Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A volt férjem beperelt, mert...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A volt férjem beperelt, mert szerinte nem a gyerekekre költöm a gyerektartást. Milyen számlákat lehet ilyen esetben bemutatni a bíróságon?

Figyelt kérdés

4,5 éve váltunk el és mivel a férjemnek nagyon jó fizetése van, megítélték két gyerek után a 2*40000Ft összegű gyerektartást. Egyszer már próbált csökkentést kérni, de nem módosították az összeget. Most ez az újabb próbálkozása. A gyerekek most 5 évesek egy fiú és egy lány.

Milyen számlákat mutathatok be ebben az esetben? Elég pl boltból a blokk, nyugta vagy kifejezetten számlát kell kérnem? Kell-e külön orvosi igazolást kikérnem, ha ilyen jellegű számlákat is bemutatok (gyógytorna, fejlesztés, élelmiszerek, cipők, gyógyszerek)? Ha nekik veszek valamit, azt kérjem ezután külön számlára/blokkra vagy mehet a mieinkkel egyre, csak jelöljem be, hogy ez az ő részük? A közmű számlákat is bemutathatom?

2013. febr. 25. 06:55
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
40%

"Második válaszoló, annyira primitív vagy, már olvastam szó szerint ugyanezt a hozzászólásodat egy másik kérdésnél. Mi az hogy az anyának hozzá kell tenni ugyanennyit??? "

Ez nem nevetséges, hanem így lenne etikus és reális. Sajnálatos, hogy a törvényben nem így van.

Az ugyanannyi hozzátétele alatt természetesen beleszámít a rezsi többletköltsége, az élelmiszer, stb.

Az azonban erős túlzás, hogy egy gyerek több rezsit igényel. Kevesebb áramot fogyasztanak jóval, mint a felnőtt: korábban mennek aludni, nem ég annyit a villany, számítógép, tévé jó esetben ennyi idősen még csak napi 1-2 óra. Ezzel szemben egy átlag felnőtt hazamegy, megfőz, bekapcsolja a gépet és ezzel párhuzamosan a tv is megy 11-ig, amíg aludni nem megy. Fűteni is pont ugyanannyit kell nekik, egy gyerek is ugyanúgy fázni fog, ha hideg van, ahogy egy felnőtt. A mosás nyílegyenes hülyeség, hogy több kell - normál felnőtt is naponta ruhát cserél, a gyereknél is ez a helyzet, ha koszos lesz, ha nem. Ráadásul a gyerekruhák feleakkorák (se), így több fér belőlük a mosógépbe.

A gyerekek nem is esznek annyit, mint a felnőttek. Kevesebb élelmiszer kell rájuk, hiszen vegyük figyelembe, hogy az óvodában esznek, magyarán a hét 5 napján csak vacsoráztatni kell őket, míg egy felnőttnek magára a reggeli-ebéd-vacsorát is bele kell számolni.

Aki ilyen hülyeségekkel jön, hogy a gyerek etetése, rezsije többe kerül, mint egy felnőtté, az várja meg, amíg serdülnek, és már nem esznek a suliban, meg egész nap a gépet nyomják - na majd akkor kerül többe...

Általánosságban egy gyerek étkezése vagy rezsije egy felnőttének fele.

A szomorú igazság az, hogy manapság nagyon sok anyuka azt gondolja, hogy a gyerek eltartása csak a férj dolga, és neki egy fillért nem kell beletenni, mert ő főz rájuk és fűt. Undorító, gusztustalan, élősködő hozzáállás ez. Amíg a pár együtt él, addig is jó esetben 2 ember gondoskodik egy gyermekről, mint természetben, mind anyagilag. Ha elválnak, akkor sem kellene ennek megváltoznia - ha az apa viszi rendesen láthatásra, még ha csak 2 hetente egy hétvégére is, akkor is majd' egy hetet nála vannak havonta. Ő talán nem ad bele a gyermek eltartásába természetben? Ő nem fűti nekik a szobát, nem ad nekik enni, nem főz, nem viszi őket orvoshoz, nem törődik velük? Normál esetben DE, IGEN.

Ez egy akkora eget rengető baromság, hogy nőként szégyellem magamat, hogy vannak, akik így gondolkodnak.

2013. febr. 25. 10:44
 12/56 anonim ***** válasza:
73%

ezen én is mindig kiakadok,amikor az okosok azt írják az anyának hozzá kell tenni ugyanannyit.Egyszerűen buta aki ezt írja.Hogy miért nem kell hozzátenni,azt az egyik válaszoló pontosan leírta.

Helyzetem ugyan ez...apa kérte számoljak el azzal,h a gyerektartást a gyerekre költöm..Ügyvédem válasza: "bár tudom,h el tudna számolni a költségekkel,de az exnek nincs joga ezt kérni,másrészről ha vásárolunk 30e -ért élelmiszert,hogyan jár utána akár ex akár bíróság,h annak mekkora részét ette meg a gyerek.Anyuka,most mondja meg a kedves exnek,h nem igazol semmit,mielőtt belehergeli magát a hülyeségekbe!" -Én meg is mondtam...de további leendő követelőzése miatt elkezdtem gyűjteni minden blokkok,számlát,6 zsemléről is kértem! Ezt beledobtam egy nagy dobozba. Két hónap elteltével,igencsak megtelt:) Nem hajtogattam,nem rendszereztem,össze sem számoltam. Átkötöttem egy szalaggal és átadtam:) Ha van ideje nézegesse át! Ez másfél éve volt....azóta ex egy rohadt szót sem szólt ....

2013. febr. 25. 10:48
 13/56 anonim ***** válasza:
98%

nekem mikor volt a gyermek elhelyezés a bírónő kihangsúlyozta h nincs elszámolási kötelezettségem a volt férj felé és soha nem is lesz mert a költségek nagyrészét nem lehet pontosan kiszámolni

ilyen a rezsi és a kaja

ha rendben van a gyerek szépen öltözködik van mindene akkor nincs miért elszámolni ....

2013. febr. 25. 11:07
 14/56 anonim ***** válasza:
51%

"ha rendben van a gyerek szépen öltözködik van mindene akkor nincs miért elszámolni ...."

Ez így van, viszont ha a gyerek panaszkodik (pl. hogy anya nem vesz neki ezt-azt) vagy ha látszik rajta, hogy el van hanyagolva, illetve ha sejthető, hogy az anya nem rá költi a gyerektartást (pl. luxuscikkekre költ, amikor a saját fizetéséből nem telne rá) - akkor igen is kérheti a volt férj az elszámoltatást, és kötelezhetik is rá az anyát. Ha ez nem áll fenn, akkor persze nincs ok az aggodalomra.

Ha el kell vele számolni, bele fog számítani a rezsi, de nem számolják ki fillérre. Egy gyereket egy fél felnőttnek vesznek tinikoráig a rezsiben és az étkezésben való részesedését tekintve. Magyarán 2 kisgyerek esetén a rezsi és a kaja árának felét számolnák bele.

2013. febr. 25. 11:33
 15/56 anonim ***** válasza:
30%
Milyen jó egy elvált nőnek még a gyerekre sem kell költeni mert az csak az apa dolga, mert az anya neveli. Na azért ez sem normális hozzá állás.
2013. febr. 25. 11:42
 16/56 anonim ***** válasza:
48%
És ha mondjuk én gyesen vagyok a 6 hónapossal, hogyan tudnék annyit beleadni mint az exem a gyerektartása?
2013. febr. 25. 11:58
 17/56 anonim ***** válasza:
32%
Na az megint felelős gyerekvállalás aki gyes-re szül.
2013. febr. 25. 12:01
 18/56 anonim ***** válasza:
75%

Na te aztán tudod utolsó!

Biztos te vagy minden férfi álma, felépített karierrel, gratulálok neked!

2013. febr. 25. 12:05
 19/56 anonim ***** válasza:
58%
Nem de nem is gondoltam soha még gyerekfejjel sem, hogy valakinek el kellene tartani mert szülők egy gyereket. Aki a 38. ezer Ft gyes plusz családira alapoz az nem felelősségteljes.
2013. febr. 25. 12:07
 20/56 anonim ***** válasza:
33%
Lehet kapálózni, de igaza van itt valakinek: aki gyesre szül, az szimplán felelőtlen. Ennyi.
2013. febr. 25. 12:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!