Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan osztja el a bíróság a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan osztja el a bíróság a házasság alatt szerzett vagyont?

Figyelt kérdés
Ha közös a bankszámlánk, és a házastársam már felvett x összeget róla a válóper elindítása óta (bankszámlakivonattal bizonyítható), akkor a bíróság a fennmaradó összegből mennyit ítélhet neki? (Pl. volt 5 millió forintunk, amiből felvett 3 milliót). Közben vásároltam egy autót (2,5 millió forintért), aminek a felét az édesanyám fizette. Ha jól tudom valamennyi összeg (azt hiszem, a fele) ebből is jár a házastársnak.
2009. szept. 2. 15:20
 1/7 anonim ***** válasza:

A közös vagyon feleződik. Ha tudod bizonyítani, akkor a házasság felbontásának elindításakor, vagy utána felvett pénz is közös vagyonnak számít.

Az autó árából levonva a szülő által ajándékozott összeget, a maradék pénz feleződik kettőtök között.

Még egyszerűbb: a válóper beadásakor a számlán lévő összeget felezitek. Értelemszerűen, aki már többet felvett, az a fél tartozik a másiknak. A te példád alapján: 500 e ft-tal.

2009. szept. 2. 15:40
 2/7 anonim ***** válasza:
Nagyon csúnyák az ilyen vagyonmegosztási perek. Nem lehetne a bíróságot kihagyni és külön megegyezve elosztani a vagyonotokat? Nagyon sokáig elhúzódhat a per, ha az egyik, vagy mindkét fél magának akarja a többet, vagy nem tudnak megegyezni. Volt egy munkatársunk, aki elmesélte, hogy tételes listát kellett bemutatni a bíróságon, mert nem tudtak megegyezni. Partfis, felmosóvödör, plédek.....stb. Kész röhej volt az egész. Próbáljátok közösen, kulturáltan megegyezni, ha lehet. Sok szerencsét.
2009. szept. 2. 16:19
 3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltatok. Én is azt szeretném, ha minél hamarabb meg tudnánk egyezni.
2009. szept. 2. 16:32
 4/7 anonim ***** válasza:
A húgom éppen most válik,és tőle tudom,hogy a szülők által kapott ajándékpénz is közös..Hacsak nincs papíron rögzítve,hogy tényleg a te szülőd neked adott pénz a kocsira..Náluk a férje szülei adtak pénzt a lakás felújításra,és a férj ezt le akarta vonni a házból..Mivel bizonyítani nem tudta,ahogy a húgom se tudta bizonyítani,hogy a kocsi árát meg ő kapta aputól,így mind közös vagyonnak számít..
2009. szept. 2. 16:47
 5/7 anonim válasza:
tanulság: nem szabad házasodni, legalább most már ezt is tudom. 17/F
2009. szept. 2. 21:20
 6/7 anonim válasza:
A kérdésre válasz: igazságtalanul
2009. szept. 2. 23:11
 7/7 anonim ***** válasza:

A vagyonközösség már megszűnhet a válóper megkezdése előtt is ráutaló magatartással. Ezen érdemes elgondolkodni.

Amúgy meg azt bebizonyítani, hogy mire ment el a bankszámlán lévő pénz, szinte lehetetlen, mert fizethettétek abból a villanyszámlát is.

2009. szept. 3. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!