Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Borzasztó az életed? Miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Borzasztó az életed? Miért nem válsz el?

Figyelt kérdés
Mik lehetnek azok az indokok amiért nem léped meg,pedig lehet,hogy boldogabb lennél?
2009. szept. 14. 11:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%

A borzasztó nem biztos, hogy rossz, illetve negatív kifejezés.

Jobb lett volna a "borzalmas" ?

Én csak azt írhatom, nem volt olyan ok, amiért maradnom kellett volna, így elváltam, és sokkal jobb, boldogabb az életem.

2009. szept. 14. 11:21
 2/15 anonim ***** válasza:
88%
Mások nevében nem tudok nyilatkozni, de tudom mennyire rettentő annak a gondolata hogy 50 évesen egyedül maradhatok. Meg kell nézni a társkeresőket, tele vannak középkorú és kétségbeesett nőkkel és férfiakkal. Ki akar egyedül maradni, minden nap üres lakásba hazamenni? Ki akar úgy élni hogy ha hall valami vicceset, vagy valami bánata van, nem tudja elmondani senkinek mert nincs ott más csak a kutya/macska? Tehát amikor még fiatal az ember akkor könnyedén vált társat és életmódot, de ahogyan egyre öregebbek leszünk, a változás is egyre nehezebb lesz. Ezt nagyon nehéz vállalni, még a rossz házasság terhe mellett is.
2009. szept. 14. 11:24
 3/15 anonim ***** válasza:
88%
Én 41 vagyok és engem egy ideje csak a macskám vár otthon, mégis szabadulni próbálok egy rossz kapcsolatból, mert még egyedül is jobb.
2009. szept. 14. 11:45
 4/15 anonim ***** válasza:
84%

Ha egy nő vagy például, és már 10-15 éve házasságban élsz. Egy lakásotok van, amin még mondjuk 1-2 évig tartó hitel. Van 2 gyermek..

Nos, mit lehet ilyenkor tenni.. Lássuk csak...

Igen el lehet válni.. De...

Egyik fél sem tudja fenntartani a lakást, és kifizetni a másik felet. Ha úgy döntenek, hogy eladják a házat, és elosztják a pénzt, nem biztos, hogy tudnak venni egy egy lakást belőle, és megint hitelhez kell folyamodni...

De a hitelt és agyermeket nevelmi egy átlag magyarországi fizetésből jelenleg képtelenség...

A mai világban, már egy ovodás gyermeknek saját számítógépe, laptopja van... És egy mobulja..

Első osztályban már az mp3 a menő, meg a szuper telefon...

És meg kell venni a 13000 ft-os táskát, mert az igazi nagylányos, mert egy nekescsj van rajta...

Nos, érted mit szeretnék ezzel pédázni?

Nos ezekért maradnak együtt a párok, és inkább keresnek maguknak szeretőt...

Tudják, hogy külön nagyon nehéz lenne..

Hitelt fizetni, gyermeket eltartani...

Lakást fenntartani, és még az élet...

Nos, én azt látom, sajnos nagyon sokhelyen..

2009. szept. 14. 11:47
 5/15 anonim ***** válasza:
79%

Nem lehet, hanem biztos vagyok benne, hogy boldogabb lennek, ha elvalnek. Viszont van egy kiskoru gyerekunk, kulfoldon elunk, es sajnos semmilyen segitsegem nincs. Ha ma-holnap ramszakadna a nemzeti bank, pakolnek es mennek a gyerekkel. De most egyenlore gyujtom a penzt, hogy kulon tudjak menni a gyerekkel. Kozben persze dolgoznom kell, gyereket suliba vinni-hozni, megoldani a gyerek felugyeletet amikor az iskola szunetekben (itt rengeteg van, evkozben 6 hetten tobb, mint Magyarorszagon) es tanulni az angolt. Mindezt segitseg nelkul. Van rengeteg baby-sitter, viszont nekik fizetnem kell.

Ha egyedul lennek, nem lenne gyerekem, nem gondolkoznek, hogy mikor megyek kulon.

Te is valni keszulsz?

2009. szept. 14. 11:49
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Valamilyen szinten a megszokás, a reménykedés, hogy jobbra fordul,az anyagiak, a vagyonmegosztás, a pereskedéstől,bíróságba járástól való irtózás,a gyerekek miatt például.Soroljam még? Ha biztos lennék benne, hogy jobb lesz egyedül,mint a páros magány, ha nem lenne szükség 2 keresetre, ha nem kellene félni hugy máról holnapra elveszted az állásod,ha nem félnél a jövőtől ,mi lesz...Az se mindegy kedves kérdező, hány éves vagy hol laksz, pl. egy középkorú nőnek kevesebb az esélye úgy a párkapcsolat, mint a m.hely keresés terén.Tele a világ fiatal cicababákkal, akik "várják",vagy épp meg se várják, hogy egy férfi "szabad" legyen ,és lecsapnak rá. Egy nagyvárosban, vagy a fővárosban,biztosan könnyebb társat találni, mint kisebb településeken, ahol szinte mindenki ismer mindenkit.Nagyon nehéz kérdés ez.Tudom, hogy biztos van olyan. aki nem bánta meg,hogy elvált,mert jobb élete van még egyedül is. Csak örülni tudok, hogy meg merték lépni,és sikerült nekik...Én ,sajnos nem vagyok ilyen határozott, és tele vagyok kételyekkel,félelemmel. Teljesen őszintén írtam! A"nagyokosoknak " jöhet a lepontozás, nem zavar...
2009. szept. 14. 12:04
 7/15 A kérdező kommentje:
Nagyon sokszor megfordul a fejemben milyen lenne.Albérletben élünk,5 hónapos a lányunk.Nem gondoltam,hogy ennyire magamra leszek utalva minden téren,hiába van egy férjem és a gyereknek egy apja.
2009. szept. 14. 12:16
 8/15 anonim ***** válasza:
68%
Sajnos anyunak az anyagi létbizonytalanság az ok, amiért nem válik, mert a családi bevételeknek az 1/5-e, amit anyu hoz, de a családi kiadásokból csak a rezsit fizeti apám, és emellett nagy összegeket költ el nem tudjuk, mire (én a bevételeknek kb. 1/10-ét keresem), anyu 50 éves, a jelenlegi munkája mellett plusz munkát nem tud vállalni, mert ideje nincs rá, fizikai képtelenség, nem jár el sehova, évente max. 1-szer moziba, ha én felajánlom, hogy fizetem, akkor 2-szer. A közös lakást apám nem hajlandó eladni, kiköltözni meg csak akkor akar, ha anyu őt kifizeti, de anyu nem tudott tartalékolni az évek során. Ha meghosszabbítják a szerződésemet, akkor talán jobban fogok keresni, és tudok anyunak segíteni, de addig nem nagyon van lehetőség, mert apámnak protekciói vannak mindenhol, ahol azt hazudik, amit akar.
2009. szept. 14. 12:16
 9/15 anonim ***** válasza:
75%

Szia! Meg tudom érteni a helyzeted, én is akkor éreztem, hogy valami nagyon nem stimmel, amikor a gyerek megszületett, és majdnem csak négy fal között voltam. A férjem meg nem beszédes típus. Sokszor vagyok magányos, régen éreztem magam boldognak, mégsem válok. Egyrészt mert nincs munkahelyem, így nulla keresettel nem tudnám eltartani magamat és a gyerkőcöt. Szüleimre nem szeretnék támaszkodni ilyen téren, pedig segítenének. Másrészt nem szeretném ilyen könnyen feladni, mindent meg szeretnék tenni, ha helyrehozható a dolog. Harmadrészt a kapcsolatunk nem borzasztó csak lapos és unalmas. Van ennél sokkal rosszabb (részeges, verekedős stb. férj). Jelenleg várok és próbálkozom. Várom, hogy megkapjam a nagyszülői örökséget, hogy találjak állást, és addig megpróbálom visszahozni azt, ami elmúlt.

Sok esetben szerintem a kapcsolatfüggőség (félelem az egyedül maradástól) és az anyagi szempontok számítanak, hogy nem mernek válni/változtatni az emberek.

2009. szept. 14. 12:57
 10/15 anonim ***** válasza:
74%
Nagyon sok minden hozzájárulhat ahhoz,hogy nem válik el az ember!Nálam pl.az volt a legnagyobb gond,hogy a lányok még nem rendelkeznek önálló keresettel,,viszont ha én költözök akkor már nem tudom magammal vinni őket,hisz rosszat tennék nekik azzal ha kirángatnám őket abból a környezetből ahol élnek,mert itt van minden és mindenki akihez tartoznak,,,a másik a családi házunk aminek a felújítása alatt én szenvedtem itthon nap mint nap és nem mellékesen még van rajta 3millió tőke tartozás,,,3éve tudom,hogy válni akarok és mára végre döntöttem 43évesen júniusban beadtam a válókeresetet,,,nem érdekel a kölcsön,,,a házról lemondok,,,nem kell belőle semmi,,a lányaim 1-2éven belül dolgozni fognak,de azt már nem vártam meg,mert nem akarok tovább az apjukhoz tartozni.Inkább egyedül az életben,mint egyedül 1házasságon belül,,,,,,
2009. szept. 14. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!