Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Most akkor hogyan tovább?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most akkor hogyan tovább?

Figyelt kérdés

2012 05 09 -én elváltam,de viszont 2012 04 08-tól kismama vagyok a másik páromtól.a válásom és a baba fogantatása között nem telt el 300 nap és igy az exem nevére kerülne a kisbabám.2013 jan 15 re vagyok kiirva.

A kérdésem a következő lenne:

Eltudja valaki nekem mondani pontosan mi hogyan müködik (részletesen),hogy lemondjon róla az ex férjem és feltudja venni az igazi apukája.hová kell menni, milyen papir kell hozzá ,mikor kell beadni,mennyi idő ez a tórtura,és mi hogyan müködik!

Kérlek segitsetek ebben.

Mégegyszer férjhez menni nem akarok,pedig azt mondják akkor automatikusan a jelenlegi párom nevére kerülne :(

Gunyos megjegyzők kiméljenek

2012. dec. 7. 08:33
 1/9 anonim ***** válasza:
71%

Találtam egy régebbi kérdést ezzel kapcsolatban,ott valaki ezt válaszolta:

"én úgy tudom, hogy ha a baba még a válás kimondása előtt fogant meg akkor a volt férj nevét kaphatja. és majd utána kell az új párodnak elvenni téged és a volt férjnek lemondani a gyerekről az újnak meg a nevére venni."

Ezt 2008-ban írták.Nem tudom azóta változott e valami.

2012. dec. 7. 08:47
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
nem kell újra férjhez menned ... megszületik a baba, volt férjed ad egy lemondó nyilatkozatot, az apa pedig ad egy elfogadót, és ha jól emlékszem a gyámügyön zajlik a dolog ... arra nem emlékszem, hogy a volt férjnek is meg kell-e jelennie személyesen, de nektek igen
2012. dec. 7. 09:15
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
gyámügyet hívd fel, ne itt szerezz infót, ott megmondják a konkrét eljárást
2012. dec. 7. 09:15
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Gyamhivatal es jópár hónap, mire ez megoldódik. Az új házassággal egyszerűbb es gyorsabb lenne. Apasag velelmenek megdöntése egyebkent az eljárás neve. Ki veheti igénybe?

A családi jogállás rendezése iránti per megindításához a gyámhivatal a gyermek törvényes képviseletének ellátására eseti gondnokot rendel ki. Az eseti gondnok kirendelését a szülő, a gyám és a 14. életévét betöltött gyermek kérheti, de a kirendelésről a gyámhivatal hivatalból is dönthet.

Eljárás tárgya:

Az apaság vélelmének megdöntése iránti per célja az anya házassági köteléke, utólagos házasságkötése, apai elismerés alapján fennálló törvényi vélelem megdöntése.

A per megindításhoz a gyermek részére a gyámhivatal eseti gondnokot rendel ki.

Szükséges dokumentumok:

- kitöltött kérelem

- személyazonosításhoz szükséges iratok

- gyermek születési anyakonyvi kivonata

2012. dec. 7. 10:03
 5/9 anonim ***** válasza:
71%
Nem értek hozzá, de ha nem akarsz házasodni akkor esetleg bejegyzett élettársi kapcsolat mint megoldás? Kérdezz rá erre is.
2012. dec. 7. 10:46
 6/9 anonim ***** válasza:

Én ebben a cipőben jártam, két éves a lányom. Annyi volt a különbség, hogy nálunk a "kedves apuka" el sem akarta ismerni a lányát. Na mindegy, nem ez a lényeg.

Bementek szülés után a gyámügyre, elmesélitek a volt férjeddel, hogy nem az övé a baba, hanem a jelenlegi párodé. Ő elismeri, aztán majd a gyámügy intézi tovább az eljárást. Remélem tudtam segíteni.

2012. dec. 7. 15:04
 7/9 Jégtánc ***** válasza:
Nekünk most lesz jan3-án a tárgyalás.Szintén ua a szitu.Bár nekem nem volt időm férjhez menni sem,mert febr3-án mondták ki a válást,4-én szültem. A folyamata ahogy előttem is leírták már. Együtt be kell menni a gyámügyre ,gyermek nevében el kell indíttatni az apaság vélelmének megdöntése iránti pert.Ott felvesznek egy jegyzőkönyvet,amiben rögzítik hogy az ex férj nem az apa,a mostani párod az apa.Mindenki egyetért,hogy ez valós.Aztán majd valamikor lesz tárgyalás.MAx 1 évvel számolj.Attól függ hol laktok.Mennyire vannak elúszva a bíróságon is
2012. dec. 7. 15:57
 8/9 Jégtánc ***** válasza:
Ezt csak a gyermek születése után tudjátok elindítani.Előtte nem csinálnak semmit.Nem elég a nyilatkozat két oldalról
2012. dec. 7. 16:00
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon Köszönöm a válaszokat
2012. dec. 8. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!