Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit kell bizonyítani a tanúknak?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit kell bizonyítani a tanúknak?

Figyelt kérdés

Az ismerősöm válófélben van. Most volt a második tárgyalás, amire a házastársa nem ment el (az elsőn sem volt jelen). A bíróságon azt mondták, ha a következőre sem megy el, akkor nem lesz közös megegyezés, hanem kitűznek egy újabb időpontot, amire tanúkat kell hívni. Az ismerősöm azért adta be a válópert, mert a házastársával évek óta nem éltek nemi életet. A házastárs viszont úgy véli, az ismerősöm megcsalta,a mit ő tagad. A tanúknak melyik állítást kell igazolniuk (elég nehéz dolog lesz, hiszen csak azt tudják megerősíteni, ami a két fél részéről elhangzott)? Mi történik akkor, ha a házastárs a következő tárgyaláson sem lesz jelen, sőt, a tanúi sem?

A válaszokat előre is köszönöm.

2009. szept. 2. 13:04
 1/10 anonim ***** válasza:
hát gondolom ilyeneket kérdeznek majd a tanúktól, hogy látta-e Ön másik férfi/nő társaságában xy-t? mi volt a benyomása, milyen a kapcsolat közöttük? van tudomása róla, hogy intim viszonyba kerültek?
2009. szept. 2. 13:12
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ. Lenne még egy kérdésem, ha a házastárs sem és a tanúi sem mennek el a tárgyalásra, a bíróság berendelheti mindannyiukat, vagy csak a házastársat? Egyáltalán felszólíthat e a bíróság bárkit, hogy jelenjen meg?
2009. szept. 2. 13:20
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez így igaz,ahogy az első válaszadó leírta.Azt nem teheti meg,hogy nem megy el a tárgyalásra,sőt a tanuknak is kötelességük.Ha mégis meg teszik,hogy nem jelennek meg,akkor a rendőrökkel vitetik be őket,akár még a munkahelyről is és természetesen bírságot is kell fizetniük.

Amennyiben a tanuk hazudnak,nem valós dolgokat mondanak,mert pl.beakarják feketíteni az alperest,vagy a felperest,akkor az is büntetendő.Sajnos nekem is volt már ilyen perben részem.Csak ott igazolnom kellett,egy apasági megdöntő peren,hogy nem alperestől van x.y. nevű gyermek.

2009. szept. 2. 13:24
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem számít,ha megcsalás volt a kapcsolatban,hiszen érzelmileg elhidegültek egymástól.Ha a bíró úgy dönt,akkor ezt felülvizsgáltathatja,de jelentősége nem sok lesz még akkor sem,ha van a házasságból kiskorú gyermek.Akkor veszi a bíró ezt szigorúbban,ha a viszony a gyermek rovására ment.Nem volt,aki vigyázzon rá és hanyagolva volt stb...

Civilizált embereknek ezt normálisan le kellene tudniuk zárni és elfogadni,hogy nem működik a kapcsolat.

2009. szept. 2. 13:29
 5/10 A kérdező kommentje:
Még egyszer köszönöm a válaszokat. Az utolsó válaszadóhoz azonban lenne egy újabb kérdésem. :) Tételezzük fel, hogy a felperes mégis megcsalta a házastársát, de ő ezt az első tárgyaláson letagadta. (Mivel a házastárs nem volt jelen, nem volt, aki megcáfolja). Mi van akkor, ha ezt a valakit (akivel a viszony történt) megjelöli tanúnak, és ő szintén letagadja, hogy közük volt egymáshoz, holott a házastárs tanúja láttam őket mondjuk kézenfogva az utcán?
2009. szept. 2. 13:39
 6/10 anonim ***** válasza:

Teljesen felesleges egy bíróságon hazudozni. Rosszul tette, hogy letagadta.

A bírót nem érdekli, hogy MIÉRT romlott meg a házasság. Letojja... Neki az a fontos, hogy az egyik fél nem akar ebben a házasságban élni tovább. Ha mellette 25 szeretője van, akkor se lesz más az ítélet: a házasságot felbontják, a vagyont a törvényeknek megfelelően felosztják, a gyerekelhelyezésben se számít, hogy ki kit csalt meg és miért.

Úgyhogy felperes nagyon rosszl tette, hogy hazudott. Jobb lenne igazat mondani. És kár volt arra hivatkozni, hogy azért mert nincs házasélet. Mert ezt mos tigazolni kell. Elég lett volna azt mondani, hogy visszavonhatatlanul megromlott a viszonyuk és pont. Akkor nem vacakoltak volna tanúkkal. Egy csomó embert feleslegesen elkezdtek bíróságra rángatni, csak hogy az egyiknek igaza legyen, hogy "nem őmiatta kell válni". Nem tök mindegy, ki miatt???

2009. szept. 2. 13:43
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi, köszi és még egyszer köszi. Sok hasznos információt megtudtam. :)
2009. szept. 2. 13:49
 8/10 anonim ***** válasza:

3.vagyok:)

Nem érdekli majd a bírót hidd el.Valószínűnek tartom,hogy átsiklik a dolgok felett...a megcsalást már nem veszik szigorúan.Igaza van a 4. válaszolónak:)

2009. szept. 2. 14:00
 9/10 anonim ***** válasza:
Én csak annyit teszek hozzá hogy ne falazz senkinek még akkor sem ha erre megkér az illető. Mindig mondd az igazat mert a hazugság miatt könnyen megütheted a bokád te is.
2009. szept. 2. 14:47
 10/10 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom. És tényleg nagyon hálás vagyok a válaszokért. További kellemes napot kívánok mindenkinek. :)
2009. szept. 2. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!