Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyermekelhelyezés. Mit lehet ilyn estben tenni?
A volt férjemmel 3 éve elváltunk. Én nem nevelem a közös gyermekeinket, közös felügyeleti jog van. A nagyobbik fiammal nem bírok, nem tisztel, az apja neki az isten, aki viszont egyáltalán nem látogatja a gyerekeket. Egy darabig jött, mire kimondták a válást, teljes mértékben beszüntette. Azért vezettem így fel, mert biztos, hogy furcsálni fogjátok a kérdésem, de a jelen helyzetben nem latok más megoldást.
A fiam 12 éves...elvben dönthet arról, hogy hol szeretne élni és kivel. Mivel én nem tudok rá hatni, sem a tanulásban, sem semmiben., és nagyon meredek dolgai vannak, holott egy tehetséges gyerek. Félek, hogy el fog kallódni, vagy rossz útra téved.
Van-e lehetőség arra, hogy az az apához kerüljön a gyerek, ha ő úgy dönt?
10-es vagyok, olvasom, hogy 12 éves a gyermek. hivatalosan a 12 évesen még nem dönthet arról, hogy hol szeretne élni!
12 évesen még csak meghallgatják a gyermeket pl. pszichológus, de még nem feltétlenül kell, hogy úgy döntsön a bíróság ahogy a 12 éves szeretné. Bírói mérlegelés kérdése.
14 éves kor az amikor már dönthet a gyerek, és úgy is kell hogy legyen ahogy a gyerek kéri. (feltéve ha az amit kér nem veszélyezteti a gyerek fejlődését)
A kérdezőnek egyébként igaza van, a gyereknek semmi baja nincs azon kívül, hogy csonka családban él.
Nem tudják egyesek,hogy mennyire tipikus ez. És ez még a legenyhébb eset.
A válás tönkreteszi a gyerek lelkét, ezért szabad csak legvégső esetben meglépni és nem szeretőkhöz költözni összevissza a gyerekekkel együtt, ami manapság szokás.
Viszont kérdező a te esetedben nekem úgy tűnik az apa nem tart igényt a gyerekeire :( Szóval egy próbát megér, hogy beszélj vele, de ha ez nem megy, akkor pszichológus.
Minden embernek van joga és kötelessége. Elvált vasárnapi apukák legismertebb joga és kötelessége, a láthatás és a tartásdíj fizetése. Nincs olyan törvényi paragrafus ami a jog érvényesítésére kötelezné(elég komoly ellentmondás lenne). Joga van a gyerekeket látni, de ha nem akarja, kapálózhatsz akárhogy, nem tehetsz semmit.
A fiad segítséget kér, csak nem szavakkal, hanem tettekkel és nem tőled, hanem az apjától.
A sógorom is ilyen gyerek volt, benne volt minden balhéban és verekedésben, hogy a rendőr apja felfigyeljen rá.
Pszihológust a fiadnak, de gyorsan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!