Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a szülők elválnak, mennyi szokott lenni a gyerektartás?
Szeritnem sem fogják csökkenteni. Ez a 20% szitne mindig marad. (Ráadásul ha jól tudom a minimális összeg 20 ezer forint egy gyerek esetén, tehát a férjed nem fizet sokkal többet, mint az alap.)
Igen vannak olyanok, kaik 5-10 ezer forintokat fizetnek ,de mielőtt megkérdeznéd elmondom, hogy azok csalnak.
A 20 % egy teljesen normál mérték, az általatok fizetett 26000 Ft sem túl magas. Mivel egy-egy gyermek van mindkét oldalon, ezért nagyon kicsi az esélye, hogy csökkentenék az összeget.
Ha lesz esetleg még egy közös babátok, akkor be lehet adni a csökkentést, úgy 16,6 % jut egy gyerekre, addig nem érdemes. Ha gyes után visszamész dolgozni, könnyebben éltek majd, kitartás.
26 000 Ft? :O
Szüleim elváltak, pontosabban "apám" előbb lelépett, úgy fél évvel a születésem után. Most neki is van másik családja, nem százalékos, hanem fix összegű gyerektartást fizet, 8000 Ft körül, mert többet nem hajlandó, mivel már rég nem tekint a gyerekének.
saját tapasztalat h csökkenthetik a gyt-t
kb fél éve csökkentetek nekem is mikor az exemnek gyereke lett
én anno kaptam 23000.- ez kb a fizuja 20%
most meg kapok 20000.- :-(
mert megítélték a csökkentést mert ott is van egy gyerek ennyit bírtam kiharcolni mert sokkal kevesebbet akartak adni....
okés h neki ez +3000 nekem meg -3000 szal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!