Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Borzasztó az életed? Miért nem válsz el?
A borzasztó nem biztos, hogy rossz, illetve negatív kifejezés.
Jobb lett volna a "borzalmas" ?
Én csak azt írhatom, nem volt olyan ok, amiért maradnom kellett volna, így elváltam, és sokkal jobb, boldogabb az életem.
Ha egy nő vagy például, és már 10-15 éve házasságban élsz. Egy lakásotok van, amin még mondjuk 1-2 évig tartó hitel. Van 2 gyermek..
Nos, mit lehet ilyenkor tenni.. Lássuk csak...
Igen el lehet válni.. De...
Egyik fél sem tudja fenntartani a lakást, és kifizetni a másik felet. Ha úgy döntenek, hogy eladják a házat, és elosztják a pénzt, nem biztos, hogy tudnak venni egy egy lakást belőle, és megint hitelhez kell folyamodni...
De a hitelt és agyermeket nevelmi egy átlag magyarországi fizetésből jelenleg képtelenség...
A mai világban, már egy ovodás gyermeknek saját számítógépe, laptopja van... És egy mobulja..
Első osztályban már az mp3 a menő, meg a szuper telefon...
És meg kell venni a 13000 ft-os táskát, mert az igazi nagylányos, mert egy nekescsj van rajta...
Nos, érted mit szeretnék ezzel pédázni?
Nos ezekért maradnak együtt a párok, és inkább keresnek maguknak szeretőt...
Tudják, hogy külön nagyon nehéz lenne..
Hitelt fizetni, gyermeket eltartani...
Lakást fenntartani, és még az élet...
Nos, én azt látom, sajnos nagyon sokhelyen..
Nem lehet, hanem biztos vagyok benne, hogy boldogabb lennek, ha elvalnek. Viszont van egy kiskoru gyerekunk, kulfoldon elunk, es sajnos semmilyen segitsegem nincs. Ha ma-holnap ramszakadna a nemzeti bank, pakolnek es mennek a gyerekkel. De most egyenlore gyujtom a penzt, hogy kulon tudjak menni a gyerekkel. Kozben persze dolgoznom kell, gyereket suliba vinni-hozni, megoldani a gyerek felugyeletet amikor az iskola szunetekben (itt rengeteg van, evkozben 6 hetten tobb, mint Magyarorszagon) es tanulni az angolt. Mindezt segitseg nelkul. Van rengeteg baby-sitter, viszont nekik fizetnem kell.
Ha egyedul lennek, nem lenne gyerekem, nem gondolkoznek, hogy mikor megyek kulon.
Te is valni keszulsz?
Szia! Meg tudom érteni a helyzeted, én is akkor éreztem, hogy valami nagyon nem stimmel, amikor a gyerek megszületett, és majdnem csak négy fal között voltam. A férjem meg nem beszédes típus. Sokszor vagyok magányos, régen éreztem magam boldognak, mégsem válok. Egyrészt mert nincs munkahelyem, így nulla keresettel nem tudnám eltartani magamat és a gyerkőcöt. Szüleimre nem szeretnék támaszkodni ilyen téren, pedig segítenének. Másrészt nem szeretném ilyen könnyen feladni, mindent meg szeretnék tenni, ha helyrehozható a dolog. Harmadrészt a kapcsolatunk nem borzasztó csak lapos és unalmas. Van ennél sokkal rosszabb (részeges, verekedős stb. férj). Jelenleg várok és próbálkozom. Várom, hogy megkapjam a nagyszülői örökséget, hogy találjak állást, és addig megpróbálom visszahozni azt, ami elmúlt.
Sok esetben szerintem a kapcsolatfüggőség (félelem az egyedül maradástól) és az anyagi szempontok számítanak, hogy nem mernek válni/változtatni az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!