Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyibe kerülne a neve...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyibe kerülne a neve megváltoztatása?

Figyelt kérdés
Párom már jó ideje elvált, mégis a férje nevét használja. Azt mondja utálja ezt a nevet, de nem tudja mennyibe kerülne megváltoztatni. Ellenben neki ilyesmire most nincs pénze. Mekkora összeg lenne, hogy újra a lánykori neve legyen a hivatalos?
2012. dec. 14. 09:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
..Valójában nem is akarja megváltoztatni. Ha akarná, már utána nézett volna.
2012. dec. 14. 09:12
 2/11 A kérdező kommentje:
Azt mondta egy időben utánanézett és kb 50-60 ezer forint. Csak nem tudom, hogy ez reális-e. Mindenképp meg akarja változtatni, mert ki nem állhatja ha a férjes nevén szólítják.
2012. dec. 14. 09:15
 3/11 anonim ***** válasza:
Én nem hiszem, hogy ennyibe kerülne, de persze az iratait is cseréltetni kellene. Érdemes lenne a lakóhely szerinti önkormányzat anyakönyvi hivatalában érdeklődni, úgyis ott intézik.
2012. dec. 14. 09:24
 4/11 anonim ***** válasza:

2009-es tarifa (legalul):

[link]

Itt pedig a teendők, szükséges iratok vannak:

[link]

2012. dec. 14. 09:25
 5/11 anonim ***** válasza:

Az összes -eddigi nevére szóló- okmányát ki kell cserélnie!

Személyi, lakcímkártya, jogosítvány, forgalmi(ha van), adókártya, TB kártya, stb.

Ezek között van ami ingyenes, de a legtöbbje illetékköteles.

Okmányirodában kap tájékoztatást mindenről.

2012. dec. 14. 09:27
 6/11 anonim ***** válasza:
85%
10000 Ft. Az volt az első dolgom a válás után hogy vissza vettem a saját nevem. Azért az fura, hogy még a fáradtságot sem vette a párod hogy utána nézzen. Kb két perc lett volna. Annyira azért nem fontos ez neki. Vedd meg neki karácsonyra:-)
2012. dec. 14. 09:46
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem nézett utána mert szó sincs 60 ezres kiadásról, szóval valószínű igaza van annak aki azt mondta hogy nem is igazán akarja. Én augusztusban intéztem a dolgokat.

Személyi 1500, lakcímkártya ha csak névváltozás 500, jogsi 4000, taj ingyen, adókártya ingyen.

2012. dec. 14. 09:46
 8/11 anonim ***** válasza:

5000ft illeték, plusz az iratok... azért belerokkanni nem lehet a költségekbe, és az iratokat, ha nem csinálja meg azonnal, hanem mondjuk havonta egyet, azért csak nem megy tönkre...

én pl öt évig még a régi nevemen szerepeltem mindenen, kivéve a személyi. amikor meg kellett újítani a többit, akkor írattam át az új nevemre. soha nem volt belőle semmi gondom, pedig igazoltattak, hivatalos ügyet is intéztem.

2012. dec. 14. 09:49
 9/11 anonim ***** válasza:

"Annyira azért nem fontos ez neki. Vedd meg neki karácsonyra:-)"

Az utána következő hisztiből tisztán látszana, hogy ha máshogy nem is tud, de legalább így az exéhez akar tartozni.. :D

2012. dec. 14. 09:49
 10/11 anonim ***** válasza:
Milyen 50-60 ezer forint? Ezt honnan szedte? Szerintem csak bekamuzott valamit, hogy ne kelljen tovább foglalkoznia a témával, ha tényleg érdekelte volna, rászán 80 forintot, és felhívja az anyakönyvi hivatalt, és rögtön megmondtál volna, hogy 10 ezer forint, és 30 munkanap...
2012. dec. 14. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!