Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogy jutottatok el addig a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy jutottatok el addig a pontig, hogy elváltatok attól az embertől, akibe anno annyira szerelmesek voltatok, hogy együtt akartátok leélni az életeteket?

Figyelt kérdés
Egy könyv, illetve egy másik kérdés ihlette a kérdésem, nem értem két ember hogy juthat el eddig a pontig. Az én szüleim is elváltak, de ott egyéb okok voltak, nem "elhidegülés", hanem apukám alkoholista. Én egyelőre halál szerelmes vagyok, és nem tudom elképzelni, hogy olyannyira elhidegüljek a páromtól, hogy elhagyjam. Valahogy számomra ez érthetetlen, hogy hogyan nem lehet visszatalálni a "szerelemhez".
2013. ápr. 9. 22:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
8%

És szerinted az amit a nő nyilatkozott szentírás? Vagy az a nő mindegyiket ismeri? Én nem ismerlek téged, de már utállak. Amúgy szerintem is a mindennapok ölnek meg egy kapcsolatot. Én és a párom is szerelmesek vagyunk, tényleg nagyon imádom, de tegnap ingerülten jöttem haza melóból és olyan gonosz voltam, magamra se ismertem. Felgyűlt bennem a napi feszültség. Na mindegy, hátha ma jobb kedvem lesz, bár úgy megyek munkába, hogy a szerintem kezdődő depresszióm miatt sírnom kell. Bár nem biztos, hogy depressziós vagyok, de tegnap már az jutott eszembe, de jó lenne a rosszkedvem a hűtőben lévő piával enyhíteni.... nem lenne jó alkesznak lenni.

L

2013. ápr. 10. 08:36
 12/16 anonim ***** válasza:
71%

Az önimádat korában élünk. A mai kultúra arra tanít minket, hogy személyes vágyainkat tekintsük mindennél fontosabbnak. Ez a gondolkodás veszélyessé válik, ha belépünk egy kapcsolatba.

A szeretet legnagyobb ellensége az önzés. Szinte mindenkiben valamilyen szinten megtalálható. Sajnos a házasságokat is az önzés teszi tönkre. Mindig panaszkodunk, hogy mennyi energiát ölünk a másik szükségleteinek kielégítésére és nem kapunk viszonzást.Pedig a szeretet nem keresi a maga hasznát.

Akik szeretik egymást, azok gyönyörűséggel élik meg a házasság célját.Minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy gondoskodjanak a másik, "tökéletlen" emberről, akivel megosztjuk az életünket. Amikor úgy döntesz, hogy szereted a másikat, akkor "nemet" mondasz a saját vágyaidra annak érdekében, hogy "igent" mondhass az ő szükségleteire. Ez nem azt jelenti, hogy te soha nem tapasztalhatod meg a boldogságot, hanem azt, hogy nem fosztod meg társadat a boldogságtól azért, hogy te magad élvezhesd azt.

Szóval, ha ez nincs meg a két ember között, akkor sajnos az elhidegülés lép a helyére.

Ez jelenti a helyes párválasztást. Ezt nem teszi meg a legtöbb ember.

Egyes gondolatokat a "Merj szeretni" c. könyvből idéztem.

2013. ápr. 10. 09:28
 13/16 anonim ***** válasza:
7%
Miért pontoztátok le 10-t? Sajnos igaza van.A legtöbb nő tényleg csak az anyagi biztonságra hajt, mert egyedül képtelen lenne azt megteremteni, mivel mindenhol alacsony fizetést kap és diszkriminálva van a terhesség lehetősége miatt, meg amúgy is lenézik a nőket valljuk be, nem alaptalanul. Ugyanis a legtöbb nő tényleg nagyon szolgalelkű, mondom ezt nőként. Én persze kivétel vagyok.
2013. ápr. 10. 11:09
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
13év hol együtt,hol külön,3év házasság és 2gyerek után a férfi,akit előző este még öleltél,akit minden reggel kávéval engedtél el és du meleg étellel vártad,akit hetente többször bátorítottad h menjen találkozzon a barátaival,legyen az a hobbija amire mindig vágyott,telefonban azt mondja h 7hónapja viszonya van azzal a lánnyal,akinek te szülinapi tortát is sütöttél hiszen a férjed barátja...szóval mindezek után a férfi őt választja és nem a terhes feleségét és a kisgyerekét és elereszti ezt a mondatot: Te vagy a boldogságom megakadályozója... Na én nem akarok senki boldogságának a gátja lenni.Holnapután lesz az 1.tárgyalás.Nem haraggal válunk,sok minden összeköt minket,a legjobbat akarom neki.Más kérdés h a 2legjobb "dolog" az életében épp délutáni álmát alussza és a nő aki tűzbe ment volna érte őrzi az álmukat,helyette.Hát így esett.Nem voltak viták,ajtócsapkodás,nem vagyok sem csúnya,sem kövér,sőt,egyszerűen mást akar és egy kapcsolat megmentéséhez vagy új mederbe tereléséhez 2ember kell.Én ragaszkodom az emberekhez,tárgyakhoz,ő szereti lecserélni őket az újabb szériákra.Talán egyszer majd rájön hogy a régi is lehet érték,persze akkor már rég késő lesz.
2013. ápr. 10. 15:20
 15/16 A kérdező kommentje:

#8: Tehát úgy gondolod, hogy soha nem is voltál szerelmes?

Kedves #9: Azért itt tettem fel a kérdést, mert az válaszol, aki szeretne, ráadásul mindezt névtelenül. Nem értem, hogy azért, mert érdekelnek az emberi kapcsolatok, miért vagyok unintelligens. De ne is próbáld elmagyarázni kérlek, nyilván nem érteném:) Ja, és nem én pontoztalak le nullára (senkit nem pontoztam), remélem azért ez jelzés-értékű számodra.

#10 Nyilvánvaló, hogy a hölgy a nők egy bizonyos csoportját képviselte, és ilyen tényleg létezik, sajnos. De azért remélem nem veszel minden nőt egy kalap alá, és keresed az Igazit:)

#11: Te legalább felismerted, hogy hibáztál, szerintem az tök jó, úgy a másiknak is könnyebb megbocsátani, ha látja, hogy a párja igazán sajnálja a viselkedését. Remélem hamarosan jobb munkához jutsz.

#12: Teljesen igazad van, és el fogom olvasni a könyvet.

#14: Nagyon sajnálom. Te azonban nagyon kedves, és okos nőnek tűnsz, remélem hamar találsz olyan embert, akiben meg mersz újra bízni.

2013. ápr. 10. 15:50
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Én éveken át betegesen szerelmes voltam belé, és nem vettem észre, hogy nem kölcsönös. Kihasznált, leuralt. Leépítettem a baráti társaságomat, otthagytam a munkahelyemet, a lakhelyemet a kedvéért kvázi a kivánságára, többszörösen csődbe mentünk a hülye ötletei miatt, miközben nem bánt velem egyenlőként (ma már nem is csodálom, a pincsikutyámmal én se bánnék másképp), nem tisztelt, majd a szüleimet is hátba támadta, végül amikor a gyerekkel is elkezdett utolsó kapcarongyként bánni, akkor kaptam észhez.

Ma már nagyon szégyellem, hogy ennyire hagytam elfajulni a dolgot.

2013. ápr. 10. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!