Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nem fizet gyerektartást! Hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem fizet gyerektartást! Hogy lesz a vagyonmegosztás?

Figyelt kérdés
A férjemtől egyoldalúan elváltam. A közös vagyonról sincs megegyezés. Van egy 14 éves közös gyerek, akit nálam helyeztek el, de gyerektartást nem fizet. Van egy közösen épített házunk, amin hitel is van és szocpolt is vettünk fel. A rezsit és a hitelt az én számlámról vonják, ezt mindet bizonyítani is tudom. 2 hónapja a rezsibe sem ad, de velünk él (igaz csak hétv. van itthol). Mit csinálnátok, hogy jóóól pofára essen, az erkölcsi részét le\'\'\'rom????
2009. aug. 27. 07:10
 1/4 anonim válasza:

Mit jelent az, hogy egyoldalúan? Nem volt válóper? Mert akkor szerintem azonnali válópert kell indítanod vagyonmegosztással,és akkor tulajdoni arányban osszák a költségeket.

A gyerektartást tudtommal csak 6 hónapra visszamenőleg kérheted.

2009. aug. 27. 08:09
 2/4 A kérdező kommentje:
Rendesen elválasztottak, az "egyoldalúan"-t csak azért írtam, hogy lássátok nincs megegyezésre lehetőség. El vagyunk választva.
2009. aug. 27. 08:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Kedves első válaszoló, a válópernek NEM tárgya az ingatlan közös tulajdonának megosztása.

Ez egy népszerű "legenda", sajnos.

Kedves kérdező!

Mindenképpen rendezned kell a közös vagyon további sorsát, elsősorban megegyezéssel, végső soron perrel, ez utóbbi viszont drága, sajnos (6 % a perilleték az általad követelt 1//2 tulajdoni illetőségre számítva), igaz, kérhetsz illetékfeljegyzési jogot, netán illetékmentességet is.

2009. aug. 30. 22:08
 4/4 anonim ***** válasza:

És még egy:

Ha 6 havi gyermektartásdíjjal elmaradt és a közvetlen letiltás sem vezetett eredményre (ezt megpróbáltad?), akkor kérheted a gyerektartásdíj állam általi megelőlegezését a gyámhatóságnál.

Egyébként fel is jelentheted, a tartás elmulasztása ugyanis bűncselekmény.

De ez is csak akkor eredményes, ha kimerítetted az összes lehetőséget, javaslom, indíts letiltást először.

Ügyvéd voltam.

2009. aug. 30. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!