Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi a teendőm, ha a volt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a teendőm, ha a volt férjemen nem tudom behajtani a gyerektartást? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
2006 óta hivatalosan elváltunk, közös megegyezéssel,mindenben.. a kiszabott(legalacsonyabb) gyerektartást elfogadta...de azóta is csak hébe-hóba tudok tőle kisebb összeget kicsikarni,mindig van kifogás..most nincs munkája,most nincs ez nincs az, de utólag mindig kiderül,hogy mindenre van pénze csak erre nincs... karácsonyra a gyereknek annyit nem mondott,hogy boldog karácsonyt nemhogy ajándékot venne neki, de januárra megérkezett a krosszmotorja németországból! elegem van! bejelentett munkahelye nincs,de pénze az van, látszik! nem tudom mit tegyek?

2013. febr. 16. 16:49
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
az a legnagyobb baj, hogy közben meg a gyereket manipulálja, sajnáltatja magát, stb, hogy ő milyen szerencsétlen, szegény,beteg... miközben nekem meg azt mondja soha nem fog egy fillért se adni nekem, és csinálhatok bármit, mert ha az állam megelőlegezi is, nem lesz bejelentett munkahelye sosem ahonnan majd levonják,lecsukni meg nem fogják,mert hivatalosan a beteg anyját ápolja, és különben is meg szokták ezt úszni simán felfüggesztettel,mert utánajárt ennek is! ha meg majd meghal a fiam örökli az tartozását és az állam majd tőle fogja elvonni,vagy az örökségéből,vagy a fizetéséből.. tehetek bármit, ha rendőrségre/bíróságra viszem az ügyet, akkor csak én leszek a szemét a gyerek szemében, mivel LÁTSZÓLAG én jobb anyagi helyzetben vagyok,mint "szegény apja"... csak szerencsétlen gyerek issza a levét, minden ilyen balhénak az a vége, hogy kifakad sírva: bárcsak ne lennék,akkor nem kellene ezen vitáznotok!........és az apja ezt nagyon jól tudja, hogy a gyerek miatt nem teszek semmit sem ellene... két munkahelyen dolgozom, napi 16 órákat, takarítani járok, míg ő motorozik stb.... én mondom szar világot élünk,nincs igazság a földön....köszönöm a segítő szándékot mindenkinek... :(
2013. febr. 16. 18:29
 12/19 anonim ***** válasza:
67%

Tehát ő megfélemlít, te pedig annak rendje s módja szerint meghúzod magad.

Egy: felfüggesztettet kaphat, de ha ismét elindítják a végrehajtást, a legközelebbi alkalomkor már leültetik vagy ledolgozhatja közmunkán. De elég sanszos, hogy leültetik.

Kettő: a gyereken nem hajtják be. Mivel nincs hivatalosan vagyona, bevétele, ezért örökölni se lehetne mit. Ha viszont van, akkor megvan, hogy miből hajtják be a gyerektartást - elárverezik a nevén levő ingatlant/ingóságot, legalábbis jelzálog kerülhet az ingatlanra. Terhelt ingatlant pedig nem fog tudni eladni soha.

Szóval nem kell elhinni, amit mond, neki az az érdeke, hogy téged visszatartson a pertől - eddig úgy tűnik, sikerrel blöffölt. Rajtad múlik, hogy a jövőben is így lesz-e.

2013. febr. 16. 18:39
 13/19 anonim ***** válasza:
77%

Illetve a helyedben kérnék pszichológiai vizsgálatot a gyerekre, egyúttal korlátoztatnám a láthatást. Ha igaz, amiket leírtál, akkor a szakvélemény alapján korlátozni fogják.

A gyerektartást viszont ettől függetlenül fizetnie kell.

2013. febr. 16. 18:40
 14/19 anonim ***** válasza:

"ha meg majd meghal a fiam örökli az tartozását és az állam majd tőle fogja elvonni,vagy az örökségéből,vagy a fizetéséből.."

De ez ökörség, a gyereknek tartozik, ha a gyerek a kedvezményezettje valaminek, akkor először levonják tőle, hogy utána neki adhassák, és Te ettől az eszeveszett ökörségtől beijedtél?:D:D:D

"tehetek bármit, ha rendőrségre/bíróságra viszem az ügyet, akkor csak én leszek a szemét a gyerek szemében, mivel LÁTSZÓLAG én jobb anyagi helyzetben vagyok,mint "szegény apja"."

Ez pedig hazugság.

Hagyd már a francba, vagy vedd fel magnóra, és add át a felvételt a bíróságnak!

A felfüggesztett büntetés is büntetés, tehát nem lesz már büntetlen előéletű, ha kiszabják rá.

Mélységesen ostoba az apa, de Te is, hogy nem tudod, hogy ez csupa fantazmagória, és hülyeség, amikkel fenyeget.

2013. febr. 16. 22:33
 15/19 anonim ***** válasza:

"míg ő motorozik"

Ha van motorja, akkor máris van vagyona, amit be lehet hajtani.

Te tényleg ennyire nem vagy tájékozott az életben?

Hány éves vagy, 16? :)

2013. febr. 16. 22:34
 16/19 Kondor Judit ***** válasza:
HA nem fizet akkor a gyereket se látogassa,ha még nekiáll feljebb akkor vágd ezt a fejéhez.Sajna én is ilyen helyzetben voltam-vagyok már évek óta nem kapok semmit 2 tinit nevelek 3 műszakba.Úgy vok vele,hogy költse gyógyszerre azt a pénzt amivel tartozik.Majd az élet bosszút áll rajta,és a szegény fiad majd az évek múlásával rádöbben milyen az apja.
2013. febr. 17. 12:24
 17/19 anonim ***** válasza:
Mégis, milyen eszetlen pontoz le mindenkit, aki leírja, hogy mit lehet tenni???
2013. febr. 17. 15:05
 18/19 A kérdező kommentje:

sziasztok....még mielőtt bárki is elítélne, vagy beszólna mégegyszer....fogalmatok sincsen mekkora gond ez.... kaptam rengeteg privát üzit ezzel kapcsolatban és mondhatom,teljesen elment a kedvem az egésztől....nincs igazság a földön...!!!@@@@@

bemásolom,hogy hagy okoskodjanak a nagyeszű beszólogatók!!!!!

Szia!

Rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt feljelenteni, ebből büntető tárgyalás lesz.

APEH nem foglalkozik ezzel.

próbáltam.

közel 3 millió az elmaradása a volt páromnak, sír rí..... de él jól él.

én meg .... nem rosszul, de jól jönne a havi fix összeg, így könnyebb lenne. mert semmilyen plusz kiadást nem engedhetek meg magamnak. fodrász, kozmetika... hiszen hol spórolnál, ha nem magadon.

kitartást! és jó szerencsét!

a 2007.12 hóban volt az első tárgyalás, gyerektartás ....

a büntető 2013. január. semmi sem történik.

végrehajtás 2010 óta folyamatos, de letiltani semmit sem sikerült.

senki sem törődik a gyerekkel.... a nem fizető fél meg jól él, de ezt azon az emberen kívül aki a gyereket neveli- senkit sem érdekel....

2013. febr. 27. 14:07
 19/19 A kérdező kommentje:

és ez csak egy a soksoksok példa közül! tehát, akinek nem inge ne vegye magára, de akinek meg az, jól gombolja be!!!!

mielőtt okoskodsz járj utána, csakis olyan emberek véleményét kértem,akik valóban érdemben tudnak hozzászólni!

2013. febr. 27. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!