Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért mond ugyanarról a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért mond ugyanarról a kérdésről minden ügyvéd mást?

Figyelt kérdés
Az autóhitelbe a házasság alatt befizetett rész nem feleződik, ha apuka el akarja vinni? Egyik ügyvéd azt mondta, ez nem "elszámolható" költség, a másik pedig azt, hogy a befizetett hitel fele az enyém, hiszen a közösből fizettük. Nincs erre egységes szabály???
2013. febr. 21. 00:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Tied a befizetett hitel fele, hiszen a közös vagyonból megy.
2013. febr. 21. 00:57
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy miért mondtak mást (illetve az első ügyvédet nem értem), nálunk is az volt, hogy a lakáson volt egy kis hitel, és a volt férjemnek járt a már kifizetett hitel fele. 7 milláért adtam el a korábban szerzett lakásomat, 2 millió volt a felvett hitel, 9-ért vettem új lakást a házasság alatt, váláskor a hitel fele volt kifizetve, így neki 500 ezer járt.
2013. febr. 21. 01:16
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs rá szabály.

Ez az amiröl közösen kell megegyezni. ha nincs megegyezés a vállásnál akkor jön egy pereskedés (ami iszonyat sokba kerül, még lehet az autó aránál is többe). Ott majd gondolom bekérik, hogy hogyan miböl fizettetek be és ott dönt a bíróság, hogy kije legyen.

Ez nem éri meg szerintem egy használt kis vagy közepes értékü autónál.

Ja és még azt is nézni kell, hogy az autó használodik, és érték vesztö.

vagy is vettetek 5 M-t egy autót 5 éve és befiezettetek eddig 3 M , most van még 2 M de az autó sem ér sokkal többet mint 2M. Vagy is mit vársz a férjedtöl mennyit fizessen ki neked? Ilyenkor a legegyszerübb, ha eladjátok az autót és vissza fizetitek a hitelt majd a maradék összeget megfelezitek. Vagy gondolatban ezt végig játszátok.

2013. febr. 21. 07:50
 4/5 anonim ***** válasza:

Az autónál hatalmas az értékvesztés, általában nem lehetne annyiért eladni, amennyi hitel van még rajta. Ha úgy vesszük, a házasság alatt befizetett összeg fele valóban járna, de cserébe át kéne vállalni a hátralévő hitel felének törlesztését is. A házasság alatt felvett hitel ugyanis szintén közös!

A kettő gyakorlatilag kiüti egymást, azaz aki viszi az autót, az nagyjából nullán van, mivel még rengeteg a fizetnivalója vele. Nyilván egy olyan autónál más a helyzet, aminek a törlesztéséből csak pár hónap van hátra, de akkor sem a befizetett részt felezik, hanem az autó akkori értékét.

Az ingatlan teljesen más téma, hiszen sokkal jobban tartja az értékét, sőt, az még akár növekedhet is a vásárlás óta egy-egy felújítás vagy ingatlanpiaci változás miatt.

2013. febr. 21. 10:54
 5/5 anonim ***** válasza:

Azért,amiért minden bíróság is mást mond.

Hülyék a jogszabályok, és sokszor elképesztő a jogszabály-értelmezési készsége egy két ügyvédnek, bírónak is!

Továbbá: ennek a szakmának is devalválódott a szakmai értéke, az oktatás szakmai színvonalának csökkenése miatt.

Alapvető szabály: a házassági vagyonközösség fennállása alatt minden közös. A tartozás is. Közös a törlesztés, közös az az által megszerzett vagyontárgy is. Miután egy autót nem lehet szétvágni, annak az értéke az, ami feleződik a vagyonmegosztás során.

Az autók esetében az amortizációs értékvesztés is közös.

Nincs olyan, hogy befizettem egy milliót, akkor abból ötszázat kérek, igaz, a kocsi már csak ötszázat ér. Ilyenkor sajnos csak az ötszáz fele, azaz kétszázötven vehető figyelembe.

Vagyonközösség megosztása esetében sokan elfelejtik, hogy a matematika itt is működik, de nem csak az összeadásnál...

Az az ügyvéd, aki azt mondta, hogy nem elszámolható költség, az hülyeséget beszélt. És az is, aki azt mondta, hogy a befizetett hitel fele jár.

Pont az értékvesztés miatt.

Nem a hitel a fontos, hanem az autó értéke, annak a fele jár. Mert az lett a közösen megszerzett vagyontárgy.

Persze ez is csak akkor igaz, ha a hitel már teljesen ki van fizetve. Ugyanis ha egy egymillió értékű autón még van egy millió hitel, akkor aki kifizeti a hátralévő hitelt, az viszi az autót. És még ez sem teljesen igaz, mert itt is számolni kell.

Szóval sok hülyeséget hordanak össze, az biztos!

2013. febr. 21. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!