Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mihez kell két szülő aláírása, ha külön élnek?
Ha elváltatok, akkor szükség van a bírósági végzés fénymásolatára.
Nekem ezt minden hivatalos ügynél elfogadták, nem volt szükség az apa aláírására.
Ha nem váltatok el, csak külön éltek, akkor sajnos mindkét fél aláírása kell.
A tapasztalatok engem is érdekelnek... Én tavaly váltam, a bírónőnek és a volt férjemnek is mondtam, hogy rugalmas tudok lenni mindenben (láthatás-gyerektartás), viszont ahhoz ragaszkodom, hogy a gyerekek kizárólagos felügyeletem alatt legyenek, mert ha az ex megint elutazik pár hónapra külföldre vagy végleg lelép a világ másik felére, akkor nehogymár ne tudjak intézni semmit a gyerekeknek.
Erre a bírónő azt válaszolta, hogy ne aggódjak, ahogy megkapom a gyerekek felügyeleti jogát az benne lesz a határozatban és ezzel mindent intézhetek.
Utána mentem be személyit csináltatni nekik, az ügyintéző elsőre félreértette és azt mondta, hogy kell a válásról a határozat és csak akkor intézhetem. Tisztáztuk, hogy nem útlevél kell hanem személyi, ahhoz meg elég egy szülő is....
Szóval útlevélhez úgy néz ki elég egy szülő, legalábbis az ügyintéző és a bíró szerint.
Kérdező, akkor sürgősen menj be a bíróságra és kérdezd meg, hogy hogyan indíthatod el a gyermekelhelyezést. Akkor lesz egy határozatod és nem kell apuka aláírása.
4-esnek köszi, akkor én is megnyugodtam, mert nekem is mondogatták ismerősök meg barátnők, hogy apuka aláírása mindenhez kell, de akkor csak tippelgettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!