Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a teendőm, ha a volt férjemen nem tudom behajtani a gyerektartást? Bővebben lent.
Tehát ő megfélemlít, te pedig annak rendje s módja szerint meghúzod magad.
Egy: felfüggesztettet kaphat, de ha ismét elindítják a végrehajtást, a legközelebbi alkalomkor már leültetik vagy ledolgozhatja közmunkán. De elég sanszos, hogy leültetik.
Kettő: a gyereken nem hajtják be. Mivel nincs hivatalosan vagyona, bevétele, ezért örökölni se lehetne mit. Ha viszont van, akkor megvan, hogy miből hajtják be a gyerektartást - elárverezik a nevén levő ingatlant/ingóságot, legalábbis jelzálog kerülhet az ingatlanra. Terhelt ingatlant pedig nem fog tudni eladni soha.
Szóval nem kell elhinni, amit mond, neki az az érdeke, hogy téged visszatartson a pertől - eddig úgy tűnik, sikerrel blöffölt. Rajtad múlik, hogy a jövőben is így lesz-e.
Illetve a helyedben kérnék pszichológiai vizsgálatot a gyerekre, egyúttal korlátoztatnám a láthatást. Ha igaz, amiket leírtál, akkor a szakvélemény alapján korlátozni fogják.
A gyerektartást viszont ettől függetlenül fizetnie kell.
"ha meg majd meghal a fiam örökli az tartozását és az állam majd tőle fogja elvonni,vagy az örökségéből,vagy a fizetéséből.."
De ez ökörség, a gyereknek tartozik, ha a gyerek a kedvezményezettje valaminek, akkor először levonják tőle, hogy utána neki adhassák, és Te ettől az eszeveszett ökörségtől beijedtél?:D:D:D
"tehetek bármit, ha rendőrségre/bíróságra viszem az ügyet, akkor csak én leszek a szemét a gyerek szemében, mivel LÁTSZÓLAG én jobb anyagi helyzetben vagyok,mint "szegény apja"."
Ez pedig hazugság.
Hagyd már a francba, vagy vedd fel magnóra, és add át a felvételt a bíróságnak!
A felfüggesztett büntetés is büntetés, tehát nem lesz már büntetlen előéletű, ha kiszabják rá.
Mélységesen ostoba az apa, de Te is, hogy nem tudod, hogy ez csupa fantazmagória, és hülyeség, amikkel fenyeget.
"míg ő motorozik"
Ha van motorja, akkor máris van vagyona, amit be lehet hajtani.
Te tényleg ennyire nem vagy tájékozott az életben?
Hány éves vagy, 16? :)
sziasztok....még mielőtt bárki is elítélne, vagy beszólna mégegyszer....fogalmatok sincsen mekkora gond ez.... kaptam rengeteg privát üzit ezzel kapcsolatban és mondhatom,teljesen elment a kedvem az egésztől....nincs igazság a földön...!!!@@@@@
bemásolom,hogy hagy okoskodjanak a nagyeszű beszólogatók!!!!!
Szia!
Rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt feljelenteni, ebből büntető tárgyalás lesz.
APEH nem foglalkozik ezzel.
próbáltam.
közel 3 millió az elmaradása a volt páromnak, sír rí..... de él jól él.
én meg .... nem rosszul, de jól jönne a havi fix összeg, így könnyebb lenne. mert semmilyen plusz kiadást nem engedhetek meg magamnak. fodrász, kozmetika... hiszen hol spórolnál, ha nem magadon.
kitartást! és jó szerencsét!
a 2007.12 hóban volt az első tárgyalás, gyerektartás ....
a büntető 2013. január. semmi sem történik.
végrehajtás 2010 óta folyamatos, de letiltani semmit sem sikerült.
senki sem törődik a gyerekkel.... a nem fizető fél meg jól él, de ezt azon az emberen kívül aki a gyereket neveli- senkit sem érdekel....
és ez csak egy a soksoksok példa közül! tehát, akinek nem inge ne vegye magára, de akinek meg az, jól gombolja be!!!!
mielőtt okoskodsz járj utána, csakis olyan emberek véleményét kértem,akik valóban érdemben tudnak hozzászólni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!