Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Autóhitellel mi lesz?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Autóhitellel mi lesz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Válunk, van egy közös autóhitelünk. A feleségem nem akar róla hallani, viszont valakinek fizetni kell a részleteket, mert egyébként a bank viszi. Most, hogy megváltoztak a családi körülményeim én is nagyon nehezen tudom fizetni a részleteket. Így hát beadtam a bíróságra, hogy döntsenek a kocsival kapcsolatosan is. Nagyon félek mi lesz a döntés. Attól félek a legjobban, ha a bíróság azt mondja adjuk vissza a banknak. A kocsi egyösszegű tartozása több mint 3 millió forint, míg az autó 1,5 milliót ér kb. A kérésem a következő lenne, hogyan zajlik egy ilyen ítélet kihirdetése? Szóval ha a bíróság ilyen ítéletet hoz, akkor már inkább fizetném egyedül továbbra is az autót, legalább úgy halok éhen, hogy van valamim. Bár leírtam a bíróságnak, hogy az semmiképpen sem jó, ha a bank viszi az autót. A lényeg, nem keresek 100 ezret, az autó 35 ezer havonta + egyéb kiadásai, fizetek gyerektartást, + a rezsi, + még éhen sem kellene halnom. Közben a volt feleségem egy évben kétszer, háromszor külföldre utazik, egyik városból a másikba taxival jár, a gyermek ruházatát nem újítja meg sosem, állandóan kint van a dereka. Mielőtt bárki is engem kezdene el szidni, a válást nem én akartam, ő csalt meg engem, stb.

Előre is köszönöm a válaszokat. Ma délután lesz a tárgyalás, így remélem mielőbb kapok tanácsokat. Szóval lehet e visszakozni, hogy inkább egyedül fizetem továbbra is, ha esetleg nem jó a döntés számomra amit a bíróság hoz.

2013. jan. 14. 09:00
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha a kocsit házasság alatt vettétek hitelre akkor közösen kell tovább fizetni.
2013. jan. 14. 09:16
 2/9 A kérdező kommentje:
Szia! Igen házasság alatt vettük fel a hitelt. Ő használni sem, fizetni sem akarja a továbbiakban. Már 1,5 éve egyedül fizetem, azóta tart már a pereskedés egyéb okok miatt is. Autóra szükségem van, viszont nem erre, egy olcsóbbat szeretnék majd!!! Ezért is ajánlottam fel a feleségemnek, hogy fizessük együtt, és kezdjük el hirdetni, hogy hitelátvállalással eladó. Nem akart erről hallani. Bár ő is bátor, mert így lehet ő is rosszabbul jár. Az a baj, hogy még legalább 7 év van hátra a törlesztésből, mert ha tudnám, hogy egy hét múlva valaki átvállalná a hitelt, akkor nem is gondolkoznék azon, hogy az autón is pereskedjek. Van ennél nagyobb gond is a per során.
2013. jan. 14. 09:31
 3/9 anonim ***** válasza:
Ő szívta meg, mert ha lemond róla és a tiéd lesz, akkor az eddig befizetett hitelt felét neked ki kell, hogy fizesse.
2013. jan. 14. 12:58
 4/9 anonim ***** válasza:
Vagyis fordítva neked kell őt kifizetni, ha a te tulajdonod lesz a kocsi.
2013. jan. 14. 14:18
 5/9 anonim ***** válasza:
Szükséged van az autóra, de nem tudod fizetni, ezért az exedtől akarod a törlesztő felét? Hát nem vagy semmi. Ha te használod, miért kéne, hogy ő fizessen? Add vissza a kocsit, és vegyél egy olcsóbbat akkor.
2013. jan. 14. 15:29
 6/9 A kérdező kommentje:
Aha, utolsónak üzenem, hogy igazad van. Jól hangzik adjam vissza, majd vegyek olcsóbbat. Jól hangzik, csak elfelejted amit az első hozzászólásomba direkt leírtam. Dupla annyi a hitel, mint amennyi a kocsi értéke.
2013. jan. 14. 20:35
 7/9 anonim ***** válasza:

Ne haragudj,hogy ezt mondom, de ilyen felelőtlenül hitelt felvenni :S

Ráadásul autóra...

Ha vállalkozásra vetted volna fel együttéreznék,de ez az árát tekintve luxuscikk.

2013. jan. 14. 21:00
 8/9 anonim ***** válasza:

Először is a hitel is közös vagyon, csak negatív, tehát feleződik. Ha te fizeted most, akkor annyival beljebb vagy. A vagyonközösség megszűnésekori állapot számít.

A másik rész a kocsi. Meg kell állapítani, hogy mennyit ért a vagyonközösség megszűnésekor. Az is feleződne.

A bíróság első körben megkérdezi, hogy kell-e valamelyik félnek. Ha igen az megválthathatja a másik féltől. Ha mindkettőnek kell, akkor azé, aki többet ajánl érte a másiknak. Ha egyik félnek sem kell, akkor jöhet az, hogy lehet kérni a kényszerértékesítést és akkor el lehet adni, vagy ha ez sikertelen, akkor árvereztetni. A banké csak akkor lesz, ha nem fizetitek a hitelt.

Szóval ha 3m a hitel és 1.5m-t ér, de te fizeted a hitelt és az asszonynak nem kell, akkor megtarthatod a kocsit, átvállalhatod a hitelt és tartozni fog neked az asszony 750 ezer forinttal. Azt meg ha nincs más elosztandó vagyonotok, akkor letiltadhatod a fizetéséből. De ezt végig kell vinni, ami nem egyszerű.

2013. jan. 14. 21:18
 9/9 anonim ***** válasza:
Valóban óriási felelőtlenség autóra hitelt felvenni. De egy házasságban a felelőtlenség is közös. Az új autót közösen használtátok és ennek a használatnak az értéke több volt, mint amennyit fizettetek törlesztőrészletet. Tehát ha mondjuk egy év alatt a kocsi értéke 2 millióval ért kevesebbet, de csak 1 milliót törlesztettetek, akkor a házasság alatt jobban éltetek, mint megengedhettétek volna és ennek az ára az, hogy most van egy olyan autó, ami kevesebbet és, mint a hitel maga. De ez a magasabb életszinvonal a házasság alatt volt, amit a feleséged is élvezett, tehát ennek a terhe közös. Szóval ez a logika. Az persze más kérdés, hogy a bankok mennyire szemét népség, és hogy titeket így hülyére vettek, de ez két (pontosabban három) emberen múlik. A hitel tehát feleződik, és a kocsi értéke is.
2013. jan. 14. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!