Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ki legyen a címzett a bíróságo...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki legyen a címzett a bíróságon belül?

Figyelt kérdés
Hogyan érdemes beadni a papírokat? Személyesen vagy levélben postán tértivevényesen? A fő kérdést úgy értem, hogy kinek kell címezni vagyis milyen jognéven, hogy a megfelelő illetékeshez kerüljön és ne más osztályra?
2013. ápr. 3. 10:40
 1/5 anonim ***** válasza:

"Tisztelt ... Bíróság"

írsz tárgyat (hogy egyszerűbb legyen a szignálónak) aztán majd megtalálja a gazdáját a beadványod

2013. ápr. 3. 10:50
 2/5 anonim ***** válasza:
Személyesen azért jobb, mert felvilágosítást tudnak adni, minden megvan-e a beadványodhoz, ami kell. Meg, hogy esetleg mire számíthatsz. Alapvetően van a bíróságon a polgári iroda, a büntetőiroda meg - nem tudom, létezik-e még, régebben volt - egy úgynevezett perenkívüli iroda. Szerintem a beadványod tárgyából, lényegéből eldöntik, hova tartozik. Nem jellemző, hogy bíróságon elkallódnak dolgok, de azért nem árt utánajárnod, hogy hova tartozik, és mint már említettem, ha teheted, személyesen menj be, előtte tudakozódj, mikor van ügyfélfogadás, mert lehet, hogy heti 1-2 nap van kijelölve erre. Telefonon megmondják.
2013. ápr. 3. 10:52
 3/5 anonim ***** válasza:
Ja, és - 2. voltam - ha esetleg van előzménye a dolognak(pl. elváltál és az így keletkezett végzés, egyéb irat megvan még, stb.) akkor az előzmény iratszámát beleírhatod, mint hivatkozási számot, az megkönnyíti a munkájukat.
2013. ápr. 3. 10:56
 4/5 A kérdező kommentje:
Most szeretném beadni a válási papírokat. Ezért is kérdeztem csak lehet nem volt teljesen érthető.
2013. ápr. 3. 10:58
 5/5 anonim ***** válasza:
Felesleges a bíróságon belül bármilyen címzést ráírni, ne aggódj, nem fog elkallódni. De ha ráírod, hogy polgári iroda, abból baj nem lehet, mert ott iktatják.
2013. ápr. 3. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!