Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A munkanélküli segélyemből levont gyermektartást ki kell egészítenem a végzés szerinti min. összegre?
A bírósági végzésünk szerint a mindenkori jövedelmem 18%-át, de minimum 30.000 Ft gyermektartást kell fizetnem havonta,munkáltatói letiltással. (egy gyermekünk van) Most munkanélküli lettem, és az álláskeresési járulékom 33%-át (22.000 Ft-ot) vontak, mert hogy csak ennyi vonható le belőle. Így ez az összeg nem éri el a minimum összeget, azaz a 30.000 -ot. Az exnejem felszólított, hogy a gyermektartást azonnal egészítsem ki 30.000 Ft-ra.
Ilyenkor mit tehetek? Milyen jogaim vannak?
Hogyan tudja ezt a különbözetet behajtani rajtam?
Nem tudok most fizetni semmit. Jelenleg Anyám tart el a nyugdíjából.
Mit tegyek?
Van gyerekem. A tartasdij, amit kapok 10800.- Ha en is hozzateszek ennyit, plusz ott a csaladipotlek, eleg. Nehogy azt mondd nekeem, hogy egy gyerek havi 73700.- forint kiadast jelent, elos. 30 tartasdij, 30 a masik szulotol +13.700 csaladi egyedulallokent.
Alalmi megelolegezes ilyenkor nincs, hiszen a kotelezett tejesit, tobb, mint 50%ot
Az én barátnőm két gyerekre kap 20 ezret és még ezt is csökkenteni akarta az exének az új neje.
30 ezer 1 gyerekre nem kevés, gondolom a kérdező jól keresett, mielőtt munkanélküli lett.
Kedves Kérdező, az exnejed egy pénzéhes nő. Mindenképp adj be a bíróságon csökkentési kérelmet, mert ha lesz munkád, fél évre visszamenőleg kérheti az elmaradt különbözetet a volt párod.
Állam csak akkor előlegez meg ha fél évig nem fizet az Apa itt pedig erről szó sincs.
Kérj gyerektartás csökkentést a munkanélküliségedre hivatkozva.
# 2/6
Miért szerinted mennyit kellene fizetnie?
22000Ft gyerektartás+1000Ft adókedvezmény az Anya fizetéséből+13700 családi pótlék =ez 45700Ft ebből egy gyerek kiadása bőven megvan és az Anya még egy fillért nem költött rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!