Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nyári kapcsolattartás bizonytalanságban? /többi lent/
Gyermekünket a bíróság nálam helyezte el jogerősen,azóta sem nevelhetem a gyermeket nyugalomban.
Exem mindent elkövet,hogy ellenem fordítsa a gyereket,fenyeget,hogy beváltja ígéretét és külföldre megy a gyermekkel úgy,hogy nem találom meg őket többet.
A kapcsolattartást rendesen biztosítom,igyekszem nem venni tudomást a játékairól,gyermeknek soha nem szólok róla egy rossz szót sem.
Most követeli,hogy adjam ki a nyári időszakra az útlevelet,személyit,oltási könyvet,taj kártyát.
A bírósági ítéletben csak a taj kártya átadása szerepel,semmi más irat,arra sincs utalás,hogy a kapcsolattartás alatt viheti külföldre is a gyermeket v.nem.
Kérdésem,ha a bírósági ítéletnek megfelelően csak a taj kártyát adom át,/ami természetes számomra is,mivel bármi történhet 1hónap alatt,akár orvosi ellátásra is szükség lehet/ megsértek-e bármilyen törvényt,elmarasztalhatnak-e miatta bárhol is? A gyermek még csk 3éves múlt,tehát neki mindegy,hogy hol nyaral,neki külföld még semmit nem jelent,tehát nem ártanék a gyermeknek. Többet ártanék,ha lehetőséget adnék arra,hogy véglegesen eltűnjenek.
Lehetőleg érdemi válaszokat várok és nem megszólást,hogy milyen gonosz szülő vagyok
Na tehát akkor pontosan:
PK 284. szám
A gyermek jogellenes külföldre viteléről
I. A magyar jog szerint jogellenes a gyermek Magyarországról való elvitele vagy külföldön történő elrejtése, ha:
-b) különélő szülők esetében a szülő a nem nála elhelyezett gyermeket a másik szülő hozzájárulása nélkül viszi külföldre;
Tehát ebben az esetben ha az apa elviszi külföldre a gyereket az anya beleegyezése nélkül, akkor ez jogellenes.
Nem tudom egyébként miért lettem lepontozva az előző válasszal... egyébként a 9-es is én voltam.
#11: A külföldön történő elrejtés és a magyarországról történő elvitel nem azonos az egyheti nyaralással.
Egy nyaralásra nyugodtan elviheti a másik hozzájárulása nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!