Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csal a párom el kell innen költöznöm, de nem tudom a gyerekkel mi lesz?
Igen ez a törvény amíg nincs hivatalos gyerekelhelyezés addig közös a felügyelet, illetve nem költözhetsz el a gyerekkel addig, te mehetsz de a gyerekek nem.
Minél előbb ad be a gyerekelhelyezési kérvényt.
1. A válókeresetet add be AZONNAL, még a költözés elött.
2. Kérd az ideiglenet gyerekelhelyezést a kerestben, azzal az indokkal, hogy eddig is te láttad el a gyereket általában.
3. Kérd az ideiglenes láthatás szabályzást, és ha normális módon kéred, akkor a férjed nem tehet semmit ellene.
4. Amig nincs beadva a kereset, addig sem kell az engedélye ahhoz, hogy elvidd a gyereket, de neki is joga van bármikor magával vinni. A kereset beadásától viszont az érvényes, ami abban szerepel, már amennyiben reális.
Anyudnál mielöbb rendezz be egy lakrészt a gyereknek. Nem vagyok biztos benne hogy csak ugy simán kirakhat gyerek nélkül azért ez ennyire nem egyszerű.
Anyától önkényesen nem szakithatja el a gyereket s a biróság is az anyának itéli. De nagyon fontos hogy legyen hova menni.
Csak találgatok, de nem kizárt hogy jobb lenne az egészet ugy beálliutani hogy költözzni akarsz ( a megcsalás az egyik ok) de nem engedi meg hogy bejelentsed magadhoz...
Kéne valami jogsegély mert egy ügyvéd tudná hogy mi a működöképes jogi eljárás mire lehet és igy mire kell hivatkozzni. Gondolom házasság nem volt. Családi pótlék kinek a nevére megy? Egyéb papirok? Azt kell mutatni a birónak hogy a gyerek nálad van és akkor nem nagyon fogja másnak itélni.
"Anyától önkényesen nem szakithatja el a gyereket"
Törvény szerencsére nem így működik. Az apának s ugyan annyi joga van a gyerekhez addig amíg nincs gyerekelhelyezés mint az anyának. Közös felügyeleti jog van addig, az apa pont ugyan annyi szülő mint az anya.
Ha a kérdező elköltözik a gyerekekkel és elviszi a gyerekeket ezt az apa nem szól, de mondjuk egy hét utána megjelenik és ő pont ugyan olyan törvényesen egy hétre elviheti mint az anya tette előtte.
Kétlem hogy csak ugy kidobhatja az anyját a gyerek mellől. Én erre gondoltam.
Más elvinni a gyereket s más az anyját kidobni mellőle.
Amugy az igaz hogy amig nincs megszabva addig akkor viheti el amikor akarja.
Ugyanakkor te is.
Viszont kérdés a biróságon mivel tud téged támadni?
Sajnos azonban elmondható hogy ami ingyen van ott minőségbeli problémák is vannak.
De esély is van hogy valamilyen lesz s jó esélyel többet segithetnek mint mi itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!