Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a leggyakoribb oka a válásoknak?
azért mert azt hiszik hogy a házasság az csak úgy van, megy magától
és ha nem megy, akkor nem javítanak rajta hanem lerombolják
pedig a házasság is munka
ha vicces akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy a házasság :)
ha komoly, akkor azt, h az elhamarkodott, éretlen döntések, az össze-nem-illőség, az érzelmi és értelmi intelligencia hiánya.
2.-ik vagyok.
Mi inkàbb megbeszéljük, igaz hogy ez most nagy falat lesz mert nem egyezik a véleményünk, ôszerinte eleget van velünk, de nekem 1-2 ora nem elég, sem a gyereknek.
Szerintem nagyon sokan házasodnak meggondolatlanul.
A fiatalokba meg plántálják - jóhiszeműen -, hogy elég ha megvan a nagy szerelem, a többi majd jön magától. Aztán a fiatal elhiszi (miért ne hinné, nincs élettapasztalata, honnan tudná, mi az igazság), és köt egy eleve halálra ítélt házasságot.
Anno én is kis híján belerohantam egy ilyenbe. Tetszett a srác, vicces volt, aranyos, udvarolt, na miért ne. Szerencsére összeköltöztünk, utána derült ki, hogy jövőképe nulla, vele hosszútávra tervezni nem lehet. Így egy szakítással megúsztam.
Szerintem valahogy azt kéne propagálni az embereknek, hogy a házasság nem a szerelem megkoronázása. Persze jó ha van szerelem, de önmagában messze nem elég. Ha az alapvető értékrend, az alapvető célok nem egyeznek, ha a két fél közül egyik se képes engedni, akkor eleve halálra van ítélve a dolog, legyen bármekkora is a szerelem. Akkor meg inkább ne házasodjanak.
Emiatt tartom nagyon károsnak ezt a mostani propagandát, hogy fiatalok, keressetek párt, csináljatok gyereket. Ez a hozzáállás, attól tartok, rengeteg meggondolatlan és rossz házasságot fog eredményezni.
Akkor félreérthető lettem volna? Igen, a házasságot alapvetően nagyon is támogatom! Pontosan azért, mert így tiszta helyzet alakul ki. Emiatt nem is tetszik, hogy egyre gyakoribb az élettársi kapcsolat. Aki családot akar, az ne féljen felvállalni ezt.
Tehát egy jó házasság mindenképpen kívánatos dolog. Azzal nincs is probléma.
Probléma akkor van, amikor valakinek döntenie kell, hogy belemegy egy olyan házasságba, amiről valójában már előre látszik, hogy nem lesz jó, vagy egyedül marad. Tipikus, amikor a terhes nő gyorsan férjhez megy. Vagy amikor már rég kihűlt a kapcsolat és kitalálja a pár, hogy egy esküvővel "feldobja". Vagy amikor félnek attól, hogy egyedül maradnak, úgyhogy inkább összeházasodnak. Na ezek a házasságok fognak - jobb esetben - válással végződni. Ezek azok, amiket inkább nem kéne megkötni. Mert ilyen helyzetben az ember inkább maradjon egyedül, és keresse meg azt, aki igazán a párja, társa lehet. Ezek miatt tartom károsnak ezt a propagandát, mert így az emberek inkább mielőbb házasodnak, nem keresik meg a megfelelő partnert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!