Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerektartás perelése?
Az apa 2011 szeptemberben és októberben táppénzen volt. Akkor abból vonták a gyerektartást. Aztán kirúgták így 2011 november , december és 2012 januárban a munkaügy vonta a gyerektartást! 2012 februártól - 2012 októberig nem fizetet csak egyszer 10 ezer ft-ot. Majd 2012 novemberétől a bíróság által meghatározott minimumot fizeti a két gyerekre, mert munkanélküli.
Én 2012 májusában feljelentettem gyerektartás nem fizetése miatt. Most tartaz ügy abban a szakaszban, hogy a rendőrség meg tudj aőt is hallgatni. Kérdésem az lenne, hogyha én 2012 májusban jelentettem fel, akkor az egész éves gyerektartást követelhetem e rajta vagy csak májustól visszamenőleg 6 hónapot? 2 gyerek van
# 27
Nem, nem kötelezhető. A világon semmi köze az új feleségnek az ex és a férje korábbi kapcsolatából született gyermek(ek)hez.
Drágám! Tessék! Itt a törvény róla!
"3:40. § [A különvagyon terhei és tartozásai]
(1) A házastárs különvagyonát terheli - a törvényen alapuló tartás kivételével - az a tartozás, amely a házassági életközösség megkezdése előtt keletkezett jogcímen alapul."
A gyerektartás, ha ennek tudatában kötött házasságot, KÖZÖS adósság! Nem külön adósság!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!