Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nyári kapcsolattartás bizonyta...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nyári kapcsolattartás bizonytalanságban? /többi lent/

Figyelt kérdés

Gyermekünket a bíróság nálam helyezte el jogerősen,azóta sem nevelhetem a gyermeket nyugalomban.

Exem mindent elkövet,hogy ellenem fordítsa a gyereket,fenyeget,hogy beváltja ígéretét és külföldre megy a gyermekkel úgy,hogy nem találom meg őket többet.

A kapcsolattartást rendesen biztosítom,igyekszem nem venni tudomást a játékairól,gyermeknek soha nem szólok róla egy rossz szót sem.

Most követeli,hogy adjam ki a nyári időszakra az útlevelet,személyit,oltási könyvet,taj kártyát.

A bírósági ítéletben csak a taj kártya átadása szerepel,semmi más irat,arra sincs utalás,hogy a kapcsolattartás alatt viheti külföldre is a gyermeket v.nem.

Kérdésem,ha a bírósági ítéletnek megfelelően csak a taj kártyát adom át,/ami természetes számomra is,mivel bármi történhet 1hónap alatt,akár orvosi ellátásra is szükség lehet/ megsértek-e bármilyen törvényt,elmarasztalhatnak-e miatta bárhol is? A gyermek még csk 3éves múlt,tehát neki mindegy,hogy hol nyaral,neki külföld még semmit nem jelent,tehát nem ártanék a gyermeknek. Többet ártanék,ha lehetőséget adnék arra,hogy véglegesen eltűnjenek.

Lehetőleg érdemi válaszokat várok és nem megszólást,hogy milyen gonosz szülő vagyok

2013. jún. 10. 11:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Na tehát akkor pontosan:

PK 284. szám

A gyermek jogellenes külföldre viteléről

I. A magyar jog szerint jogellenes a gyermek Magyarországról való elvitele vagy külföldön történő elrejtése, ha:

-b) különélő szülők esetében a szülő a nem nála elhelyezett gyermeket a másik szülő hozzájárulása nélkül viszi külföldre;

Tehát ebben az esetben ha az apa elviszi külföldre a gyereket az anya beleegyezése nélkül, akkor ez jogellenes.

Nem tudom egyébként miért lettem lepontozva az előző válasszal... egyébként a 9-es is én voltam.

2013. jún. 10. 14:41
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm azoknak a válaszát,akik tisztán látják a helyzetem és nem boszorkánynak tartanak,különösen 9 és utolsó segítségét köszönöm. Gyámhiv.álláspontja is ez.
2013. jún. 10. 20:32
 13/16 anonim ***** válasza:
18%

#11: A külföldön történő elrejtés és a magyarországról történő elvitel nem azonos az egyheti nyaralással.

Egy nyaralásra nyugodtan elviheti a másik hozzájárulása nélkül is.

2013. jún. 10. 21:23
 14/16 anonim ***** válasza:
11-es vagyok. Egyetlen napra sem viheti el, ha a gyermeket nevelo szulo nem egyezik bele. Ez a gyamhivatal es a birosag jelenlegi allaspontja. A kulfoldre valo elvitel es az elrejtes kozott szerepel a 'vagy' szocska...
2013. jún. 10. 22:27
 15/16 anonim ***** válasza:
Előfordult már sokszor, hogy az egyik szülő külföldre vitte a gyereket, és nem adta vissza, mennyi ilyen van, a hírekben is, stb.... soha nem lehet tudni a másik fél mit számdékozik tenni. Az én volt párom külföldön telepszik le, mivel kiskorú a gyerek, és nem megbízható az apa, nem engedem hozzá. Mondhat bárki bármit, jobb félni, mit évekig küzdeni, keresni.
2013. jún. 12. 17:02
 16/16 A kérdező kommentje:
Éppen az utolsó hozzászólásban írtakkal fenyegetőzik és megtenni készül. Nem véletlen a kérdésem.
2013. jún. 14. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!