az első tanácsolta neked (akinek tuti nincs gyereke mert akkor tudná)akkor jöhet azzal a bìróságon hogy korlátoztad őt az apai jogának gyakorlásávan ami neked nem lesz túl jó pont a tárgyaláson.
Az meg már a te hülyeséged hogy amikor bántott nem léptél semmit az ügyben mert ìgy aztán mondhatsz te bármit...
2013. jún. 30. 11:18
Amíg nincs határozat, nincs kötelezettség sem. A láthatást valóban nem szabad megtagadni, viszont a helyszínhez és a saját jelenlétéhez az anya is ragaszkodhat. Ugyanis csak a kapcsolattartás megtagadása járhat negatív következményekkel.
2013. jún. 30. 11:28
És ez igaz az apára is, amennyiben úgy döntene, hogy hipp hopp, elviszi a gyereket 2-3 hétre.
2013. jún. 30. 11:30
9/9 anonim válasza:
Mindig a gyermek érdekeit kell szem előtt tartani ,nyilván egy 3 éves gyermeknek nagy szüksége van az édesanya jelenlétére,bármennyire is szereti az édesapját,szerintem ezt a kis időt át lehet hidalni ,apuka ha igazán szereti a gyermekét akkor ezt megérti és nem fenyegetőzik ,menjen többször látogatni és minél több időt töltsenek együtt !Soha nem szabad egy kisgyermeknek érezni a szülők közti feszültséget egy kapcsolat ha megromlik nem a gyermek tehet róla !
2013. jún. 30. 11:37
Kapcsolódó kérdések: