Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek követelhetek 40 %- ot /gyermektartásdíj/ a volt férjemtől, aki jelen pillanatban külföldön él és dolgozik?
Írtam én, hogy biztos? Nem.
Meg IS ítélhetik = van rá esély.
Olyan összeget ugyanakkor tényleg nem fognak megítélni, ami már nem csak a két gyerek szükségletét fedezné.
A másik három gyerekre tekintettel nem fognak többet megadni.
A gyerektartás csak a gyerekek költségeit hivatott fedezni (és azt se egészben, hisz 2 szülője van a gyereknek), nem az anyuka költségeit.
23!
Rosszul érted! Apuka nem fizet egy kanyi vasat sem! Az állam fizette helyette, de már az is lejárt!
A kedves apa lelépett külföldre, és nagy ívből tesz a meglévő két porontyára.
"Ha a kötelezett külföldön végez munkát, jövedelem alatt a tartásra kötelezett belföldi munkaviszonyára megállapított munkabérét kell érteni, ha pedig ilyen nincs, akkor a korábbi belföldi jövedelmét, illetve - tartós külföldi tartózkodás után - az azonos munkakört betöltő dolgozók ugyanazon időszakra vonatkozó átlagjövedelmének figyelembevételével kell a tartásdíjat megállapítani."
"A gyermektartásdíjat határozott összegben indokolt megállapítani (havi X forintban), ha a kötelezett jövedelme különböző forrásokból származik és ezek összege pontosan nem határozható meg, vagy éppen kiemelkedően magas összegű (vállalkozó, külföldön él, munkakörében jelentősebb összegű borravalót kap, stb.)."
Nagyon köszönöm az eddigi kommenteket, ÉN VAGYOK AZ EXFÉRJ.
Azért írtam az exnejem szemszögéből, mert így hitelesebb válaszokat kapok.
Azért előlegezte meg az állam a gyermektartásdíj fizetését, mert sajnos olyan helyen tartózkodtam, ahol nem tudtam a fizetési kötelezettségeimet teljesíteni.
Most sem áll szándékomban kibújni a fizetés alól, de egyszerűen a volt feleségemmel emberi hangon nem tudok szót érteni. Flegma, bunkó, lekezelő velem. Uszítja a gyerekeimet ellenem. Két heti láthatást meghatároztak, amikor tudtam, megpróbáltam ennek eleget tenni, de Magyarországról el kellett jönnöm, mert a megélhetésem veszélybe került. Így változtatnom kellett valamit, hogy nekem is jobb legyen. Mivel ha nekem jobb, jobb a gyermekeimnek is! Ezért jöttem külföldre. Csak az a baj, hogy az exem úgy állítja be, hogy én egy szemétláda vagyok. Erre csak annyit tudok írni, hogy elég erről a gyerekeimet megkérdezni, hogy milyen apa is vagyok, vagy voltam!
Na, akkor kedves exférj!
Az, hogy a gyerekek szeretnek, az egy dolog... örülj neki!
De hozzá is kell járulni a gyerekek ellátásához!
Nem mentség, hogy nem tudsz megegyezni a nejjel!
A gyerekeknek az az érdeke, hogy a megélhetésük biztosítva legyen.
Börtönben voltál vagy hol, hogy nem tudtad fizetni a gyerektartást?
Az állam nem szokta minden szíre-szóra megelőlegezni a gyerektartást!
Csak ha úgy eltűnik a balfenéken valaki, hogy csak na.
És azért a 3. világbéli országokból is lehet átutalást indítani!
Két gyerek után reális a 40 %. Ha nagyon magas a fizetésed, akkor százalék helyett összegben is meghatározhatják/maximalizálhatják a gyerektartást. Magyarán nem kell százezreket fizetned, ha olyan jól keresel.
A gyerekeid költségeinek felét kell fizetned, az asszonyt nem kell eltartanod.
Az eddigi legnagyobb gyerektartás, amiről hallottam, az 60 ezer volt gyerekenként (=azaz 120e/2 gyerek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!