Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Probléma lehet, ha nincs bejelentett munkahely?
12:25: na azért nem úgy van az, max ellenőrzést és bírságot kaphat.
Ha évek óta feketén dolgozik, akkor bizony ülhet.
Ugyan már, a fél országot lecsukhatnák! Nem szoktak letöltendő börtönbüntetéseket osztogatni 3 gyerekes anyukáknak azért, mert egy kis mellékes jövedelmet próbált szerezni.
Aki nekem volt ismerősöm arra csak rávágtak valami bírságot és ennyi.
olvasd el légyszi, hogy mit írtam, utána írj okos gondolatokat:
a családi pótlék+főállású anyasági, egyéb,de nem rendszeres jövedelem és ezek mellett van még a be nem jelentett munkából származó jövedelem (ennek az összege a legalacsonyabb a 3 közül). ezekből adódik össze a 350.000 Ft.
Feketén egyébként "csak" 2 hónapja dolgozom
12-32! Ne vitatkozz az előtted válaszolóval (csak nem kollégám???)
A fekete munkával a munkavállaló nem lesz büntetve. Pénzbüntetést is csak a munkáltató kap. Mivel az Mt. szerint a munkáltatónak kell bejelentenie a munkavállalót, így a munkás nem tehet róla, ha nincs bejelentve.
A munkavállalóra az egyetlen hátrány, ha feket munkán, azaz bejelentés nélküli foglalkoztatáson érik, hogy yaíaz adatait leadják a Foglalkoztatási Szolgálathoz, és egy ideig nem is kaphat álláskeresési járadékot, ha kap, akkor felfüggesztik (mivel ő csak annyiban ludas, hogy munkanélküliként pénzt kap, és nem jelenti be aa központnak). Ennyit kap a munkás, de neki büntetés nincs, semmi.
A börtön meg jó nagy hülyeség, amit írtál. Nem valósít itt meg senki bűncselekményt, legfeljebb törvénysértést, azért pedig a munkáltató felelős.
Azt írtad, a 3 összeg közül a legalacsonyabb a fekete munkás jövedelmed. Hogy kapsz családi + főállású anyaságira önmagában majdnem 2-300ezret?
Egyébként ha ennyi a fehér jövedelmed és ennyi is marad válás után, akkor nem lesz probléma, hogy nincs bejelentett munkahelyed.
ahogy már írtam, van egyéb jövedelmem, ami után adózok és azzal csak az a gond, hogy nem rendszeres! Ha a családi pótlék és a főállású anyasági összesen 300 e fölött lenne, akkor a lakosság nagy része - nem csak a kisebbség - ebből élne.
A "gondolkodj már" felkéréseket meg légyszi mellőzzétek, vagy inkább gondolkodjon az, aki így válaszol. Nem vitatkozni szerettem volna és nem adózási tanácsokat kértem, csak feltettem egy kérdést.
Ha nem rednszeres a jövedelem, akkor felvetődik a logikus kérdés: ha x hónapig ez nincs, miből fizeted az albérletet, számlákat, veszel a gyerekeknek enni, ruhát, cipőt stb? Ha ezt mind fedezi a csp+anyasági, akkor nincs gond.
Szóval hiába csűröd-csavarod, a válasz: IGEN, probléma lehet.
" Nem vitatkozni szerettem volna és nem adózási tanácsokat kértem, csak feltettem egy kérdést."
Jó lenne ha megértenéd, hogy ezt a kérdést nem lehet értelmesen megválaszolni a jövedelmed ismerete nélkül, ugyanis a gyermekelhelyezés szempontjából marha fontos a bíróságnak, hogy az adott szülő rendelkezik-e olyan rendszeres bevétellel, amiből képes önmagát és a gyerekeket eltartani + a lakást fenntartani.
Magyarán ha a jövedelmed NEM rendszeres, az nem kielégítő, ahogy a feketemunka sem, hiszen nem jön számításba. A bíróságot az érdekli, ami RENDSZERES.
A gyet ca. 25.000 havonta, a csp pedig 3 gyerekre 48.000 ft. Havi nem egész 75.000 ft a minimálbér alatt van, tehát ha ez kiderül, erre egész biztosan nem kaphatja meg a gyerekeket, főleg úgy nem, hogy emelett még albérletben él.
Egyébként a férj jövedelme mennyi? Megegyeznétek egy fix összegű gyerektartásban vagy perelni kellene érte?
Az a gond kérdező, hogy csepegteted az információkat. Szedd össze a gondolataidat, és úgy kérdezz.
Tehát van x Ft havi rendszeres jövedelmed, y Ft nem rendszeres, de fehér jövedelmed. Az kérdés, hogy ez mennyire nem rendszeres, mennyire biztos, hogy van.
A fekete munkádat inkább hagyjuk.
Szerintem a legegyszerűbb, amit tehetsz, hogy ügyvédhez fordulsz. A fizetésed alapján van rá pénzed. Egy válóperes ügyvéd tud ebben tanácsot adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!