Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudtatok megélni válás után, ha addig is albérletben voltatok? Hogy lehet két lakást fenntartani ugyanabból a pénzből a két szülőnek?
Szeretnénk válni, de nem tudom, hogyan megoldható. Albérletben élünk, én 120et, férjem 150et keres, és a családit kapjuk. Ebből 100 az albérlet és a reszi, a maradékból nem a legjobban de kijöttünk. Ha válunk, én maradnék a két gyerekkel albérletben. Maradna 20 ezerem, családi pótlék picit emelkedne, legyen az 30, szóval 50en. Ehhez kellene a férjemnek még ennyit hozzátenni gyerektartásként. De ha talál is olcsóbban lakást 70en alul biztos nem jön ki (és akkor nagyon olcsó) szóval maradna 30 ezer forintja. Amiből éhenhal.
Ha viszont nem ad csak kevesebb gyerektartásból két gyereket felnevelni lehetetlen. Még így sem hiszem hogy 100ezerből lehet enni, és a gyerek kiadásait fedezni... De ebből kevesebből biztos nem.
Hogyan lehet ennyi pénzből kijönni? Csinálja így valaki, mire mennyit költ?
120 ezer ft + 2 gyerekre egyedülálló családi + gyerektartás összesen kb. 180-190ezer ft.
Ne panaszkodj, ennyiből vígan megéltek!!!
Hát lentebb kell adni az igényekből. 120 + családi meg akármennyi gyerektartásból meg lehet élni...persze ha azt kérdezed, és azt olyan szempont fontos, hogy megéri-e, hát akkor nem...de el kell döntsd, hogy a kényelmed a fontos, vagy a különélés!
Én elváltam, gyerekkel élek egy szobás lakásban, nem szép, de olcsó, 40 ft. Gyerek tartást nem kapok, csak családit.108 a fizu+ a családi.
Az igényekből leadtam, akciósan vásárolok, turiban megveszem amit lehet, otthon főzők és azt viszem magammal, nem költök drága kajákra a büfében, stb..
Segélyt nem kapok, mielőtt bárki ezzel vádolna, ahhoz túl nagy a bérem, és hát van munkahelyem, azt meg tudjuk, annak adják, aki naplopó, nem dolgozik...
Utolsó (én voltam a 10-es)
Mi nagyjából egy szituációban vagyunk. A tényleges bevételeim alapján én sem kapnék semmilyen segélyt, de az önkormányzathoz csak folyószámlakivonatot kell mellékelni a fizetés igazolásához, így elég egyetlen egyszer megkérni a munkáltatót, hogy adott hónapban a fizetésedet két részre osztva két számlára utalja...te beadod annak a hónapnak a kivonatát és máris egy évig jogosult lesz a gyerek ingyen enni és még néhány egyéb segélyt is kapni fogsz...
Ezt most lehet, hogy sokaknak nem veszi be a gyomra, de ha a megélhetés a tét és a gyerekünkről van szó, akkor szerintem belefér. Röhej ugyanis, hogy 48000ft/fő alatt minden jár 48001 ft/fő-től pedig semmi...
Köszi a tanácsot 10-es!
Hát sajnos nekem ez nem megvalósítható, mert állami cégnél dolgozom, tehát teljesen kizárt.
Sajnos ez van, aki becsülettel dolgozik, és mégis nehezen él meg, annak semmi nem jár. (18 éve dolgozom egy helyen)A gyereknek fizetek a suliban az ebédért, a tankönyvekért, mindenért, és közben nézem,hogy a többség(kisebbség??)semmiért nem fizet, nekik mindent ingyen adnak...holott ők semmit nem dolgoznak, de miért is tennék, mikor mindent megkapnak ingyen. Én nem várnám, hogy minden ingyen legyen, de néha egy kis segítség elkelne, de esélytelen...
Bocsi az off-ért, de a 2. válaszoló írta, hogy:
"Mi 30ért béreljük a másfeles lakást,rezsi nyáron 15,télen 25."
Had kérdezzem már meg, hogy hol laksz?
Mert én panelba lakok 1,5 szobás és a leghidegebb téli hónapban 55ezret fizettem fűtésre. Nyáron a készenléti díj is 15.
Utolsó, a távhős lakás drágább, mint a gázos.
gázfűtésnél nincs készenléti díj.
2 szobásban élünk, télen a legtöbb számla 20 ezer volt, igaz nem volt 20 fok felett a hő, sőt, de nem fagyoskodtunk.
Köszi, hogy írtál.
Nekem akkor se nagyon jön ki a 25 ezres rezsi.
Sajnos nálunk a legtöbb lakás távhős. :S
Anyukám egyedibe lakik, de ő is 26-ot fizet, de hideg van nála. Sajnos a rendszer nem az igazi pedig új radiátorok és műanyag ablakok vannak.
Az új építésűek rezsije nagyon jó, de azok bérleti díja megfizethetetlen. :S
Nekünk így a rezsi 80-90ezer télen.
És így is szerencsések vagyunk mert önkormányzati lakásban lakunk amiért csak 10ezer bérleti díjat fizetünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!