Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válásunk folyamatba van gyermek elhelyezéssel. Feleségem nem fizet lakatlan családiházunk fenntartási költségeiből semmit hitel temperáló fűtés stb élhetek feljelentéssel szándékos anyagi károkozásért?
Eddig a hitel összege amit befizettem kb 700 ezer forint
Fűtés 140 ezer szerelvények illetve sos dolgok amit a házra kellet költeni kb 100 ezer,és mindez 2012 május óta gyült össze fizetésem netto 109 ezer ft ebből még lejön 22000 gyerektartás miért törvényszerű hogy én fizetek mindent?Ha új párom nem tartana el már éhen haltam volna meg mondta hogy úgy fogok fizetni mint a katonatiszt.A mai napig exem kapja az összes fizetésemet arra hivatkozik hogy ők ketten vannak a gyerekkel.
""A mai napig exem kapja az összes fizetésemet arra hivatkozik hogy ők ketten vannak a gyerekkel.""
Bocs,ez mi?Mi az,hogy az ex kapja?Ebben Te vagy a hibás! Jelents be másik folyószámlaszámot,vagy szüntesd meg a régit és kézhez kapod.Ez nem jutott eszedbe?
1. A fizetésedet kérd egy ÚJ számlára (mármint nyiss egy újat és odakérj mindent).
2. A gyereknek utalj át (NE készpénzben fizess) minden hónapban valamennyit "gyerektartás" megjegyzéssel, hogy hivatalosan legyen nyoma - az eddigi 200ezer reális. Az exfeleségedet NEM kell eltartanod - az az ö gondja legyen.
3. A házat próbáld meg kiadni, ha lehet, ha nem megy, akkor amit fizetsz, minden hivatalosan, bankon keseztül menjen, és ötizd meg az összes számlakivonatot.
4. Feljelentést ne tegyél, mert eleve semmi értelme, mert ez nem szándékos károkozás, másrészt mire valami is lenne egy perböl, addigra eltelik 5-10 év.
5. A vagyonmegosztásnál a házra befizetett hitel nem számit külön vagyonnak, ha a válóper inditása elött fizettél ennyit. Viszont amit a beadástól kezdve fizettél, az a te saját vagyonodnak számit, meg a amit az állagmegörzés miatt fizetsz, az is.
Rosszul fogalmaztam minden pénzem arra megy el hogy az ingatlant fenn tartsam. Aminek ha az 50% megmaradna nem lenne problémám.
Ha nem fizetem bár listára kerülök én is és soha nem lesz esélyem új otthont teremteni.
MInt többen irták, a számlákat tedd el, a vagyonmegosztás során ezekkel nö a részed a közös vagyonból.
Igy a végére gyakorlatilag tied marad a ház.
Nos először is azonnal irányítsd a fizetésed egy olyan számlára amihez az exnejed nem fér hozzá. Senkit nem érdekel, hogy ő mit mond, ne foglalkozz ilyen hülyeségekkel, hogy ők ketten vannak. Mond, hogy ha ez neki nem jó, akkor te szívesen vállalod a gyerekek felnevelését és akkor fizessen ő gyerektartást, te ki fogsz jönni annyiból. Ha ezt megmondod, mindjárt más lesz az ürügy, hidd el.
Aztán pedig írj neki egy tértivevényes levelet, amiben felszólítod az ingatlan költségeinek viselésére. Egyúttal jelzed számára, hogy nyilatkozzon arról, miként kívánja mindezt teljesíteni. A levélben ajánld fel, hogy megoldásnak tartanád az ingatlan albérletbe való kiadását a vagyonközösség megszüntetéséig, amely összeggel csökkenthető lenne a kettőtöket terhelő költség. A hátralékát pedig szépen részletezd ki fillérre, és add be a bírósági tárgyaláson keresetkiegészítésként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!