Hogyan lehet behajtani a gyerektartást?
A volt férjem 9 hónapja el van maradva a pénzzel. Nincs bejelentett munkahelye, alkalmi munkákból él.
Úgy tudom, hogy ha bejelentem a gyámügyön, akkor ők fizetik helyette. Ez tényleg így van?
És ha igen, akkor azt az összeget, amit annak idején a bíróság megállapított vagy ők szabnak ki egy minimál összeget?
Köszönöm az eddigi válaszokat...
Nincs a nevén semmi, munkahelye sincs...éppen azért, mert van több tartozása ezen kívül is.
Egyik hétvégén nem adtam oda neki a gyereket láthatásra, hátha így fog fizetni....erre ő bement a gyámügyre. Ott engem fenyegettek pénzbírsággal, mert ilyet meg mertem tenni.
Bemásolom egy tegnapi kérdéshez írt válaszomat:
Akkor a követelőzőt teheted:
ha van bírói papírod a gyerektartásról, akkor bemész a gyámhivatalhoz, és elmondod, hogy az apa nem fizet. És mivel semmi munkája, vagyona, így nem is fog. Ilyenkor megítélik a megelőlegezett gyerektartást, 3 évre, ami még egyszer 3 évvel meghosszabbítható. De! És itt van, amit kérdeztél: mivel az apa nem tesz eleget a bírói döntésnek (fizetés), így fel kell őt jelentened a rendőrségen, majd küldik az idézést, hogy mikor kell bemenned. A rendőrök továbbadják, és az apa a bíróság elé kerül vádlottként tartás elmulasztása miatt. Általában nem súlyos az ítélet, próbaidő esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!